התייעצות האם משכורת של 23,000 שח

מצב
הנושא נעול.
מהמציאות אני רואה את הדברים אחרת.
אולי כי אברך זה סגנון, ולאו דווקא מה שאתה עושה בפועל. יתכן.
במציאות שלי- ככל שהתחזקתי באמונה כך ראיתי ס''ד גדולה יותר
בלי שום קשר לעיסוק של בעלי.

ואגב צדיק שלא נעזב זה דווקא אברך? מי אמר?
אל תכעסי, ממש לא מתכוונת להקניט, אבל לפי דברייך-
מי אמר שלא היית רואה את אותה ס"ד אם לא היית מתחזקת באמונה...?!
שוב, לא כל אחד יכול/ה מסוגל/ת
לכל אחד תפקידו בעולם.
יש יששכר ויש זבולון.
אבל לכל הפחות אל תזלזלו! תעריכו! תיקרו!

קבצים מצורפים

• 1744235691225.png
    1744235691225.png
    KB 11.2 · צפיות: 24
עזבי מוצדק או לא
הכוונה שמישהו משלם את זה
מי משלם? העובדים שמרויחים הרבה...
זאת מדינה סוציאליסטית
לוקחים מהעשירים ונותנים לעניים
זה נורא פשוט
ולא קשור בכלל לאברך או עובד
זה כבר דיון על השיטה המדינית.... אני נגדה:(- אבל לא נראה כרגע בר שינוי.

מי אמר שלא היית רואה את אותה ס"ד אם לא היית מתחזקת באמונה...?!
זה כי פרנסה ואמונה הולכות שלובות זרוע
ברגע שעוזבים, ומתחילים להרגיש ה"מפרנסים" מידית ממש רואים איך ה' אומר- תסתדרו לבד...

זה כבר דיון על השיטה המדינית.... אני נגדה:(- אבל לא נראה כרגע בר שינוי.
כך הדיון התחיל
שימי לב, לכי אחורה ותראי שזה מה שטענה פותחת האשכול
היא אמרה- אני אולי מרויחה יפה, אבל לא מקבלת שום סבסוד כמו שאחרים שמרויחים פחות כן מקבלים...

ברגע שעוזבים, ומתחילים להרגיש ה"מפרנסים" מידית ממש רואים איך ה' אומר- תסתדרו לבד...

כך הדיון התחיל
היא אמרה- אני אולי מרויחה יפה, אבל לא מקבלת שום סבסוד כמו שאחרים שמרויחים פחות כן מקבלים...
מצויין.
ואברכיות= אמונה
וחזקה עלינו הבטחת הקב"ה שהאברכים הם מאוכלי המן ופרנסתם שלא כדרך הטבע.

צ׳מעו חידוש עצום! מי שלומד את שער הבטחון רואה ישועות גדולות בפרנסה וס״ד מיוחדת!!

אה, והוא לא מבחין מה ההתעסקות העיקרית שלך. (עובד/אברך) העיקר שתאמין בו בבטחון מוחלט.

בדוק ומנוסה !

אני מעריך ומקיר אברכים ומקפיד לתת מעשרות דווקא לאברכים
אבל ברור שהמדינה נותנת המון כסף עקיף לאנשים שאינם עובדים מעון ארנונה סיוע בשכר דירה הנחה במס שבח כי אפשר לפרוס 4 שנים אחורה מס הכנסה שלילי הכרטיסים של דרעי קצבאות לישיבות (אחרת ישיבה היתה עולה 2000 לא 1000) צהרונים בעיר עני זה מאוד זול
השאלה הגדולה שאני שנים שואל את עצמי למה החכים החרדים נלחמים בשניים על התקציבים למה לא להיות כמו סעטמר לא לקחת כלום מהמדינה ואף אחד לא יתערב בחינוך גיוס וכו
אולי לחכים החרדים האמונה פחות חזקה?

כך הדיון התחיל
אני לא חושבת שזה נכון- יש טווח מאד קטן ומסוים ששווה להרוויח פחות.
כמה השווי החודשי של כל הסבסודים? 2000 ש"ח בחודש? עם 3 ילדים במסגרות של מעונות/משפחתונים יכול להגיע גם ל-4000? הסבסודים המלאים כמו 80% בארנונה או דרגה 3 במעון זה למרוויחים שכר נמוך מאד שגם עם נוסיף את שווי הסבסודים נגיע לכ-12K לזוג+3
וזה גם זמני- הרי הילדים לא ישארו לעולם במעונות.... למעשה ברווח חודשי של 23K למרות שאין סבסודים ודאי ששווה להרוויח יותר- זה אומר יותר הפרשות פנסיה/קרן השתלמות, אפשרות לרמת חיים גבוהה יותר, אי התחשבנות על כל שקל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה