דרוש מידע "היועמ"שית רוצה לבטל את ההטבה לבחורי ישיבה בביטוח לאומי" - איזו הטבה יש בכלל?__ לפני הביטול - יש דרך להוזיל את התשלום החודשי לבחור ישיבה?????

• הוסף לסימניות
כרגע אנחנו משלמים לבנים שלנו את מלא הסכום - בחורים בישיבה גדולה ב"ה.
האם ניתן להוזיל את התשלום החודשי?
אני מתכוונת ע"י הצהרה שהוא לומד או מדין סטודנט -
לא ע"י עבודה סמלית ותלוש ( לא רוצה להסתבך עם הצבא).
אף פעם לא שמעתי על כזאת אופציה!
אולי "בזכות" היועמ"שית נצליח לחסוך כמה שקלים... הלוואי גם רטרואקטיבית.....

ניסיתי לחפש תשובה לשאלה באתר של ביטו"ל ולא הצלחתי....
אשמח לכל מידע בנושא!
תודה!!

• הוסף לסימניות
תלמיד ישיבה חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 163 ש"ח לחודש. הסכום החל ב- 01.01.2025.

תושב ישראל שאינו עובד כלל ואין לו הכנסות, חייב בתשלום דמי ביטוח למוסד לביטוח לאומי בסך 250 ₪ לחודש (נכון ל-2025)

• הוסף לסימניות
תלמיד ישיבה חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות עבור עצמו בשיעור המינימום - 163 ש"ח לחודש. הסכום החל ב- 01.01.2025.
אכן, זה הסכום שאנחנו משלמים, אבל בהרבה מקומות התפרסמה הידיעה הזאת:

רדיפת עולם התורה נמשכת: היועצת המשפטית לממשלה מגבשת בימים אלה עמדה שלפיה תלמידי ישיבה שלא הסדירו את מעמדם מול צה"ל לא יהיו זכאים עוד להטבה בתשלום דמי הביטוח הלאומי. לפי החשיפה ב"חדשות 12" מדובר בצעד משמעותי שישפיע על עשרות אלפי אברכים המקבלים כיום הנחה חודשית קבועה.

הטבת הביטוח הלאומי מאפשרת לתלמידי ישיבות לשלם 43 שקלים בלבד בחודש - סכום זהה לזה שגובים מהסטודנטים - לעומת 130 שקלים שמשלם כל אדם שאינו עובד ושאין לו הכנסות חייבות. כך נוצר פער של 87 שקלים מדי חודש, שהופך להנחה שנתית של 1,044 שקלים. לאורך שנים, תלמידי הישיבות ואברכי הכולל שנמצאים בסטטוס של "בן ישיבה" נהנו מההטבה הזו, לעיתים לאורך עשורים.

משמע מידיעה זו שיש בחורי ישיבה שהצליחו להגדיר את מעמדם כ'סטודנט' ולשלם 43 ש"ח בלבד.
אני שואלת האם אתם מכירים את ההנחה הזאת?
יש מישהו שהצליח לארגן לעצמו סטטוס שכזה?
אם כן - אשמח למידע איך לעשות זאת....

• הוסף לסימניות
בטוח מדובר בתלמידי ישיבות משלנו
או ישיבות ההסדר וכו'?

• הוסף לסימניות
מה שהבנתי, התשלום מתחלק ל-2: דמי ביטוח לאומי 130, ודמי בריאות 120, סה"כ 250, ולבחורי ישיבות יש "הנחה" על דמי ביטו"ל שישלמו 43, ובסה"כ עם דמי בריאות יוצא 163.

• הוסף לסימניות
דמי ביטוח לאומי למי שלא עובד הוא 130 ש"ח
דמי ביטוח לאומי לסטודנט הוא 43
אך לסכום זה יש להוסיף דמי ביטוח בריאות בסך 120 ש"ח
כך שרגיל משלמים- 250
וסטודנט משלם -163 וזה התשלום, סביר להניח, שאתם משלמים

• הוסף לסימניות
אכן, זה הסכום שאנחנו משלמים, אבל בהרבה מקומות התפרסמה הידיעה הזאת:
היה חילוני אחת שהוא התווכח איתי שהמדינה מביאה דירות לחינם לחרדים... הוא שמע איזה מומחה בחדשות... וכשהתעקשתי שאני לא קיבלתי אז הוא אמר לי שכנראה אני חרדי פראייר ...

יש הנחה של תלמיד\סטונדט של 40 שקל לא שמשלמים 40 שקל!!!

אבל מה אכפת לך לשלם ביטוח לאומי מלא אם את מקבלת כל חודש מהמדינה הטבות של 6000 אל"ש ... (לפי דר מארקר) :LOL::LOL:

• הוסף לסימניות
היה חילוני אחת שהוא התווכח איתי שהמדינה מביאה דירות לחינם לחרדים... הוא שמע איזה מומחה בחדשות... וכשהתעקשתי שאני לא קיבלתי אז הוא אמר לי שכנראה אני חרדי פראייר ...

יש הנחה של תלמיד\סטונדט של 40 שקל לא שמשלמים 40 שקל!!!

אבל מה אכפת לך לשלם ביטוח לאומי מלא אם את מקבלת כל חודש מהמדינה הטבות של 6000 אל"ש ... (לפי דר מארקר) :LOL::LOL:
טעות, ההנחה היא 87 ש"ח
ראה ההסבר מעל ההודעה שלך

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה