דרוש מידע הופעות - נגד הוראת הרבנים

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
כל מי שיסתכל במכתב שיצא לאחרונה כנגד ההופעות יראה שכתבו שם שרק לארגון פלוני יהיה אישור לעשות ערבי שירה שזה יהיה תחת פיקוח. וכל מי שקצת מעורב במה שקורה מאחורי הקלעים יודע שכל העניין פה הוא רצון להרוויח כסף כי ברגע שהכל יצטרך להיות תחת ארגון מסוים, הארגון ירוויח מליונים. וזה לא שפתאום התעוררו לפתור איזה בעיה רוחנית.
וכנראה שהציבור מבין את זה ומגיע בהמוניו להופעות.
תכלס מי שראה הסרטות מהמופע המדובר יודע יפה מאד שהגבולות נפרצו שם.
אולי לא התכוננו לזה מלכתחילה, רק בפועל הקהל השתלהב והתוצאה היתה מעורבת מאד..
איך מטפלים בנ"ל? כשלא כל הדור חושב שנולדנו לעולם לאיזה תפקיד,
אלא גם לבלות וליהנות? זו שאלה באמת.
אבל זה לא מבטל את הצורך להידרש למה שהיה ולבקש פתרונות.

(אולי באמת מופעים נפרדים לחלוטין. רק לגברים/נשים).
העניין הוא שלא מאד שמחים לעודד תרבות מופעים, כי תכלס, הנהנתנות לכאורה פסולה כשהיא באה בתור מטרה מרכזית. במיוחד אצל גברים.
כשהיא באה בתור מטרה משנית- אני רוצה לעשות תפקידי בעולמי, אבל איני מלאך, ואני צריך התאווררות מעת לעת- זה נורמלי.
אבל כמטרה צרופה זו בעיה.
ואם סותמים ולא יוצאים נגד- בחורי ישיבות טובים נסחפים. וחבל.
אבל באמת צריך לחשוב איך לבוא על פתרון שישביע את כל האופנים..

• הוסף לסימניות
התשובה היא פשוטה בחור ישיבה אומר לעצמו מה שונה הופעה של האיגוד עם נפתלי קמפה וזאנוויל וכו', עם סיום קטן להכשיר את האירוע, לאירוע אותו דבר בדיוק בלי קרדיט ל"איגוד" אלא לקול חי
(אני אישית חושב שאין בעיה כלל וכלל באירועי שירה של האיגוד אך מה לעשות קשה לראות הבדל)

• הוסף לסימניות
אני לא רואה שום פסול במופע מכובד שמופק בצורה ראויה, גם אם לנשים וגברים בהפרדה מלאה.

זה שההופעות בזמן האחרון הפכו למופע לדים מזדקרים וסחרור אינסופי זה משהו אחר, אבל לא נראה לי שזה קשור להפרדה.
סגנון ההפקה והמופעים עצמו השתנה מאד בשנים האחרונות, וזה לעניות דעתי גורם לכל הבלאגן ותזזיות שיש בקהל עד כדי...
זה רק מסביר טוב מאד למה מופע לגברים בלבד לא יהווה כהוא זה פתרון לבעיה.

לפני שנתיים היינו בהופעה מסוימת בבנייני האומה, שנעשתה בהפרדה מלאה, בצורה מסודרת.
הכל עבר חלק! לא טיפת ערבוב, הקהל ידע לשמור על עצמו ולשמוח בצורה נינוחה ורגועה. מסיבה פשוטה שמארגני המופע ידעו להפיק אירוע מתורבת ולא מופע זרקורים בסדום.
סתם מסוקרנת להבין איך מופע לנשים וגברים יכול להתנהל בהפרדה מלאה. אותי אישית המודעות שפרסמו שהכניסה גם לנשים זעזעה אותי.
גם אם באולם יש הפרדה, השאלה היא מה קורה מחוץ לאולם, רחבה ענקית!! שמלאה בבחורי ישיבות ובחורות סמינר, שמתגודדים זה לצד זה......
ובאולם- לא שומעים את השירה של הבנות?
הכי ברור שהבחורים צריכים את ההופעות האלה, אבל למה להכניס לשם נשים?
שיהיה בשעות נפרדות.

• הוסף לסימניות
בקיצורו של ענין זה וענינים רבים נוספים שעולים כאן בפורום-
הכל מתחיל ונגמר בדעת תורה.
כל אחד אחראי שתהיה לו דעת תורה ברורה
ולא תסור ימין ושמאל
זו הדרך היחידה להצליח ברוחניות !
וכל מילה נוספת- מיותרת.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה