דרוש מידע האם מעון יכול להכריז על יום חופשה?

• הוסף לסימניות
יש חוזה עבודה, יש לוח חופשות.
מי שלא עומד בהסכם הוא הנוכל, גם אם הוא מומחה במשחקי מילים מניפולטיבים "תחשבו על המטפלות".
זוהי דעת התורה.

תמיד אפשר להתווכח מי יותר מסכנה האמא שנשארה בבית עם הילדים, או המטפלת שעובדת קשה. ואין לי מושג מי יותר מסכן.

נ.ב. הציבור אוהב "לרחם", אם אדם לא משלם שכר דירה והמשכיר פינה אותו אז המשכיר "אכזרי" ו"זרק משפחה עם 5 ילדים לרחוב", וזה שלילדים של המשכיר אין מה לאכול זה מעניין מישהו?

החזו"א כותב בספר אמונה ובטחון בהרחבה, שמי שצודק ע"פ דין תודה עליו חובה לרחם, ומי שלא צודק חובה לרדוף אותו. עיי"ש בהרחבה.

• הוסף לסימניות
אני יודעת מקרוב מאד מה זה לא לעבוד בעבודה שאת חייבת, כי אין לך ברירה
זו הרגשה זוועתית!
מצד שני, כשאת בתפקיד הזה ומשלמים לך עליו כדי שתעשי אותו, את אמורה לעשות אותו בשלמות.

בתקופות שמצאתי בכח נקודות אור בעבודה שלי, היה לי הרבה יותר נעים ונסבל להיות שם.

מי שאין לה ברירה ולכן יוצאת לעבוד במשהו שלא כ"כ מתאי לה - אני מלאת הערכה כלפיה!

• הוסף לסימניות
אני לא מתנשאת עליהם. ומעריכה מאוד מאוד את העבודה שלהם.
יודעת איך זה שלילד שלך כיף ואת רגועה והוא חוזר מבסוט בזכות המטפלת.
אני אומרת שהם ידעו בדיוק לקראת מה הם הולכות.
למה מי שלא מוצאת עבודה לא הולכת לעבוד כעובדת נקיון? כנגרית? חשמלאית? נפחית?
כי העבודה הזאת לא באה בחשבון מבחינתם ולא משנה אם יצטרכו לפתוח להם קרן.
אבל עובדה שעבודה במעון למרות היותה קשה מאוד ודורשת וסוחטת הן הולכות לעבוד בעבודה הזאת...
היה נשמע לי סוג התנשאות, אם לא, סליחה, תמחקי.
ואת צודקת שהן יודעות לקראת מה הן הולכות, אבל הן גם יודעות שיש להן יומיים חופשה חלומית בקיץ ומחכות לזה מאד כמו אויר לנשימה.
והן לא הלכו עדיין להיות עובדות נקיון כי היתה בשבילן משרה פנויה במעון, אם לא, ייתכן שכבר היו סנדלריות או מנקות בפועל. ויכול להיות שבמצב הזה הן היו מעדיפות שיפתחו קרן...
ובכל זאת אם נגענו בנושא הכאוב הזה יש לך הרבה נשים ואנשים שיעבדו בעבודות פחות 'נחשבות' בגאווה ולא יפשטו יד ויש את אלו שיתביישו מאד אבל יעשו את זה ויש את אלה שלא יביישו את עצמם בכאלו עבודות אבל יפשטו יד דרך קופות צדקה. שלא נגיע למקום שלהם אף פעם ולא נצטרך להבין אותם.
ממש בהשגחה נכנסתי קודם לחנות הלבשה ונדוניה, אני שומעת עובדת אחת אומרת למנהלת החנות: "לא היתה לי ברירה, זה חבר של בעלי שנכנס לפה והייתי חייבת להתחבא שלא יראה שאני עובדת פה...אוף! בשביל מה הגעתי לעבוד פה? כל הזמן אני רק אתחבא? אני לא יכולה יותר!" המנהלת שאלה אותה מה הבעיה שלה, אז היא אמרה שהחבר ואשתו עובדים באיזה הייטק והיא סתם פשוטה שלא מצאה עבודה כזו ובאה לעבוד פה ומאד לא נעים לה...
כמעט שאלתי אותה אם היא רוצה לעבוד במעון במקום, רק לא ידעתי מה נחשב ליותר מכובד:(
בכ"ז, כשהיא שיתפה גם אותי אמרתי לה שאין עבודה שמבזה את בעליה, ודווקא אני באופן אישי חושבת שמאד מעניין לעבוד בחנות של בגדי ילדים ונדוניה ולקוחות שנכנסים לחנות ורואים עובדת אדיבה ושרותית כמוה נהנים מאד ויבואו שוב לקנות בזכותה. ומול מחשב העבודה יותר משעממת שתחשוב על זה...
מה היה לה להגיד? כלום. רק לחייך.
ו-יאללה, לחזור לנושא המרכזי באשכול:)

• הוסף לסימניות
ואת צודקת שהן יודעות לקראת מה הן הולכות, אבל הן גם יודעות שיש להן יומיים חופשה חלומית בקיץ ומחכות לזה מאד כמו אויר לנשימה.

החופשה הזו כל השנים הייתה ביום שישי.
בכל מקרה חלק גדול מהמטפלות בכלל לא הולכות.

• הוסף לסימניות
עבודה במעון זו עבודה פיזית ,נפשית, ובשכר מינימום
את עובדת מהשעה שבע עד ארבע
ובדוחק מגיעה לשכר של 5000 ₪
אם יש לך ילדים במעון אז תורידי מזה בסביבות אלף חמש מאות ש''ח
ולא לא בכל מקום יש עבודה אחרת יש מליון נשים שלמדו הוראה / גננות הוציאו תעודה וכלום אין עבודה
לימודים ,התמקצעות אחרת אין
אולי לכן במרכז ישנן עבודות נחשבות פה בצפון אין .
אין עבודה ואין התמקצעות

וכן שימי לב עבודה במעון דורשת עד כמה ימים ספורים לפני פסח כשבכל יום עבודה כשאת חוזאת הביתה סחוטה יש לך עוד לנקות ,לארגן לבשל, לטפל בילדים שבבית ואם את במצב מיוחד אז את סחוטה לגמרי.

ועוד הארה בניקיון תבואי איך שאת בלי מצב רוח / עם
אל במעון עם ילדים את חייבת להשאיר את הכל מחוץ לדלת ולהכנס עם חיוך עם חם עם אהבה כאילו אין שום דבר אחר מבלעדיהם
תחשבו על כך

בכל זאת אלו המטפלות של ילדיכם שאם לא יקבלו ממכןמילה טובה ,פרגון כוחותיהם ישחקו

• הוסף לסימניות
טוב..
הקרובה שלי אמרה לי, שאם היא לא נוסעת היא צריכה לבוא למעון ביום שלישי...
א. יש בסניף שלה מעון ביום ג'!!!
ב. תחשבו על המטפלות שלא נוסעות בגלל שגם להם אין סידור... ובאות לעבוד!!!

אז אני חושבת שמגיע קצת הכרת הטוב למטפלות ביום ג'

• הוסף לסימניות
עבודה במעון זו עבודה פיזית ,נפשית, ובשכר מינימום
את עובדת מהשעה שבע עד ארבע
ובדוחק מגיעה לשכר של 5000 ₪
אם יש לך ילדים במעון אז תורידי מזה בסביבות אלף חמש מאות ש''ח
ואם יש לך הוצאות במכולת תורידי עוד 2000 שח

הסיפה של דבריך- יפה ונכון
כל השאר אינו נוגע לנושא

• הוסף לסימניות
זה קשור לזה שזו עבודה בלי שום קשר לתגמול שמקבלים ממנה
אז ממכן וממני האמהות צריך להיות מקסימום הערכה ושיהיה למטפלות טוב אם לא מצד ההנהלה לפחות מצידנו שיהיה להן כוחות להמשיך לטפל באוצרותינו

• הוסף לסימניות
החופשה הזו כל השנים הייתה ביום שישי.
בכל מקרה חלק גדול מהמטפלות בכלל לא הולכות.
כשהיה בימי שישי היו הרבה מטפלות שלא נסעו כי לא התאים להן לעזוב את הבית לשבת ואז כדי לתת להן אפשרות להשתתף ניסו השנה באמצע שבוע, עד כמה שידוע לי משניים שלושה מעונות שמצבת המשתתפות לא השתנתה...אולי במקומות אחרים כן, אבל יש סיכוי גדול שבשנה הבאה יחזרו למתכונת הקודמת.

• הוסף לסימניות
כל הענין כאן לא קשור למטפלות זה קשור להנהלה.

מנסיון אני כבר כמה שנים משבצת צוות בימים שהעובדות יוצאות זה הכאב ראש והעול הכי גדול. ותמיד בסוף מסתדרים: לרוב לא כולם יוצאות וכל אחת שלא יכולה לצאת יודעת שהיא צריכה לעבוד ביום הזה ולקחת אחריות יותר מהרגיל (דואגים לצ'ופר כמובן..)
בנוסף בכל מעון / בית ספר יש מאגר של מ"מ שבאות כשהעובדת לא יכולה להגיע והן מכירות פחות או יותר את הילדים ומשאירים הוראות ברורות ולא קרה כלום אם יום אחד הילדים קצת בכו יותר מהרגיל, כשאנחנו משאירות ביביסיטר חדשה בבית זה גם יכול לקרות....

• תודה
Reactions: SN
  • הוסף לסימניות
תשחררו
אין קשר בין עבודה המטפלות המקסימות
לכעס ההורים על יום החופש הכפוי.
תנו לעבודות חופשות על חשבונכם ולא על חשבון ההורים!!!
כפי שלא תבואו בדרישה לתשלום צ'ופר חודשי של 500 ש"ח נוספים כי המטפלת עובדת קשה מאד...

זוהי החלטת הנהלה, וההחלטה היא גזלנית ונגד החוק!
מה אפשר לעשות?
רשמו לעיל, לנסות ולהתלונן.

כל אחת שלא יכולה לצאת יודעת שהיא צריכה לעבוד ביום הזה ולקחת אחריות יותר מהרגיל (דואגים לצ'ופר כמובן..)
מקווה מאד שהן אכן מצ'ופרות כמו שמגיע להן.

• הוסף לסימניות
חזרו אליך? ענו לך משהו?
קיבלתי אישור אוטמטי על קבלת התלונה.
סה טו.

באותו עניין
שוחחתי עם המטפלות
כמובן, לא כולן נוסעות. מי שנסעה שנה שעברה תיסע. כמו שנאמר למעלה אין הבדל.

מה שהכי זיעזע אותי אבל הוא הסיבה שלא כולן נוסעות
ידעתם שהנופש המדובר, לילה אחד בכינר, עולה לכל משתתפת 385 שח?
זה חלק נכבד מאוד מהשכר של מטפלת ממוצעת. לא כל אחת מסוגלת להוציא את זה. בהשוואה למחירי נופשי נשים בשוק יוצא שהן מקבלות את ההסעה חינם. את כל השאר הן מכסות. אפילו את יום העבודה הן מחזירות מה שלא מקובל במשק בכלל.

לגבי הדאגה לנו, ההורים- ביום שני, איסרו חג, מי שלא נוסעת חייבת לעבוד כרגיל כך שלכאורה ההורים מכוסים.
ביום שלישי מציעות צוות שלא נסע לטפל בילדים. 100 שח בלבד ליום אחד וזה בגלל האכפתיות שלהם לרווחתינו. התעניינתי מי יהיה הצוות המפעיל- ככל הנראה צוות המטבח.

לגבי הדאגה למטפלות- שאלתי שלוש מטפלות. אחת לא נוסעת משיקולי תקציב ככל הנראה. השניה מעדיפה שייסעו בשבת ולא ירד יום חופש. השלישית היתה שמחה אם היה מתקיים מייד בסיום השנה (שהוא יום ההשלמה).

• הוסף לסימניות
מה שהכי זיעזע אותי אבל הוא הסיבה שלא כולן נוסעות
ידעתם שהנופש המדובר, לילה אחד בכינר, עולה לכל משתתפת 385 שח?
זה חלק נכבד מאוד מהשכר של מטפלת ממוצעת. לא כל אחת מסוגלת להוציא את זה. בהשוואה למחירי נופשי נשים בשוק יוצא שהן מקבלות את ההסעה חינם. את כל השאר הן מכסות. אפילו את יום העבודה הן מחזירות מה שלא מקובל במשק בכלל.

מה?
אז איפה כאן ההטבה???

את בטוחה שמחייבים אותן להחזיר את ימי העבודה? וגם לשלם על הנופש?

• הוסף לסימניות
מה?
אז איפה כאן ההטבה???

את בטוחה שמחייבים אותן להחזיר את ימי העבודה? וגם לשלם על הנופש?
מה ששמעת
הרגשתי כל כך רע בשביל המטפלות. לטעמי זה ניצול נוסף.
מחזירים יום להורים בחופש. מי נראה לך מחזיר אותו? המטפלות עובדות

והמחיר, לא השתתפתי מעולם בנופש נשים אבל בפרסומים אני רואה 3 ימים מלאים שתי לילות בסביבות 800. אני צודקת? ומישהי יודעת באיזו רמת מלונות מדובר? כי כאן מדובר על כינר שנחשב לרמה גבוהה למדי

• הוסף לסימניות
אז כמו שאומר הפתגם, על דיבורים אין חיוב מכס
קשקשת ברברת שום דבר לא משתנה
אפילו התייחסות ממשרד הכלכלה לתלונה שפתחתי לא קיבלתי
ומחר אני תקועה עם התינוקת
(אבל מה אני מתלוננת. הנהלת המעון דאגה לי. יש לי אפשרות לשלם מאה שח בלבד והטבחיות יטפלו בבת שלי)

• הוסף לסימניות
תפרגנו..
המטפלות עובדות כ"כ קשה כמעט ללא חופשים.
נותנים להן השנה פעם ראשונה חופשה בת יומיים (שהיום הראשון הוא אסרו חג)
תנו להן לצבור כוחות!!

אני שולחת למשפחתון ומקבלת 3 ימי חופשה בשנה שעלי לחפש סידור לילד בלי לקבל את היום חזרה ובלי אפשרות לשלוח ולקבל מ"מ נחמדה במעון המוכר!!
תפסקנה לחשוב רק על עצמיכן!!!!!!!!!!!!!!!

בקשר לתשלום המטפלות בבית יעקב-
זו אחת העמותות שמשלמות הכי הרבה למטפלות!!!
את משלמת גם הרבה פחות למשפחתונים
בדיוק בשביל בהשטיקים האלו אני מעדיפה מעון ולא משפחתון!!!

• הוסף לסימניות
מישהו הכריח אותה לעבוד במעון???
גם אם הבחירה שלה היתה בין מעון לבין מנקה והיא בחרה לעבוד במעון- זו בחירה!!!
ואם היא בחרה לצאת לעבוד כדי שבעלה יוכל ללמוד- זו בחירה!!!!
אין מישהי שעובדת בעל כורחה!!
באמת
אם בעלה גם עןבד והכסף לא מספיק למגורים+ אוכל
זה לא נקרא מרצונה

• הוסף לסימניות
באמת
אם בעלה גם עןבד והכסף לא מספיק למגורים+ אוכל
זה לא נקרא מרצונה

למה זה לא נקרא מרצונה?
היא יכולה לעבוד כמנקה ולקבל 50 שח לשעה (+ נסיעות)
והיא יכולה גם לבקש צדקה מהקופות השונות (לא חסרים אנשים כאלו........ לצערנו)
הכל עניין של בחירה!!
אה, והיא יכולה ללכת לגור בעפולה או בערד עם שכירות של 1000 שח בחודש
היא רוצה לגור במרכז? בעיה שלה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה