קורונה הייתי ליד חולה קרונה עם מסכה-צריכה בידוד?

• הוסף לסימניות
למה רב?
סתם בשביל האינטלגנציה שלי...
מה הקשר רב??
לרב הולכים לשאול כשיש שאלה הלכתית ורוצים לדעת ברכה אחרונה על שניצל
תשאלי רופא!
השאלה היא לא רק לגבי הסיכוי שהיא נדבקה, השאלה היא לגבי חובתה המוסרית וההלכתית בהינתן סיכוי כזה, להסתגר בביתה ולמנוע סיכוי של הדבקה הלאה.
וזו בדיוק שאלה לרב, כמובן - רב כזה שמכיר את הנתונים ומברר לעומק אצל רופאים מוסמכים את הסיכויים והסיכונים. ויש כאלו. וכמובן שגם על החובה ההלכתית לאחמ"כ, יש דעות שונות בין רבנים, וזה לגיטימי.
תבינו, שאם למשרד הבריאות היה "מותר" לשנות את מס' ימי הבידוד הנדרשים, גם לרב היה מותר להחליט כך עוד לפני שמשרד הבריאות הואיל בטובו לעשות זאת, כמובן לאור מידע רפואי שהיה בידי הרב. וזו רק דוגמא כמובן.
ואפשר לראות אצל רבנים ש"נכנסו" לסוגיא, שיש דברים שיחמירו יותר מהוראות משה"ב, ויש דברים שיקלו יותר. כי בפירוש יש לדעת תורה מה לומר כאן.
נ.ב. לגוף השאלה, הרבנים שאני התייעצתי איתם לא נותנים חשיבות למסכה שאת לובשת, אם החולה היה ללא מסיכה. אבל בהחלט אפשר לשקלל את המיקום (מאוורר מאד?) את המרחק, ובהתחשב בכך, לשקלל גם את זה שאת תלכי למשל באופן מוקפד מאד עם מסיכה, וגם תערכי בדיקה, עם תוצאה שלילית כמובן, לאחר שבוע מהחשיפה, ואחרי זה תצאי מהבידוד.
אבל אני לא רב - רק כותב דוגמא לתשובות ששמעתי.
[וגם אחרי כל זה - להתרחק במיוחד מאנשים בסיכון].

• הוסף לסימניות
איבוד חוש הריח כמעט. ז"א מריחה רק מקרוב ממש. צינון כבד מאד. האם זה קורונה?
בסינוסיטיס זה עלול לקרות גם. וגם בדלקת אלרגית של מערות האף שזה שם משוכלל יותר לסינוסיטיס. אני התייעצתי עם רופא שהיה בטוח שזה לא מקורונה, גם על סמך התרופות שעזרו.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה