דרוש מידע הבו טיפים לנסיעה לעבודה מרוחקת

• הוסף לסימניות
מאחר ואני נתקלת גם כאן וגם בפורומים אחרים, בהרבה בקשות של נשים לטרמפים ונסיעות לעבודות במקומות מרוחקים ממקום המגורים (שלפעמים אין גישה ישירה אפילו בין 2 הערים)
וכיון שגם אני עוברת את המסע הזה בתקופה האחרונה, אשמח להבין ולקבל טיפים כאמא לילדים איך מסתדרים עם הנסיעות האלה כשאין רישיון ואין אף אחד מהאזור שנוסע לכיון מידי יום,
איך מתארגנים עם הילדים? איך מתמודדים עם העייפות אחרי יום נסיעות שצריך להמשיך לתפקד? וכל עיצה בעניין,
ואל תרשמו לי תחפשי עבודה באזור המגורים, כי אני אחרי שנתיים של התעקשות לחפש באזור בלי למצוא ובסוף התפשרתי על מקום רחוק,
אז זה מה יש כרגע,

תודה ושבת שלום,
התארגנות מראש, גם הכנת בגדים, גם אוכל, הכל!!
והרבה הרבה תפילה לכח...

• הוסף לסימניות
סליחה על השאלות,
פשוט חושבת אם כדאי לי לחפש עבודה במרכז
זה בסדר :)
צריך הרבה מאוד כוחות נפש וגוף, בעקבות הקורונה הנסיעות פחתו.
בבוקר יכול גם לקחת 3.5 שעות (חישוב מהאוטובוס הראשון)

• הוסף לסימניות
גם אני עשיתי את זה המון שנים. אמא לכמה ילדים...
מי-ם לת"א כשלא הייתה עדיין הרכבת.
המלצה שלי, 1. לישון מוקדם
2. לארגן הכל הכל יום לפני , לך ולילדים הכל מקופל על השולחן עד הפרט האחרון, רק להתלבש ולחמוק החוצה לאוטובוס..
3. את התינוק.ת להלביש למחר כבר וגופיה בחוץ שלא תתרטב, אין מה לעשות.....
4.להכין תיק איפור קטן בתיק ולהתאפר בנסיעה בהלוך (מי שזה חשוב לה) . אין זמן לעשות זאת בבית.
5. להשתדל להצליח לישון באוטובוס, לעצום עיניים ואחרי כמה ימים תתרגלי לישון בשעות האלה. ותירדמי, באופן די קבוע.

בלי לישון, זה ממש קשה, גם כי מרגישים כל פקק, חוזרים עם ראש כואב. ממש כדאי לנסות להצליח להירדם.
כשלא היה מצליח, הייתי אומרת תהילים , מקשיבה לשיעורים של קול הלשון מהפלאפון, וכדומה...

אם זאת עבודה משרדית, שאפשר לבוא מתי שרוצים, ממש השתדלתי לצאת ב5 וחצי בבוקר ואז הכביש היה פנוי ותוך שעה וחצי הייתי בת"א (מהבית , כולל הגעה לתחנה מרכזית) ואז גם אפשר לצאת לפני הפקקים של ארבע. ממש כדאי למי שיש לה כוחות (אני לא תמיד הצלחתי וחבל, כי אח"כ לצאת ב6 ואילך ,כבר היה להיתקע בכל הפקקים הכי נוראיים גם בהלוך וגם בחזור .... הפרש של יותר משעה וחצי לעומת לצאת מוקדם...)

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מהדרום, בד"כ זה גם יותר.
בבוקר.
צהריים משהו כמו שעה וחצי נסיעה חלקה.

איך את עושה את זה??? אני מהשפלה למרכז ולא יודעת איך אני ממשיכה עם זה, ועוד מדברים להחזיר לשבוע שלם ולא רק יומיים, את נוסעת ככה שבוע שלם?

• הוסף לסימניות
איך את עושה את זה??? אני מהשפלה למרכז ולא יודעת איך אני ממשיכה עם זה, ועוד מדברים להחזיר לשבוע שלם ולא רק יומיים, את נוסעת ככה שבוע שלם?
נסעתי ככה במשך שנה בערך לאט לאט הרגשתי שאני זה לא אני, הכל סובב סביב העבודה אני פשוט עייפההה!! ויש ב"ה משפחה שדורשת את שלה!
ואז ה' עזר לי, הקורונה הגיעה, היא לא אהובה וגם לא רצויה ולא מוזמנת בכלל!!! אבל זה מה שהציל אותי, עבדתי שבוע שלם מהבית ולא היתה מאושרת יותר ממני (תמיד יש על מה לקטר :) אבל ההרגשה הייתה הצלה!)
היום אני במתכונת של פעמיים בשבוע בעבודה, זה נס, כי כל הזמן מדברים על חזרה לשבוע שלם.
ההחלטה על העבודה במרכז, בצורה הזו, הייתה לאחר מחשבה רבה והתייעצות עם רב כך שאני מאמינה שזה מה שמחזיק אותי, התפילות מתוך עייפות הזויה בשעה 5 בבוקר :)
כמה זמן לוקח לך לנסוע?

• הוסף לסימניות
אם אני יוצאת בשעה 5.30 לוקח שעה ורבע, יותר מאוחר כבר יותר זמן כמובן,
וחזור במקרה הכי קצר שעה וחצי,
אני מנסה להבין אם זה משהו ריאלי, כי בסביבתי אין נשים שעושות את זה ואני די מרגישה הזויה עם המסע הזה,
וזה מדובר רק על פעמיים בשבוע, לא יודעת מה יהיה כשזה יהיה שבוע שלם,
את לא באמת יכולה לתפקד כאמא וגם לעצמי שמגיע הערב ובמקום שיהיה לי את הזמן לעצמי אני צריכה ישר להתחיל לארגן ליום המחרת את הכל, וכפי שציינו כאן כולם לישון מוקדם וכו...
הכל טוב ויפה, השאלה כמה זמן מחזיקים עם זה מעמד כשהכל סובב את העבודה,
ועוד שאלה, מישהי יכולה לומר לי איך זה הנסיעה אם אעשה רישיון? האם באמת יותר מהיר? כי יש צד שכשנוהגים יותר מתעייפים,
ממש לא קורץ לי לעשות רישיון, השאלה אם זה באמת שווה את זה?

• הוסף לסימניות
ועוד שאלה, מישהי יכולה לומר לי איך זה הנסיעה אם אעשה רישיון? האם באמת יותר מהיר? כי יש צד שכשנוהגים יותר מתעייפים,
ממש לא קורץ לי לעשות רישיון, השאלה אם זה באמת שווה את זה?
תלוי מאד באיכות התחבורה הציבורית.
כשהתחבורה הציבורית איכותית, ויש אוטובוס ישיר מהבית למקום העבודה- הרכב לא באמת חוסך זמן (ואפילו לפעמים להפך, אם יש בדרך נתיבים לתחבורה ציבורית בלבד, או שיש קושי במציאת חניה באזור העבודה).
אם האוטובוס עושה הרבה סיבובים בדרך, או יוצא מתחנה מרוחקת- כנראה שרכב פרטי יהיה מהיר יותר.
ומובן שזה גם תלוי באיך את עם אוטובוסים. כי אם את מאלו שמקבלות בחילה ברגע שעולות לאוטובוס, כנראה שרשיון ישפר מאד את איכות החיים. אם את בסדר עם זה- זה פחות משמעותי.
שווה לקחת בחשבון גם את השיקול הכלכלי- מעבר להוצאות הכבדות על הרשיון, גם אח"כ נסיעה ברכב בד"כ עולה יותר מנסיעה בתחבורה ציבורית.
לי אישית יש רשיון ורכב, ובכל זאת מעדיפה לנסוע איתו רק בחלק שבו התחבורה הציבורית גרועה (מהבית לאוטובוס הישיר), אני חונה באזור של התחנה של האוטובוס הישיר ומשם ממשיכה באוטובוס. הרבה יותר נוח לי.

• הוסף לסימניות
סתם סקרנות , השכר כל כך גבוה במשרות האלו, שהטרחה סביבן כל כך משתלמת?
או שאולי אתן מקבלות משכורת גם על שעות הנסיעה? (3-5 שעות ליום בנסיעה...?)

• הוסף לסימניות
אני מנסה להבין אם זה משהו ריאלי,
השאלה תמיד מה האופציות...
ברור שזה לא משהו שכל אחת עושה. זה לא משהו מומלץ מלכתחילה, אם זה מה שיש כרגע אז עושים.
זה הרגשתי, שוב :)
לגבי נסיעה ברכב נראה ש @טילון היטיבה לסכם זאת היטב.
יש לי רישיון ואני ממש לא מצליחה לראות את עצמי נוסעת עם הרכב כרגע.

• הוסף לסימניות
סתם רעיון קטן-
בנסיעה בחזור לשמוע מכל ילד וילד את חוויותיו. את בדכ יותר פנויה בזמן הזה שהוא ממילא ריק, הילד מרוויח שרק הוא מדבר איתך ברגע זה ולא נכנסים לדבריו מכל הכיוונים... את יכולה להרוויח עוד כמה בונוסים קטנים על הדרך: מי שמסיים לאכול/ להכין ש.ב/ לסדר את החדר.......- הוא מדבר איתי עכשיו..
ועיקר העיקרים- כשאת נכנסת מותשת הביתה הם לא צריכים להתנפל עליך עם כל מה שאגרו בבטן עד עכשיו.. אלא יכולים לתת לך לנשום דקה וחצי...

• הוסף לסימניות
סתם סקרנות , השכר כל כך גבוה במשרות האלו, שהטרחה סביבן כל כך משתלמת?
או שאולי אתן מקבלות משכורת גם על שעות הנסיעה? (3-5 שעות ליום בנסיעה...?)
ספציפית אצלי זה לא השכר אלא מקום עבודה ותפקיד שאני אוהבת, וזה רק יומיים בשבוע. (ואני גם לא מגיעה לזמני הנסיעות שכתובים פה. בד"כ לוקח לי פחות משעה בלי פקקים, לא יותר משעה וחצי עם פקקים)
התחלתי לעבוד כשגרתי קרוב לעבודה, והיה לי כ"כ טוב שגם כשעברתי דירה החלטתי להישאר. ברור לי שאם הייתי עכשיו מחפשת עבודה בכלל לא הייתי חושבת להתחיל מקום עבודה במרחק כזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה