כללי הגדלת איכות של תמונה

• הוסף לסימניות
מישהו אמר לי שאפשר להגדיל איכות של תמונה שהרזולוציה שלה נמוכה מדי על ידי הגדלת התמונה ל-110% אחוז כל פעם, ושמירה, פעם אחר פעם.
נשמע לי מגוחך.
יש מצב?
ואם אני נכנסת בפוטושופ ל-IMAGE SIZE ובוחרת גודל גדול יותר, באותה רזולוציה, האם יש דרך להתרשם מאיכות התמונה על גבי המחשב?

הייתי רוצה להדפיס את התמונה בגודל פי 2 מן הגודל המקורי שלה.

• הוסף לסימניות
אין מצב!!!
מה שאמרו לך זה אומר שלמניעת טשטוש כתוצאה מההגדלה, התוכנה מאחדת פיקסלים, אך לא מעלה את איכות התמונה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;224879:
מישהו אמר לי שאפשר להגדיל איכות של תמונה שהרזולוציה שלה נמוכה מדי על ידי הגדלת התמונה ל-110% אחוז כל פעם, ושמירה, פעם אחר פעם.
נשמע לי מגוחך.
יש מצב?
להגדיל איכות של תמונה, לא.
להגדיל תמונה איכותית תוך פגיעה מינימלית באיכות - לפעמים כן. תלוי מה יש בתמונה. אבל צריך משהו איכותי בתור בסיס.

ואם אני נכנסת בפוטושופ ל-IMAGE SIZE ובוחרת גודל גדול יותר, באותה רזולוציה, האם יש דרך להתרשם מאיכות התמונה על גבי המחשב?
די קשה.
הכי טוב להדפיס הדפסת נסיון

אפשר גם להוריד קצת את הרזולוציה, למשל - 250 במקום 300 וברובא דרובא מהתמונות לא יהיה ניכר הבדל (כשמורידים רזולוציה הגודל להדפסה גדל). אבל זה לא יגדיל פי 2... אין סיכוי פה לתוצאה איכותית.

...

• הוסף לסימניות
כמורה, כששואלים אותי את השאלה הזו (ואין קורס פוטושופ בו השאלה אינה נשאלת...), אני מסבירה בדוגמה הבאה:

מכירים את התמונות שמצלמים בסוף החתונה, כשכל הדודים ובני הדוד נעמדים יפה לצילום?
ובכן, נניח שמישהו צילם את כל 114 בני המשפחה המורחבת, במצלמה בעלת רזולוציה נמוכה (הענתיקות של 3.2 מ"פ), מה נקבל?
תמונה בעלת איכות נמוכה, שהפרטים שבה אינם ברורים, ואי אפשר להבחין בין בן הדוד שעפסל לבין האחיין געצל, כי תווי הפנים שלהם כל כך כלליים, עד שלא רואים פרטים.
עכשיו, אם ננסה להגדיל את התמונה ב-Image Size, ולא משנה באיזו טכניקה - אין מצב שפוטושופ תכיר את שעפסל ואת געצל ותדע לשחזר את הפרטים שנעלמו, ומייחדים כל אחד מהם, נכון?
זהו. כך שהתשובה של אברוש אומרת זאת בקיצור: אי אפשר להעלות איכות של תמונה, כי העלאת איכות משמעותה הוספת פרטים, ופוטושופ היא תוכנה נהדרת, אך לא נביאה.

• הוסף לסימניות
ברור שאין מצב וכבר דנו כאן בפורום בהרחבה כפי שהעליתי בחכתי בחיפוש.

מה שהפוטושופ עושה זה אינטרפולציה, דהיינו הוא מכפיל כל פיקסל וכך מגדיל את התמונה, לדוגמא: פיקסל בצבע חום, הוא יוצר סביבו מכל הצדדים פיקסלים חומים וכן הלאה. את התוצאה תראו לבד... בתקריב.

• הוסף לסימניות
אם התמונה טובה, אפשר לנסות ...
כמו שנאמר לך
ובשימוש בעדינות בפילטר unsharp mask , לאחר כל כמה הגדלות
להתרשם מאיכות התמונה אפשר ע"י התצוגה של actul pixels

• הוסף לסימניות
בתמונות מסוימות אפשר להרים איכות מחדש, אבל זה בעבודה ידנית עם המון סבלנות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י עפרה;224879:
נשמע לי מגוחך.
יש מצב?

מי שאמר לך צדק!
בגרסאות האחרונות זה פחות רלוונטי.
חשוב להקפיד על שיטת האינטרפולציה.

להתרשם על האיכות זה במצב תצוגה של 100%
וגם זה לא כל כך מדויק.

• הוסף לסימניות
שלמה, לא ברור מדוע חפרת למעמקי הפורום והקפצת לנו דיון עתיק יומין זה, אבל אם כבר הוא צף, אוסיף לו משהו:

בעזרת אחת התוכנות האלה:
Genuine Fractals 6
Alien Skin Blow Up 2
Bearded Frog Enlarger PRO
(אולי גם אחרות)
ניתן להגדיל תמונות מסויימות ולהשיג תוצאות טובות בהרבה מאלו שהיינו יכולים לקבל בעזרת שיטות ההגדלה ה"מסורתיות" של פוטושופ.
אפשר לשלוט על מגוון של פרמטרים ולהשיג תוצאות מפתיעות.

הסיפור הזה עם 110% כל פעם לא נשמע לי כל כך רציני... אפשר לבדוק את זה עם אקשן, להריץ את ההגדלה איזה שש פעמים ברצף אני די בטוח שהתוצאה לא תהיה טובה מהגדלה אחת של 200%

אבל הנה דוגמה שאני עשיתי עם Alien Skin Blow Up 2:

הגדלה של 200% עם פוטושופ לעומת הגדלה של 200% עם Alien Skin Blow Up 2

Genuine Fractals 6 אמורה להיות אפילו יותר טובה מזה

קבצים מצורפים

• duck.jpg
    KB 175.3 · צפיות: 31
  • duck1.jpg
    KB 182.3 · צפיות: 24
  • duck2.jpg
    KB 215.5 · צפיות: 23
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י Graphic;224933:
כמורה, כששואלים אותי את השאלה הזו (ואין קורס פוטושופ בו השאלה אינה נשאלת...), אני מסבירה בדוגמה הבאה:

מכירים את התמונות שמצלמים בסוף החתונה, כשכל הדודים ובני הדוד נעמדים יפה לצילום?
ובכן, נניח שמישהו צילם את כל 114 בני המשפחה המורחבת, במצלמה בעלת רזולוציה נמוכה (הענתיקות של 3.2 מ"פ), מה נקבל?
תמונה בעלת איכות נמוכה, שהפרטים שבה אינם ברורים, ואי אפשר להבחין בין בן הדוד שעפסל לבין האחיין געצל, כי תווי הפנים שלהם כל כך כלליים, עד שלא רואים פרטים.
עכשיו, אם ננסה להגדיל את התמונה ב-Image Size, ולא משנה באיזו טכניקה - אין מצב שפוטושופ תכיר את שעפסל ואת געצל ותדע לשחזר את הפרטים שנעלמו, ומייחדים כל אחד מהם, נכון?
זהו. כך שהתשובה של אברוש אומרת זאת בקיצור: אי אפשר להעלות איכות של תמונה, כי העלאת איכות משמעותה הוספת פרטים, ופוטושופ היא תוכנה נהדרת, אך לא נביאה.

הסבר מצויין ומחכים.
תודה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה