הדיסק עם התמונות

• הוסף לסימניות
מי יודע כמה מקובל לקחת על הדיסק עם התמונות שצילמתי?
(היו אמהות שאמרו לי ש-מה פתאום אחיות שלהן דודות שלהן וכו' קיבלו אותו בחינם ידוע לכם על משהו כזה?)

• הוסף לסימניות
זה נורא מורכב!
יש צלמות מתחילות שלא כפת להן לתת דיסק - בשביל להיות נחמדות ושיבואו אליהן עוד....
הצלמות המובילות בחיים לא יביאו דיסק בחינם אלא בעלות של בין 100 ל - 250 ש"ח!
דבר נוסף שגיליתי כאשר ביררתי על הנושא - יש לקוחות שמבקשות - אם כבר צילמת את התמונות שימי לי בדיסק את ככככככללללללל התמונות. כאשר הוסבר להן שמכניסים לדיסק רק את התמונות שמופיעות באלבום, הן התחילו להתלונן "מה אכפת לך לתת לי את הכל בדיסק?" הן לא מבינות שכל תמונות עוברת עיבוד וכו'....
שורה תחתונה - הכל לפי ראות עינייך, אבל, את יכולה להסביר שהאחיות / דודות / סבתות קיבלו דיסק בחינם השאלה היא מה איכות הצילומים וכו'.....
בהצלחה :)

• הוסף לסימניות
גם לי אומרים, אז מה. שילכו לצלם איפה שהדודות שלהם.
את שואלת על דיסק עם התמונות שהם מקבלים, או על דיסק על כל התמונות?

• הוסף לסימניות
חוזה, חוזה ועוד פעם חוזה
מה תעשי רק מה שכתוב בחוזה

היא רוצה דיסק?
תני לה

(ריק)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;811760:
חוזה, חוזה ועוד פעם חוזה
מה תעשי רק מה שכתוב בחוזה

היא רוצה דיסק?
תני לה

(ריק)

יש לך אולי דוגמא של חוזה?

• הוסף לסימניות
גמ"ח

נכתב ע"י RMO;811774:
יש לך אולי דוגמא של חוזה?
מצטרף לבקשה
האם יש למישהוא דוגמא של חוזה צילום סטנדרטי, בלי יותר מדי קשקשת משפטית ....
תודה רבה !

• הוסף לסימניות
באמת אף פעם לא הבנתי למה לא מגיע ללקוח את התמונות בדיסק!????

אני מצלם כר הרבה זמן ואני לא מבין מה הזכות האתית להשאיר את כל התמונות רק אצל הצלם?? למה שללקוח לא תהיה היכולת לפתח עוד תמונות או להעלות את התמונה לשולחן העבודה לשלוח לסבא בחו"ל וכו'....
צריך לשפוט את עצמנו האם זו לא סתם צרות עין קטנונית...

נ.ב. מספר התמונות ואיזה תמונות לתת זה לא בדיון!!

• הוסף לסימניות

אני מצלם כר הרבה זמן ואני לא מבין מה הזכות האתית להשאיר את כל התמונות רק אצל הצלם?? למה שללקוח לא תהיה היכולת לפתח עוד תמונות או להעלות את התמונה לשולחן העבודה לשלוח לסבא בחו"ל וכו'....
מסכימה לגמרי!!
אני נותנת בדיסק את התמונות הבחורות (לא את כלללל התמונות!), הם שילמו על זה, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;812061:

נ.ב. מספר התמונות ואיזה תמונות לתת זה לא בדיון!!

חוסר ההבנה מובן....
זה מאוד פשוט

כשאני מצלם אירוע/דינר וכדומה > אני מעביר את כל התמונות ברזולוציה גבוהה על דיסק.

לעומת זאת, כשאני מצלם מזון/מוצר וכדומה
אני מאפשר ללקוח לבחור מספר זוויות כרצונו
אך הוא משלם פר תמונה מה שאומר שהוא מקבל על הדיסק אך ורק את מה שהוא בחר. מהסיבה הפשוטה שהוא רואה את התמונות מוקטנות ולפני עיבוד
רק מה שהוא בוחר עובר עיבוד והכנה לדפוס.

בקיצור,
זה בעיקר תלוי בנישה עליה מדברים
ולאו דווקא בצלם

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;812076:
חוסר ההבנה מובן....
זה מאוד פשוט

כשאני מצלם אירוע/דינר וכדומה > אני מעביר את כל התמונות ברזולוציה גבוהה על דיסק.

לעומת זאת, כשאני מצלם מזון/מוצר וכדומה
אני מאפשר ללקוח לבחור מספר זוויות כרצונו
אך הוא משלם פר תמונה מה שאומר שהוא מקבל על הדיסק אך ורק את מה שהוא בחר. מהסיבה הפשוטה שהוא רואה את התמונות מוקטנות ולפני עיבוד
רק מה שהוא בוחר עובר עיבוד והכנה לדפוס.

בקיצור,
זה בעיקר תלוי בנישה עליה מדברים
ולאו דווקא בצלם

מסכים בעניין שאין שום סיבה שהצלם יעבוד קשה על תמונות נוספות רק גלל שהוא צריך לתת דיסק!
אלא שמה שכבר כן נערך ואפילו הודפס למה שהלקוח לא יקבלם ג"כ בקובץ ברזולוציה מלאה הרי הוא שילם על זה במיטב כספו בד"כ!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכאל דב;812084:
מסכים בעניין שאין שום סיבה שהצלם יעבוד קשה על תמונות נוספות רק גלל שהוא צריך לתת דיסק!
אלא שמה שכבר כן נערך ואפילו הודפס למה שהלקוח לא יקבלם ג"כ בקובץ ברזולוציה מלאה הרי הוא שילם על זה במיטב כספו בד"כ!!

מה שהודפס זאת תהיה ממש חוצפה מצד הצלם שלא לתת את זה על דיסק
ברזולוציה גבוה. (ואם זה מופיע בחוזה אז הצלם גם טיפש וגם חצוף... לדעתי האישית כמובן)
בכלל אני מעדיף לתת ללקוחות דיסק עם רזולוציה גבוהה להדפסה
ודיסק עם רזולוציה נמוכה לשימוש פנימי (מיילים, מצגות וכל דבר שהוא לא דפוס)

• הוסף לסימניות
לדעתי הבעיה בנתינת דיסק עם תמונות מאירוע בעייתית, מהסיבה שהלקוח יפתח את התמונות בפוטו ברמה נמוכה, ישלח למשפחה וחברים, ויוציא אותך צלם לא איכותי עם צבעים שלא מתקרבים למציאות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י tamiro;812093:
מה שהודפס זאת תהיה ממש חוצפה מצד הצלם שלא לתת את זה על דיסק
ברזולוציה גבוה. (ואם זה מופיע בחוזה אז הצלם גם טיפש וגם חצוף... לדעתי האישית כמובן)

ענין של הסתכלות.
המחירים שלי נמוכים יחסית בגלל המקום שבו אני גרה, (במחיר יותר גבוה א"א לא יבוא)
ואני לא רואה כחוצפה לקחת עוד כמה שקלים על דיסק.
(כשלקוח עושה חבילה גדולה, אלבום דיגיטלי או משהו- אני כן נותנת מתנה את הדיסק. אבל ככה?)
מי שלא רוצה- שידפיס עוד העתקים דרכי, זה לא חוסם אותו וזה לא יוצא לו יותר יקר מלהדפיס לבד, וזה חוץ ממה שכתבו פה שכך אני אחראית לתוצאה. כשמדפיסים לבד באיזה פוטו והצבעים משהו... התלונות בסוף עלי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י דוד דנברג;812103:
לדעתי הבעיה בנתינת דיסק עם תמונות מאירוע בעייתית, מהסיבה שהלקוח יפתח את התמונות בפוטו ברמה נמוכה, ישלח למשפחה וחברים, ויוציא אותך צלם לא איכותי עם צבעים שלא מתקרבים למציאות.

אי אפשר להחזיק את החבל משני קצותיו
או שאתה מראש נותן חבילה של הדפסות + דיסק רק עם החומר המודפס/ מעובד
או שאתה נותן דיסק עם כל החומר וההדפסות על הלקוח ולא מתלונן

גם אם תשקיע שעות רבות בעיבוד החומר
הלקוח יכול לקחת את הדיסק ולהרוס את התמונות בפוטו השכונתי

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה