התייעצות הבת שלך חשופה לסכנות, בדיוק איפה שלא חשבת..

מצב
הנושא נעול.
לא נכנסת לדיון הנ"ל
רק סיפור קטן
כעובדת בחברה מעורבת, מתוך קבוצה חרדית
אני פוגשת המון בחורות שפשוט לא יודעות מה אומרים ומה לא לגברים
באחת הפעמים, בחורה בת למעלה מ20, חרדית מבית טוב ולא נושרת או משהו
אמרה לי על עובד גבר חילוני "XXX ממש חמוד איך שהוא עוזר כשמבקשים לו!"
אמרתי לה בהלם קל - חמוד? מילא נחמד, מילא אדיב, חמוד???
היא לא הבינה מה הבעיה שלי עם המשפט
שלא נדבר עם זה שהם לא חושבות על הרעיון שלא פונים לגברים בשמם הפרטי, כולל שמות חיבה...
ובכל זאת
איכשהו
החינוך שבמקום להרחיק מפגיש ומאפשר
כדי "שילמדו" ויכירו איך מתנהגים.

מביא איכשהו לבעיות יותר חמורות מלהגיד על גבר בפני חברה חרדית שהוא חמוד איך שהוא עוזר . בחירת מילה לא מוצלחת. היא לא באמת תכננה לאהוב אותו או אפילו לצחוק איתו בגלל זה.
או פניה לגבר חילוני בשם חיבה (אגב, גם אני קוראת לגברים חילוניים בשם חיבה . אצל חילונים לקרוא לאדם לא בשם חיבה שלו שזה שמו הקלאסי והסטנדרטי - זה נחשב הבעת חיבה הרבה יותר גדולה. לא תאמיני אבל כשלחילוני קוראים יוסי ואת קוראת לו יוסף או מר כהן - זה נחשב לסוג של התענינות יתר ונסיון להשאיר רושם)

משום מה בוגרות שיטת החשיפה הדתית לאומית מצחקקות עם גברים חופשי בעבודה.

אבל גם להיות אדם בלי שליטה עצמית זה לא מחזיק מעמד.
איזה שליטה עצמית יש מול היצר הרע ?
יש מישהו שמסוגל בדורינו להגיד שאני אנצח אותו כי יש לי שליטה עצמית ?
הרב מנחם שטיין אומר שכל הדורות כל התלאות והצרות והניסיונות היו מהשליחים של היצר הרע
היום בדורינו - זה היצר הרע בעצמו ! האם יש אדם שיכול לומר שהוא מסוגל להילחם במלאך של אש ! ולנצח ?!
אדם שמגיע למקום עם מסך ומכסה אותו + מוציא את הכבלים, זה בדיוק אדם עם שליטה עצמית שיודע במבט מפוכח שאם הניסיון יהיה קרוב ונגיש, לא בטוח שהוא יעמוד בו ועדיף להרחיק את הניסיון כמה שיותר רחוק כדי שיהיה לי יותר קל להתמודד

אבל גם להיות אדם בלי שליטה עצמית זה לא מחזיק מעמד.
ילדים שרואים שלאבא שלהם יש שליטה עצמית בהרבה נושאים (למשל קימה בבוקר, אוכל, לימוד בזמנים לא קלים),
ובכל זאת מתרחק מדברים כאלו כמו מאש - מבינים הכי טוב כמה צריך להישמר.
אני לא יודעת אם הילדים שלי בחיים לא יגעו באינטרנט פרוץ.
רוב הסיכויים שאם הם ירצו הם יצליחו, אין לי שליטה על זה.
אני מתפלל שהם אף פעם לא ירצו.
אבל אני יחנך אותם שגם כשהם לא רוצים שלא יחשבו שהם מוגנים.
ואז בעז"ה הם לא יהיו -
סתכלו מה קורה בישיבות הכי טובות.
בחורים מבתים הכי טובים לא מחזיקים מעמד כשמגיעים למקום *בלי שמירה חיצונית*

ובכל זאת
איכשהו

מביא איכשהו לבעיות יותר חמורות מלהגיד על גבר בפני חברה חרדית שהוא חמוד איך שהוא עוזר . בחירת מילה לא מוצלחת. היא לא באמת תכננה לאהוב אותו או אפילו לצחוק איתו בגלל זה.
או פניה לגבר חילוני בשם חיבה (אגב, גם אני קוראת לגברים חילוניים בשם חיבה . אצל חילונים לקרוא לאדם לא בשם חיבה שלו שזה שמו הקלאסי והסטנדרטי - זה נחשב הבעת חיבה הרבה יותר גדולה. לא תאמיני אבל כשלחילוני קוראים יוסי ואת קוראת לו יוסף או מר כהן - זה נחשב לסוג של התענינות יתר ונסיון להשאיר רושם)

שבנות מתנהגות כמו אוטיסטיות במשרדים עם חילונים זה גורם לחילול ה' ופגיעה בתעסוקה של חרדיות אחרות (הם יחשבו שכולן כאלו)
זוכרת עד היום אישה אחד שמורה וצדיקה שסיפרה לי שבעבודה הראשונה שלה היא קראה לאחד הגברים "מר רועי" - היא הסמיקה - למרות שעבור הרבה שנים
צריך ללמד את הבנות "איך"
לא להגביל ל"לא"
בסוף אנחנו חיים ביחד
חרדים דתיים וחילונים
כל אחד צריך לשמור על עצמו ולהבין שיש אנשים שונים - עם ערכים אחרים
ומי שהיתה כאן הבלם שמשהי אמרה עך גבר זר "חמוד" תהיי בטוחה שהיא לא התע=כוונה אליו
היא התכוונה שחמוד מצידו שהוא עוזר וכו' (אולי היא רגילה לגברים החרדים)

נערך לאחרונה ב:
בלת"ק חלקי
בד"כ אני חושבת שסמינרים אוספים את השלטים מראש
רק דבר אחד לא ברור לי:
אצלנו (סמינר פתוח, יש שיגידו מאוד) בנות מעולם לא בדקו אם הטלוויזיות במחנה דולקות ואם יש וויפי
וכשכיתה יצאה לדירת נופש (בלי פיקוח) בנות הכיתה בקשו (בהחלטה משותפת) מבעל הדירה שייקח את השלט, כי זה מובן מאליו שלא פותחים טלוויזיה עם חברות, ומדובר בבנות שלחלקן יש טלוויזיה בבית.
למה בסמינרים "שמורים" יותר זה לא ברור??

וזה מזכיר לי משהו.. עבדתי באיזה מקום שהיה שם אינטרנט נטפרי, והיו שם כמה בחורות מחסידות מאוד מאוד שמורה שהיו צריכות לעזור לי לבנות איזו תוכנית, ולא זכרתי איך פסוק אחד הולך אז בדקתי בגוגל, ונערה אחת(בת 17!) פערה פה ואמרה לי מה זה? איך זה עובד? את יכולה לשאול כל מה שאת רוצה? אמרתי לה כן. לא ציינתי שזה אינטרנט, רק אמרתי שזה גוגל. אחרי שעה חזרתי לחדר, אני רואה אותה ואת חברה שלה בודקות בהתלהבות דברים במחשב, ומתלהבות מכל דבר שצץ, ויוהו אפשר לבקש תמונה של חמור וזה מביא....
מצחיק נורא
כולי קינאה והערכה להם...

בלת"ק חלקי
רק דבר אחד לא ברור לי:
אצלנו (סמינר פתוח, יש שיגידו מאוד) בנות מעולם לא בדקו אם הטלוויזיות במחנה דולקות ואם יש וויפי
וכשכיתה יצאה לדירת נופש (בלי פיקוח) בנות הכיתה בקשו (בהחלטה משותפת) מבעל הדירה שייקח את השלט, כי זה מובן מאליו שלא פותחים טלוויזיה עם חברות, ומדובר בבנות שלחלקן יש טלוויזיה בבית.
הגיוני מאוד
מי שיש לה טלוויזיה בבית, למה שיהיה לה דחוף לפתוח אותה?
אם יש לך שוקולד טעים/ספר מעניין בבית, תחפשי אותו דווקא עם החברות?

כמובן שקיים הכול בכל מקום, ולכן לדעתי הכול חוזר לכך שהעיקר הוא חינוך

תכלס?
אפשר לחלק את המצב לשני חלקים בהגזמה רחבה
1. אלו שצריכות הדרכה להתנהגות ברשת ושמירה באינטרנט מסונן.
ואולי זה מה שעושים הנני, אין לי מושג.

2. ויש את אלו שכבר עם מכשיר בכיס (כן לפעמים גם ההורים לא יודעים. וכן יש הרבה כאלו מתוך המקומות הטובים ביותר)
ושם אנחנו בבעיה, כי ברור שהם לא קיבלו הדרכה,
כי איזה הורה או גוף מיינסטרים סמינרי/ישיבתי
יתן הדרכה על משהו שהוא מוקצה.
אבל מה לעשות שבסוף זה מגיע אליהם ובלי מינימום סינון (בקושי ממנו את המכשיר אז גם יממנו לעצמם סינון?)
כאן הבעיה!
ושם אולי הדת"ל כן נותנים הדרכה, כי זה לא אסור ומוקצה אצלם, אבל אין לי מושג.

חברת נתיב הוקמה ב 2003.
איזה סינון דתי לאומי קדם לו?
מורשת, אם אני לא טועה.
וחיפוש בגוגל הראה לי שהיה גם משהו שקראו לו incognito.
זו הסטוריה כל כך עתיקה שקשה למצוא לה תיעוד 😀

אני ממשיכה לזלזל.
מי שרץ מיד לפתוח אינטרנט לילדים ובני נוער ומסתפק בלחסום להם תועבה.
(מטרת הסינון אף פעם לא היתה עצמית. רק לילדים. בזמן שאנחנו עדיין בעצמינו לא נחשפנו לאינטרנט הם כבר רצו לתת לילדים אינטרנט)
העובדה שעם הזמן וכשהצורך הפך להיות קיומי יותר, חיפשנו אינטרנט מסונן לעצמינו והקמנו סינונים מחמירים על אמת - לא אומרת שהם היו המקור והצעד שלהם היה ראוי....
כמו שאמרתי פעם לישהו שטען לי שמתישהו החרדים יהיו חייבים להכנע לסמארטפונים. אולי אחרי דור אבל זה יקרה. אמרתי לו - ייתכן. אין סיבה בגלל זה להקדים את המאוחר.

מי שרץ לקולות הלכתיות סבוכות בעניני פוריות - הראשון.
הוא מזולזל בעיני.
זה בא ממקום של זלזול בהלכה. ואת יכולה לקרוא לעוד כמה בעיות הלכתיות הם מצאו פתרונות בקלות.. ואת הטון והניסוחים של הפסקים האלו.
העובדה שאחרי הרבה דיונים חלק מהרעיונות שלהם אחרי שכלול וטיפול בבעיות הלכתיות חמורות שהיו בהם, החליטו שיכולים להיות מותרים בתנאים כאלו ואחרים.
לא אומר שזה לא בא אצלם מזלזול בהלכה. מהתאמתה לרוח הזמן .
כשבאים אצלינו להקל ולבדוק לא באים אצלינו מגישה של "חייבים להתיר השאלה רק איך...." אלא מגישה ש"אם ההלכה אוסרת אז היא אוסרת. הלוואי ונמצא היתר אבל לא בהכרח נמצא אותו"

אם פוע"ה יודעים מה פסק הרב אלישיב
אבל מתירים ויש להם פסקי היתר חמורים לאיסורים בעיתיים.
אז לא קונים מהם את דברי הרב אלישיב
אנחנו לא לומדים תורה מאפיקורסים ועוברי עבירה
גם אם הם יודעים אותה.
אין לך מושג מה זה מכון פוע"ה, את מוציאה שם רע.

בלת"ק חלקי
רק דבר אחד לא ברור לי:

כי יש טלוויזיה בבית.
זה לא מענין, \זה לא הזדמנות, זה לא איסור, זה פחות מפתה ופחות חוויה חד פעמית ומרגשת.

אין לך מושג מה זה מכון פוע"ה, את מוציאה שם רע.
בוני עולם לא ראויים להיקרא חיקוי שלהם (הם עושים דברים גדולים)
בוני עולם אולי ידעו להמליץ על רופאים ויעזרו לממן תרופות וטיפולים יקרים
אבל את הפתרונות ההלכתיים הם לומדים ומעתיקים מפועה

ובכל זאת
איכשהו

מביא איכשהו לבעיות יותר חמורות מלהגיד על גבר בפני חברה חרדית שהוא חמוד איך שהוא עוזר . בחירת מילה לא מוצלחת. היא לא באמת תכננה לאהוב אותו

ובכל זאת
איכשהו

מכירה גם דתיות לאומיות שלא פונות לגברים בשמם הפרטי, ולא מצחקקות איתם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה