כללי החלפת גליפים של ניקוד באינדי

• הוסף לסימניות
עשיתי עימוד בפונט ליבורנה של פונטביט. לא הייתי מרוצה מהמיקום העליון של הניקוד ולכן עשיתי הרחקה של הדיארקטים לכיוון מטה.
הבעיה היא שהדגשים הופיעו למטה מידי. במחשבה ראשונה חשבתי שאני צריך לעשות חיפוש והחלפה של האותיות הדגושות ולהחיל עליהם סגנון תו שונה בו הדיארקטים יופיעו למעלה.
אלא שבתוך כך גיליתי שבטבלת הגליפים מופיעים גליפים נוספים של האותיות+הדגש בגליף אחד וכשאני עושה החלפה שלהם הדגשים מופיעים במקומם.
השאלה היא, איך אני מבצע פקודה בה אני מחליף את האות וסימן הניקוד-דגש הצמוד לגליף בו מופיעים האות והדגש בגליף אחד?

• הוסף לסימניות
הקפצה! אף אחד לא יודע?
בשביל מה בעצם נוצרו הגליפים האלו?

• הוסף לסימניות
כולם יודעים. רק השאלה לא מספיק ברורה.
אתה רוצה להרים את הניקוד בחלק מהאותיות, בצורה אוטומטית?
תעשה סגנון תו, שבו הלDiactric Postion יש מרחק מסויים בVertical Adjustment, נגיד -100, ואז חפש אותיות אלו, עם הניקוד שלהם, והחלף עם סגנון התו החדש.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1370046:
כולם יודעים. רק השאלה לא מספיק ברורה.
אתה רוצה להרים את הניקוד בחלק מהאותיות, בצורה אוטומטית?
תעשה סגנון תו, שבו הלDiactric Postion יש מרחק מסויים בVertical Adjustment, נגיד -100, ואז חפש אותיות אלו, עם הניקוד שלהם, והחלף עם סגנון התו החדש.

נראה לי שזה ה"מחשבה הראשונה" שלי-לעשות חיפוש גרפ לאותיות הדגושות ולהחיל עליהם סגנון תו שבו מיקום הדיארקטים עליון יותר.

שאלתי היתה כזו, יש חיפוש של גרפ ויש חיפוש של גליפים, אני בעצם מעונין לשלב את שניהם - לעשות בתיבת החיפוש גרפ של האותיות הרצויות+הדיארקטים כמו שכתבת, אבל להחליף אותם בגליף.

אין לי כאן אינדי כרגע כך שאני לא יכול להעלות תמונה של הגליפים המדוברים, אבל מצאתי בטבלת הגליפים לדוגמא גליף בּ ואותם אני רוצה שיהיו בתיבת ההחלפה.

כעת ברור?

• הוסף לסימניות
ולמה לא? תחפש את הרצוי, ותחליף עם היוניקוד של הגליף.
לדוגמה החלף עם:
קוד:
[\x{00FF}]
אבל לא הבנתי למה לך כאב ראש כזה, אם אתה יכול לעשות גרפ פשוט יותר, שיכלול את כל התווים הבעייתים בחפש, ובהחלף סגנון תו שמעלה את הניקוד בכמה מ"מ.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1370189:
ולמה לא? תחפש את הרצוי, ותחליף עם היוניקוד של הגליף.
לדוגמה החלף עם:
קוד:
[\x{00FF}]

כלומר, מעתיקים את היוניקוד ומדביקים אותו לבד, ללא הקדמה/סיומת?

נכתב ע"י ונתנו10;1370189:
אבל לא הבנתי למה לך כאב ראש כזה, אם אתה יכול לעשות גרפ פשוט יותר, שיכלול את כל התווים הבעייתים בחפש, ובהחלף סגנון תו שמעלה את הניקוד בכמה מ"מ.

יש לי כמה גדלים של אות ששיניתי ידנית בלי להחיל עליהם סגנון פסקה חדש, ולכן הבדיקה בכל גודל של אות האם המיקום מוצלח יותר קשה מאשר להחליף אותם בפעם אחת שתסדר לי את כל המסמך.

• הוסף לסימניות
לא ניסיתי אף פעם. אבל אתה טיפוס שמסתדר...;)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מתנחל;1370198:
יש לי כמה גדלים של אות ששיניתי ידנית בלי להחיל עליהם סגנון פסקה חדש, ולכן הבדיקה בכל גודל של אות האם המיקום מוצלח יותר קשה מאשר להחליף אותם בפעם אחת שתסדר לי את כל המסמך.

אין לי מושג איך בנוי טבלת תווים. אבל יש סיכוי שזה בכל מקרה עובד ע"י שילוב 2 תוים יחד. ולכן אני לא בטוח שתרוויח משהו.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1370210:
אין לי מושג איך בנוי טבלת תווים. אבל יש סיכוי שזה בכל מקרה עובד ע"י שילוב 2 תוים יחד. ולכן אני לא בטוח שתרוויח משהו.

לי גם אין מושג למה זה כך, אבל בתכל'ס בצורה הזו זה ממוקם יופי על המקום בכל גודל.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה