הילד אוכל ואוכל ונשאר רזה...

• הוסף לסימניות
שלום וערב טוב,
יש לי ילד בן שנה, ששוקל פחות מ-7 ק"ג.
הוא אוכל ואוכל בכמויות לא נורמליות, ופעיל ביותר.
רק לא עולה במשקל...
הוא גם לא כ"כ מתפתח, ז"א עדיין זוחל ורק עכשיו התחיל לנסות להעמד בלי לדעת לשבת.
מישהו נתקל בכזה דבר?
שמעתי מעוד אנשים על ילדים רזים שבדקו אותם ונתנו ויטמינים וכדורים וכו' ולא עזר הרבה.
למי יש נסיון בדברים כאלה?
איזה בעיות יכולות לגרום לחוסר עליה במשקל?
תודה רבה

• הוסף לסימניות
שמעתי שזה יכול להיות ציליאק, לא בטוחה.

• הוסף לסימניות
וזה יכול להיות חוסר ברזל.
וזה יכול להיות מעוד כמה סיבות...

• הוסף לסימניות
מסתמא שאלת רופא משפחה. כמה שזכור לי יש מחלה של תולעים במעיים שיכולים לגרום לתופעות הנ"ל, אני מציע שבכל מקרה תבקשי בדיקת צואה לילד.
הודה לך אם תידעי בסופו של דבר מה באמת הבעיה, שנחכים.
רפואה שלמה.

• הוסף לסימניות
בינתיים שלחו אותי לעשות בדיקות דם,
ונראה מה יהיה בהמשך.
תודה לכם

• הוסף לסימניות
לפני חצי שנה עברנו מקרה דומה עם ילד בן שנה ששקל פחות מ-9 המדאיג היה שהוא הלך וירד בעקומות ושילשל לפחו פעם בשבועיים.
לא אלאה אותך בכמות הבדיקות שהרופא הוציא לי לעשות לו.
באותה תקופה הוא התאשפז בשל קוצר נשימה ואני ילדתי כך שזה קצת הוזנח אבל בפתע פתאום הכל נגמר!! מקור הבעיה היתה----

שיניים!

הקטנצ'יק חסר שיניים טוחנות לא ידע ללעוס טוב את האוכל רק בגיל שנה יצאה לו שן ראשונה... כל מה שהוא אכל הוא פשוט בלע וכך האוכל לא התעכל טוב וגרם לכל הבעיות. מאז שהפסיקו השילשולים לא עשיתי יותר שום בדיקה קניתי לו ברזל "דובים" כל יום אחד כי ההמוגלובין היה גבולי (11)
וב"ה הוא נראה חוזר לעצמו מבחינת התפתחות התחיל ללכת, לקשקש קצת מילים טפו טפו..

הייתי ממליצה לך לבדוק גם את הרגלי האכילה שלו ולהסתכל על התמונה בכלליות איך הוא עולה בהתפתחות בעקומה ובכלל לקחת בדיקות מרופא משפחה כי משקל זה לא הכל יש גורמים גנטיים יש לי אחייניות "צפלונות" בקושי שוקלות משהו ומתפתחות טוב ואוכלות טוב זה סגנון של אנשים וגזרת גוף משפחתית.

הכי טוב לכי לרופא משפחה הוא ידע להסתכל על כל התמונה בכלליות ולראות אם יש בעיה או אין כאן רק יפחידו אותך... :)

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
אם הוא אוכל הרבה זו כנראה לא בעיה בחוסר ברזל- המדכא את התיאבון.
אפשרויות קלאסיות:
1.טפילים במעיים
2. צליאק
הרבה בריאות ונחת ובשורות טובות מהרה!

• הוסף לסימניות
יש לי גם ילדה בת שנה וחודש שדווקא כן מתחילה לעשות צעדים ראשונים,
אבל דיברתי עם כמה וכמה אמהות שיש להם ילדים בגיל הזה, רובם עדיין לא עמודים והולכים. וישנם כאלה שאפי' לא זוחלים ומתיישבים.

זה החורף!!!
קשה להם להתנייד וללמוד עם המכנס הארוך והעבה שכל הזמן צריך לקפל להם, ועם הגרביון המחליק!!!שהם לובשים.
את תראי אוטוטו קיץ, הרגליים נדבקות להם לרצפה והוא יעשה לך הכל צ'יק צ'ק בעז"ה.

וזה שהוא לא עולה במשקל, שוב גם הבת שלי שוקלת אולי 8 ק"ג (לא אוכלת כ"כ הרבה אבל...) ובטיפת חלב אמרו לי שדווקא בגלל שהיא כזאת פעילה ואנרגטית, היא דורפת את כל הקלוריות שהיא כבר כן מכניסה.

בכל אופן, בהצלחה רבה בכל אשר תפני...

• הוסף לסימניות
יש גם אפשרות של חילוף חומרים מהיר מדי, כך שלא מתעכל ונשאר משהו. לפעמים זה מבלוטת התריס וכו' אך לא נראה לי שכבר בכזה גיל.
בכל אופן שיסתדר הכל על הצד הטוב ביותר.

• הוסף לסימניות
מניסיון אישי (אני מאד רזה) יש כאלה שזה בגנטיקה שלהם, אני אוכלת המון ועושה פעילות גופנית ברמה רגילה ולא משמינה...
הייתי אצל דיאטנית של קופ"ח וע"פ דיאטה מיוחדת עליתי 2 קילו בחודש הראשון ואח"כ זהו..... אבל הלכתי סתם ולא בגלל שזה בעיתי, להפך, אני ב"ה בריאה
לא תמיד זה גרוע, אבל בכל אופן ממליצה לך לפנות לרופא שיתן לך הפניה לבדיקות דם רק כדי להיות בטוחה :)
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ד ה;754484:
מניסיון אישי (אני מאד רזה) יש כאלה שזה בגנטיקה שלהם, אני אוכלת המון ועושה פעילות גופנית ברמה רגילה ולא משמינה...
הייתי אצל דיאטנית של קופ"ח וע"פ דיאטה מיוחדת עליתי 2 קילו בחודש הראשון ואח"כ זהו.....

אולי אתם מפסיקים להוציא לי ת'עיניים????????:(:(:(

• הוסף לסימניות
שמעתי פעם מרופא טבעוני שבודק מה חסר בגוף ע"י מכשירים שלפעמים חוסר בויטמיןDגורם שהאוכל לא נספג בגוף ולכן אוכלים ואוכלים ולא משמינים
אפשר לראות את זה בבדיקת דם פשוטה!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה