כללי היום לעשותם ומחר לקבל שכרם

• הוסף לסימניות
נעשה כקישוט קיר לתלמוד תורה.

הותאם לגודל של 3*1.5 מטר. להדפסה על שמשונית.

כמה לדעתכם אמורים לקבל על עבודה כזו? כאשר הכל נעשה על ידי, משלב הרעיון, דרך כתיבת השיר, ועד לעיצוב הגרפי והביצוע בפועל.

ושארית ישראל לא יעשו עוולה. נא ליטול ממני רשות גם לשימוש אישי. (כולל השיר).

קבצים מצורפים

• קישוט קיר 1.5_3 NEW copy.JPG
    1.3 MB · צפיות: 14
  • הוסף לסימניות
השיר מאוד יפה.

העיצוב צריך המון המון שיפוץ.

1. למה צריך 2 ספינות? הם נראים מאיימות אחת על השנייה וחולקות חנייה אחת ומתנקשות זה בזו.
ואם כבר הייתי מוותר על האוניה השחורה שנראית כתם שחור וגדול במכלול של העיצוב.

2. אין מספיק המחשה לשיר, איפה הדגים, הבשר, הככרות? לא כ"כ רואים אותם.

3. הנרות, לא משתלבים טוב בתמונה. אולי בגלל מיקומם, ואולי בגלל שבשלב הזה של הסיפור הם לא אמורים להיות מודלקות.

4. הפונט קטן מידי ולא מספיק קריא ובפרט כי מדובר בתלמוד תורה זה צריך להיות הרבה הרבה יותר בולט.

סליחה על כל ההערות, זו חוות דעתי.

• הוסף לסימניות
עבודה מושכת וצבעונית, אבל גם אני בעד להוריד את האניה השחורה, להזיז את השיר יותר שמאלה
(לא עד כדאי מרכוז) ולתת יותר ביטוי לשבת המלכה בצד ימין
בהצלחה רבה

• הוסף לסימניות
להגדיל ולעבות את מילות השיר,
שיר יפה מאד!! עיצוב מושך, מצטרפת להערות קודמיי...

• הוסף לסימניות
יפה. אחרי תיקונים כמובן.. לי הפריע שהדמויות שחורות. אפשר שיהיה לפחות עם חולצה לבנה? או בהירות יותר, לכבוד שבת קודש..

• הוסף לסימניות
אני נורא אהבתי את הרעיון ואת כיוון הביצוע. מדהים! אחרי התיקונים שאמרו כבר, זה יהיה כמובן הרבה יותר יפה.

בעניין השיר, מאוד מאוד יפה הרעיון של ההקבלה. הייתי מחליפה את 2 השורות האחרונות ב2 השורות שלפניהם בכדי שהמסר יובן יותר מהר. הרי השבת היא הנמשל, לא?

ו...תיקון שגיאה: תהא או תהיה ולא יהא פת.

כי רק למי שאסף,
תהיה בים פת.
מי שטרח -
יאכל בשבת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אייטש די;627476:
הרי השבת היא הנמשל, לא?

[/SIZE]

ממש לא. השבת היא חלק מהמשל.
הנמשל - עוה"ז דומה ליבשה ועוה"ב דומה לים.
עוה"ז דומה לערב שבת ועוה"ב לשבת ככתוב במדרשי חז"ל.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכי טוב;627285:
אין מספיק המחשה לשיר, איפה הדגים, הבשר, הככרות? לא כ"כ רואים אותם.

למה צריך לראות כל דבר? זה מעולה ככה. קצת דמיון
(כשקראתי את השיר ראיתי הכל בעיני רוחי)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נתנאלה;627935:

יפה שראית. אך הסירות והים הן לא העיקר אלא ... יאכל בשבת!

ילדים בחיידר צריכים לראות ולהבין ואחר כך לקרוא בעיון.
כאן רואים סירות ענק בים ו... את השאר אם תקרא תחפש.. תבין!
וזה לא צריך להיות כך.

• הוסף לסימניות
מקסים.
אהבתי את השיר מאד מאד.

העיצוב אולי צריך להיות בגוונים חיים יותר.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י הכי טוב;627285:
השיר מאוד יפה.

העיצוב צריך המון המון שיפוץ.

נכתב ע"י riki-v;627301:
עבודה מושכת וצבעונית, אבל גם אני בעד להוריד את האניה השחורה, להזיז את השיר יותר שמאלה
(לא עד כדאי מרכוז) ולתת יותר ביטוי לשבת המלכה בצד ימין
בהצלחה רבה

נכתב ע"י bhj;627384:
להגדיל ולעבות את מילות השיר,
שיר יפה מאד!! עיצוב מושך, מצטרפת להערות קודמיי...

נכתב ע"י סימן טוב;627409:
יפה. אחרי תיקונים כמובן.. לי הפריע שהדמויות שחורות. אפשר שיהיה לפחות עם חולצה לבנה? או בהירות יותר, לכבוד שבת קודש..

לכל המגיבים על העיצוב, קודם כל - תודה! על אף שזה כבר לא כ"כ רלוונטי כיון שהעבודה נשלחה לדפוס.

בכוונה תחילה לא העליתי את העיצוב הסופי, ששם החביות והשקים ממוקמים כמעט במרכז התמונה, על חשבון האניה השחורה והגדולה, ותופסים הרבה יותר נוכחות.

לאחר מחשבה נוספת, אני מעלה את העיצוב הסופי, ברזולוציה נמוכה.

ובקשר לפרטים הספציפיים, למה 2 אוניות? למה האנשים בשחור? למה הטקסט כ"כ דק?

אמנם יש צדק בשאלותיכם, אך נראה לי שלכל מטבע יש שני צדדים, ושיקולים אלו אכן באו אצלי בחשבון בזמן העבודה. למרות זאת היה נראה לי לפתור את הבעיות העיצוביות שנצבו לפני בדרך שבה בחרתי.

כדוגמא: גודל הטקסט. כאשר הפוסטר מודפס בענק, ניתן לראות את הטקסט גם ממרחק של 5 מטר. תבדקו. כאן היה שיקול שגופן עבה יותר, יתפוס את ההצגה של התמונה. ואילו במצב הנוכחי עדיין יש לטקסט נוכחות, בעיקר משום צבע הטקסט הלבן על רקע הים.

לשאלה שלא נשאלה, זה עוצב לת"ת שלא ע"מ לקבל שכר. (הסיבות שמורות במערכת).

השאלה שלי היתה במישור העקרוני, כמה לדעתכם שווה כזה פוסטר, בגדלים ענקיים שכאלה.

אם ארצה ללכת ולמכור עבודה זו, כמה לבקש עליה?

2,500 ש"ח, זה יקר או זול? או אולי מחיר סביר?

ואם זה יודפס בגודל של 6*3 מטר, זה שווה יותר, או רק את הפרש ההדפסה?

האם ניתן למכור את העבודה כפוסטר לסוכות? אם כן, כמה צריך לדרוש על זה?

נכתב ע"י אייטש די;627476:
אני נורא אהבתי את הרעיון ואת כיוון הביצוע. מדהים! אחרי התיקונים שאמרו כבר, זה יהיה כמובן הרבה יותר יפה.

בעניין השיר, מאוד מאוד יפה הרעיון של ההקבלה. הייתי מחליפה את 2 השורות האחרונות ב2 השורות שלפניהם בכדי שהמסר יובן יותר מהר. הרי השבת היא הנמשל, לא?

כי רק למי שאסף,
תהיה בים פת.
מי שטרח -
יאכל בשבת.

מקבל את ההערה הלשונית. לצערי זה לאחר מעשה.

נכתב ע"י נתנאלה;627935:

שמחת אותי. תודה.

נכתב ע"י תקוה;627936:
יפה שראית. אך הסירות והים הן לא העיקר אלא ... יאכל בשבת!

ילדים בחיידר צריכים לראות ולהבין ואחר כך לקרוא בעיון.
כאן רואים סירות ענק בים ו... את השאר אם תקרא תחפש.. תבין!
וזה לא צריך להיות כך.

מנין לך כיצד צריכים ילדים בחיידר?

אני מגיע מתחום ההוראה, וילדים גדולים (כיתה ד' ומעלה. ובמספרים: מגיל 9 בערך), כבר מבינים גם מה שלא נאמר. (לתשומת לב ההורים...)

ודרך אגב, ביתי הגדולה בת 9, וכאשר היא קראה את השיר היא הבינה שיש כאן משל ונמשל...

ולאחר מחשבה נוספת הגיעה למסקנה (ואני מתפלא שיש כאן שלא כ"כ הבינו), שהנרות מרמזים לעולם הבא...

זו התשובה לשאלות לגבי העיצוב. לא רציתי להעמיס פרטים. הסיפור הוא סיפור של הכנה. ונתתי במה מכובדת למשל שהעוה"ז דומה ליבשה והעוה"ב לים. הויז'ואל הזה הוא מדהים לדעתי.

עם זאת נתתי קריצה למשל שהעוה"ב דומה לשבת. עם רמז לעולם השכר בצורת נרות השבת הדולקים מעל הים ומתוך הים דווקא.

קבצים מצורפים

• קישוט קיר חדש copy.jpg
    1.6 MB · צפיות: 9
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י שמואל גרינשטיין;627965:
מנין לך כיצד צריכים ילדים בחיידר?

אני מגיע מתחום ההוראה, וילדים גדולים (כיתה ד' ומעלה. ובמספרים: מגיל 9 בערך), כבר מבינים גם מה שלא נאמר. (לתשומת לב ההורים...)

ודרך אגב, ביתי הגדולה בת 9, וכאשר היא קראה את השיר היא הבינה שיש כאן משל ונמשל...

.

הייתי מורה לבנות. ומאוד ראיתי את הצורך בלהדגיש את מה שחייבים.
אולי בנות זה שונה.
ילדה מכיתה א' או ב' שרוצה להבן משהו מתוך הפלקט המיוחד הזה תצטרך עזרת ילדה גדולה ממנה. לבד... היא לא תצליח.

בהצלחה לכם.
זאת מודעה מושקעת במיוחד.
גל סכום יהיה שווה עליה

(נ.ב. לא תמיד נראים ה'כוונות' בעצוב. מנסיון. עד שלא אומרים לא יודעים.)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה