התייעצות הגיע הזמן שבעלי המעונות יתחשבו עוד קצת

• הוסף לסימניות
לא מובן לי היכן נעלמו חברי הכנסת? בשביל מה עבדו קשה להצביע בבחירות?
אני נזכרת שכשמחיר בקבוק שתיה מתוקה התיייקר ב 2 שקלים- ולכל הדעות מדובר ב"מותרות" - קראו לזה "גזירות ליברמן"
ועל זה היה קמפיין הבחירות
וכשמעונות מתייקרים למשפחה בכ4000 שקל (ממוצע של 2 ילדים למשפחה) זה עובר בשקט!

• הוסף לסימניות
יש להם מה לעשות?
אז בשביל מה הם שם?
ובנוסף- אם אין להם מה לעשות אין טעם לשפוך מליוני שקלים על קמפייני בחירות שכל מטרתו היא הסברה למה החכים החרדים מצילים אותנו מכל הגזירות הקיימות ביקום,
שתקציב המפלגה יחולק בין כלל הבוחרים וזהו...

• הוסף לסימניות
מי שחושב שהחכי”ם זה אוקוס פוקוס והם הכל יכול טועה.
התשובה שכל מה שינסו לעשות היועמשי”ת תעשה נגד
וממשלת הימין זה גלות שתמיד בממשלת הימין יותר קשה לעשות דברים.
אני בטוח שהם עושים יותר ממה שכולם חושבים ולא בכל דבר מצליחים פשוט גזירת שמים ולהתפלל.

• הוסף לסימניות
לא הבנתי את האיום שלהם
זה בדיוק מה שהם רצו....

• הוסף לסימניות
הליכה לקלפי היא לפרנס את החכי"ם ולדאוג להם לרכב מרווח
את הגזירות יפילו על היועמשית והמלחמה,
השכר הכי גבוה בישראל בתמורה לעבודה.
אולי עכשיו הציבור קצת יפקח את עניו וילמד לפעם הבאה....

• הוסף לסימניות
דיברתי על מעונות. תבדקי כמה מרוויחה מנהלת מעון בב''ב
קודם כל יש להבדיל בין בעלי המעון למנהלת המעון- כי זה לא אותה ישות...
וחוץ מזה תכפיל 1500 בעשרות
זה עשרות אלפי שקלים, ששום מנהלת מעון לא מרויחה יא?

• הוסף לסימניות
יש פה איזושהי טעות קטנה- מנהלת המעון משתכרת בסכום נאה בדר"כ, אבל לא מעבר לזה. בעלי המעון לעומת זאת הם היושבים על הכסף הגדול- מדובר בעשרות אלפים לחודש. מידיעה. ונכון שהם לא קופת צדקה ועוד כמה טענות בסגנון הנ"ל, אבל גם שודדים הם לא חייבים להיות. סליחה על החריפות. וברור שאם באמת היה אכפת לנבחרי הציבור מישהו היה תוחב סיכה בבלון הזה, והמחיר היה צונח בכל הארץ. התרגלנו לסכומים האלו, זה נכון, אבל בסוף? אין שום סיבה בעולם שמנהל המעון ירוויח 70 אל"ש בחודש(!) וזאת רק דוגמא... ההורים הצעירים נקרעים ומממנים- לא את המעון: את הנדל"ן של הבעלים.

• הוסף לסימניות
יש פה איזושהי טעות קטנה- מנהלת המעון משתכרת בסכום נאה בדר"כ, אבל לא מעבר לזה. בעלי המעון לעומת זאת הם היושבים על הכסף הגדול- מדובר בעשרות אלפים לחודש. מידיעה. ונכון שהם לא קופת צדקה ועוד כמה טענות בסגנון הנ"ל, אבל גם שודדים הם לא חייבים להיות. סליחה על החריפות. וברור שאם באמת היה אכפת לנבחרי הציבור מישהו היה תוחב סיכה בבלון הזה, והמחיר היה צונח בכל הארץ. התרגלנו לסכומים האלו, זה נכון, אבל בסוף? אין שום סיבה בעולם שמנהל המעון ירוויח 70 אל"ש בחודש(!) וזאת רק דוגמא... ההורים הצעירים נקרעים ומממנים- לא את המעון: את הנדל"ן של הבעלים.

בכל עבודה זה כך, מה דוקא בעלי המעונות?
אפשר לומר אותו דבר על מטפלת ריגשית שגובה לפגישה 500 שח ומשתכרת סכום נאה
או על בעלת חנות בגדים שגובה על כל שמלה 750 שח

• הוסף לסימניות
לא... דבר ראשון הסכומים לא תואמים את העבודה- הבדל עצום בין מטפלת רגשית למעון, כן? באופי העבודה. מעבר לזה- יש המון חנויות בגדים. לא מתאים לך 750 ש"ח? בכבוד- החנות הצמודה מוכרת שמלות ב 250 ש"ח. מה שאין כן במעונות, אני לא אשאר בבית עם שתי תינוקות, וברגע שהמחיר בכל המעונות גבוה כ"כ, אני שבויה שלהם... ולא, אל תאמרי לי שאני יכולה לשלוח למשפחתון- אפשר לחסוך את ההודעה הבאה: א. יש את השיקולים בעד המעון דווקא. ב. נלך על הצד שנשלח מטעמים כלכליים למשפחתון, את קולטת את המשמעות? אמור להיות לי בעיר מעון. נקודה. הבעיה מתחילה בזה שיש צורך באישור מטעם העיריה להקמת מעון- מה שמשאיר את הזירה בידי המקורבים, ומאפשר להם לגבות סכומים כרצונם, ואני הקטנה אשלח את ילדי למשפחתון. אוקי. רק לי זה מזכיר קצת-קצת את הפרוטקשן?
הבהרה: "כמובן לא מדברת נגד מישהו ספציפי אלא נגד תופעה...."

• הוסף לסימניות
יש צורך באישור מטעם העיריה להקמת מעון- מה שמשאיר את הזירה בידי המקורבים, ומאפשר להם לגבות סכומים כרצונם
לא נראה מהשטח שרק מקורבים יכולים להקים מעון
בעלי יכולת כספית /יכולת גיוס הון למטרת השקעה
ויזמים- הם אלו שפותחים מעונות
ניסיתם אי פעם לפתוח מעון, שאתם טוענים שזה בלתי אפשרי לאזרח הקטן?
כסף, אומץ ושטח מתאים -אלו פחות או יותר המצרכים הנדרשים

• הוסף לסימניות
בלתק, כל השיטה של התמת צריכה להשתנות שתשלומי ההורים יהיו ישירות לתמת ולא יעברו דרך המשפחתון/מעון. לא מבינה למה אין להם מערכת תשלומים נורמלית ומסודרת

• הוסף לסימניות
לא... דבר ראשון הסכומים לא תואמים את העבודה- הבדל עצום בין מטפלת רגשית למעון, כן? באופי העבודה. מעבר לזה- יש המון חנויות בגדים. לא מתאים לך 750 ש"ח? בכבוד- החנות הצמודה מוכרת שמלות ב 250 ש"ח. מה שאין כן במעונות, אני לא אשאר בבית עם שתי תינוקות, וברגע שהמחיר בכל המעונות גבוה כ"כ, אני שבויה שלהם... ולא, אל תאמרי לי שאני יכולה לשלוח למשפחתון- אפשר לחסוך את ההודעה הבאה: א. יש את השיקולים בעד המעון דווקא. ב. נלך על הצד שנשלח מטעמים כלכליים למשפחתון, את קולטת את המשמעות? אמור להיות לי בעיר מעון. נקודה. הבעיה מתחילה בזה שיש צורך באישור מטעם העיריה להקמת מעון- מה שמשאיר את הזירה בידי המקורבים, ומאפשר להם לגבות סכומים כרצונם, ואני הקטנה אשלח את ילדי למשפחתון. אוקי. רק לי זה מזכיר קצת-קצת את הפרוטקשן?

האמת שלא כל כך הבנתי למה לא דומה, אפשר לומר את זה על כל דבר שרב הביקוש על ההיצע
אני מאמינה שאם גם את רוצה לפתוח מעון ויש לך את ההון העצמי הנדרש תוכלי לעשות את זה

• הוסף לסימניות
בעלי המעון לעומת זאת הם היושבים על הכסף הגדול- מדובר בעשרות אלפים לחודש.
שאלה
האם בעלי המעון גובים יותר מהנדרש מהתמ"ת ??
אם כן, זה לא תקין והם יכולים להתחשב. ואם לא, מה רוצים מהם ?
התמ"ת קבע את המחיר ואנו גובים את המחיר המלא
כמו שמשרד החינוך קבע מחיר לדמי שכלול בגנים ומישהו יבוא להתלונן למה הגנים גובים את המחיר הזה !
התמ"ת צריך להוריד את המחיר או לחילופין, לפתוח את שוק המעונות לתחרות ואז הורים יחפשו את המעון שבו המחיר המשתלם עבורם

• הוסף לסימניות
לא הבנתי
התשלום של המעונות לא נקבע ע"י התמת?
זה לא שכל מעון מחליט כמה הוא גובה, זה משהו אחיד, לא?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה