כללי ההבדל בין תצוגה במחשב לבין התוצאה המודפסת---

• הוסף לסימניות
אחת ולתמיד החלטתי להתייעץ...
אני לא יודעת למה אבל אולי אתם יודעים למה צבע צהוב (CMYK) בהדפסה יוצא לי י-ר-ו-ק-???
זה כ"כ מציק לראות שכל פעם כשאני מכניסה צהוב לעיצוב בדפוס זה נוטה לירוק (מכוער)
אשמח לעיצות (אולי אני לא סוגרת את זה כמו שצריך לדפוס???)
תודה רבה מראש לכולם!

• הוסף לסימניות
אולי המסך שלך לא מכויל.
תנסי לבחור צהוב לפי ערכים ולא לפי מה שנראה לך בעין.

• הוסף לסימניות
איך יכול להיות שבסטייל של זהב, איפה שיותר צהוב הוא בהדפסה ניהיה יותר ירוק (סטייל מוכן ולא שלי) לכן אני מבינה שזה לאו דווקא בגלל המסך.

• הוסף לסימניות
גם לי זה מעיק כבר הרבה זמן, מי שיודע הסיבה, בבקשה...

• הוסף לסימניות
איני גרפיקאי אבל זכור לי שיש משולש כזה בתוכנות של דובי אם בוחרים צבע שלא נתמך בהדפסה אולי...

• הוסף לסימניות
נכון אבל זה לא זה. תודה רבה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י וו;2152495:
נכון אבל זה לא זה. תודה רבה!

תבדקי בערכים של הצבע שהצהוב לא "מלוכלך" כלומר מעורב מידי עם צבעים אחרים ואם כן אז תאזני אותו שיהיה כמה שיותר נקי וטהור, שנית, כשאת סוגרת לפידיאף יש שם אפשרות (אינני זוכר בעל פה ואני לא ליד המחשב) לאפשר למחשבים אחרים שעתידים להשתמש בקובץ "לדרוס" את פרופיל הצבע שבחרת ולהשתמש בפרופיל שלהם, יש לוודא כמובן שאפשרות זו אינה מסומנת, (ממליץ לעבוד עפ הפרופיל של אדובי "adobe rgb" ) דבר נוסף שהייתי ממליץ זה שאם מדובר בהדפסה גדולה, כדאי ללכת לבית הדפוס ולראות דוגמא לפני הדפסה, ואם הצבעים לא מוצאים חן, פשוט לתקן את הקובץ בהתאם למדפסת, למשל אם יצא ירוק מדי את מאזנת את זה לכיוון הצהוב בהתאם לרמת הסטייה כנ"ל )אם זה דפוס דיגיטלי, לדעתי רוב הדפסים יסכימו לכוון קצת את הצבעים דרך המדפסת עצמה, שוב, אם מדובר בכמות שמצדיקה את הטרחה, אמנם לא תמיד זה מספיק ולפעמים דרושה התערבות בקובץ עצמו) וכך מונעת עוגמת נפש והפסד כלכלי, כל בית דפוס עובד עם מדפסות שונות שמפרשות את הערכים שונה ולכן צריך ערנות בדבר, מניסיון... שיהיה בהצלחה.

• הוסף לסימניות
לדעתי מנסיון אם זה חשוב אז חובה ללכת לבית דפוס ולודא את ענין הצבעים ואין עדין פתרון לענין הנ"ל
אגב אני שמח שהעלת אולי למשהו יש פתרון
מה שידוע לי שבכרומו זה מכהה כי הצבע לא נספג
ובנייר נטול עץ הם שמים לפעמים יותר צבע בכוונה תחילה ע"מ שלא יהיה בהיר ושם המון פעמים קורים פשלות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ישראל עימוד;2152558:
לדעתי מנסיון אם זה חשוב אז חובה ללכת לבית דפוס ולודא את ענין הצבעים ואין עדין פתרון לענין הנ"ל
אגב אני שמח שהעלת אולי למשהו יש פתרון
מה שידוע לי שבכרומו זה מכהה כי הצבע לא נספג
ובנייר נטול עץ הם שמים לפעמים יותר צבע בכוונה תחילה ע"מ שלא יהיה בהיר ושם המון פעמים קורים פשלות.

נשמע שאתה מדבר על אופסט, אני מתעסק יותר עם דיגיטלי ולכן אולי לא ידוע לי על זה, אבל נשמע שהפתרון הוא כנ"ל- לתכנן את הגרפיקה בהתאם למדפסת ואם צריך להכהות בשביל לפצות על הסטיה אז זה מה שעושים. ולכן מומלץ גם לבחור בית דפוס אחד ולעבוד רק איתו ככה אתה כבר מכיר את כל הסטיות והשגעונות ופועל כבר מראש בהתאם, אחרת זה יכול להיות כאב ראש גדול.

• הוסף לסימניות
לפעמים בבתי דפוס יש נטיה של 4% ליותר כהה או יותר בהיר בהדפסה ומה שנוצר מזה שהצבע מתעוות

• הוסף לסימניות
באופן כללי הנושא הוא כך,
יש פה שתי מערכות שצריכות להיות תקינות, המחשב והמדפסת

מה שקשור למחשב, שזה איכות התצוגה, תלוי בכרטיס הגרפי של המחשב
ויש את מה שקשור לדפוס,
נכתב על זה הרבה בפורום,
אבל באופן כללי,
בדיגיטלי, יש מדפסת ביתית פשוטה שרמת הדיוק שלה נמוה,
ויש טובים מאוד
אופסט נחשב הכי מקצועי, אם כי הקליטה של רמת רשת פחות מ5% היא בעייתית

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נפתלי טל;2152545:
תבדקי בערכים של הצבע שהצהוב לא "מלוכלך" כלומר מעורב מידי עם צבעים אחרים ואם כן אז תאזני אותו שיהיה כמה שיותר נקי וטהור, שנית, כשאת סוגרת לפידיאף יש שם אפשרות (אינני זוכר בעל פה ואני לא ליד המחשב) לאפשר למחשבים אחרים שעתידים להשתמש בקובץ "לדרוס" את פרופיל הצבע שבחרת ולהשתמש בפרופיל שלהם, יש לוודא כמובן שאפשרות זו אינה מסומנת, (ממליץ לעבוד עפ הפרופיל של אדובי "adobe rgb" ) .

נכון מאוד לגבי נקיות הצבע.
לפעמים אנחנו דוגמים צבע מתמונה - במצב כזה חשוב לנקות אותו. צהוב עם אחוזים בודדים של שחור כבר הופך לבוץ ירקרק.
כדי לשמור על צהוב נקי חשוב להקפיד שלא יהיו בו אחוזים של כחול ושחור.
אפשר לחמם אותו לכיוון כתום עם תוספת של מג'נטה.
בנוסף תלוי מאוד על איזה נייר מדפיסים.
בנייר עיתון יש גוון בסיסי אפרפר של הנייר, לכן צהובים יוצאים בו יותר נוטים לירוק.

לגבי פרופילי צבע -
יש פרופילים שונים לפי סוג העבודה.
הפרופיל הנ"ל - adobe rgb הוא פרופיל מתאים כאשר עובדים ב-RGB, למשל - כאשר עורכים תמונות בפוטושופ, שאמורות להיות מודפסות כחלק מעבודה - מאחר ולא כל הפונקציות בפוטושופ עובדות ב-CMYK, משתמשים בפרופיל הנ"ל, ובהמרה הצבעים נשמרים ברמת דיוק גבוהה.

אבל כאשר העבודה לא כוללת עריכת תמונות -
עדיף לעבוד בפרופיל שמתאים לבית דפוס. כמו FOGRA 39 למשל. לשים לב שלא בוחרים פרופיל אמריקאי (זו ברירת המחדל של התוכנות) או יפני, כי הצבעים יוצאים שונים בדפוס.
בנוסף לשים לב לסוג הנייר -
COATED מתאים לנייר כרומו.
UNCOATED - לנייר עיתון.

(אני מסייגת את דברי - בהדפסת תמונות דיגיטליות בפוטו - עדיף להשאיר פרופיל RGB, ששומר על חיות גבוהה יותר של הצבעים)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ariels;2152734:
נכון מאוד לגבי נקיות הצבע.
לפעמים אנחנו דוגמים צבע מתמונה - במצב כזה חשוב לנקות אותו. צהוב עם אחוזים בודדים של שחור כבר הופך לבוץ ירקרק.
כדי לשמור על צהוב נקי חשוב להקפיד שלא יהיו בו אחוזים של כחול ושחור.
אפשר לחמם אותו לכיוון כתום עם תוספת של מג'נטה.
בנוסף תלוי מאוד על איזה נייר מדפיסים.
בנייר עיתון יש גוון בסיסי אפרפר של הנייר, לכן צהובים יוצאים בו יותר נוטים לירוק.

לגבי פרופילי צבע -
יש פרופילים שונים לפי סוג העבודה.
הפרופיל הנ"ל - adobe rgb הוא פרופיל מתאים כאשר עובדים ב-RGB, למשל - כאשר עורכים תמונות בפוטושופ, שאמורות להיות מודפסות כחלק מעבודה - מאחר ולא כל הפונקציות בפוטושופ עובדות ב-CMYK, משתמשים בפרופיל הנ"ל, ובהמרה הצבעים נשמרים ברמת דיוק גבוהה.

אבל כאשר העבודה לא כוללת עריכת תמונות -
עדיף לעבוד בפרופיל שמתאים לבית דפוס. כמו FOGRA 39 למשל. לשים לב שלא בוחרים פרופיל אמריקאי (זו ברירת המחדל של התוכנות) או יפני, כי הצבעים יוצאים שונים בדפוס.
בנוסף לשים לב לסוג הנייר -
COATED מתאים לנייר כרומו.
UNCOATED - לנייר עיתון.

(אני מסייגת את דברי - בהדפסת תמונות דיגיטליות בפוטו - עדיף להשאיר פרופיל RGB, ששומר על חיות גבוהה יותר של הצבעים)

תודה רבה רבה זה כנראה בהחלט היה פרט שחסר לי. הייתי סוגרת כרומו ונטול עץ אותו הדבר.
מודה לכל העוזרים והמסייעם. במידה ויש לכם עוד כמה טיפים לפני הדפסה, אשמח לשמוע. תבורכו! שבת שלום ומבורך!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה