מידע שימושי הילד שלך במשפחתון מוכר???

• הוסף לסימניות
היו פה כבר כמה דיונים בנושא,
אמא שלי מטפלת משפחתון בבני ברק.... אחותי מטפלת משפחתון במודיעין עילית... אני נגועה לחלוטין...
אבל, אני כל כך מזועזעת כרגע, שפשוט החלטתי לעלות את הנושא בצורה מסודרת.
מטפלות המשפחתון של הילדים המתוקים שלנו, עובדות מתחילת שנה רק על תשלום הורים.
כ4,000 ש"ח......
ולמרות, הן ממשיכות לקבל את הילדים שלנו עם אותו חיוך, אותו יחס, ואותה השקעה כמו עם משכורת מסודרת...
בתחילת שבוע הודיעו להן, שתוך שבוע הן יקבלו את המשכורות החסרות.
היום היה דיון בכנסת.
את התשלום הורים הורידו כנראה בחזרה, ברוך ה'!!!
אבל,
במדינה המתוקנת והנאורה שלנו, התנהל בכנסת וויכוח כשהגיעו לנושא משכורות המטפלות.
משרד האוצר טוען שהוא העביר את הכסף.
משרד הכלכלה טוען שהוא לא קיבל את הכסף ממשרד האוצר.
לפי איך שהבנתי שם זה נעצר.
מטפלות המשפחתונים קיבלו הודעה שבסוף לא, שיתארגנו גם החודש עם הלוואה כי המשכורת לא תיכנס....
לא יודעים מתי כן...
זה הזוי ובלתי נתפס!!!
ומה אני רוצה מאיתנו ההורים???
בשביל מה לחכות לשביתה (ואבין מטפלות משפחתון שישבתו... אף אחת לא עובדת בלי לדעת מתי היא תקבל משכורת, ואף אחת גם לא עובדת בשביל חצי משכורת....) למה שלא נתאגד כבר עכשיו, במקום לשלוח מיילים כשהילדים יהיו בבית, נדמה לי שהכי כדאי לנו לשלוח עכשיו.
לכל מקום אפשרי ושלא....
אני לא רואה את עצמי לא מתמודדת עם שביתה...
לא מתמודדת עם תשלום מלא למטפלת... (שיפה מצידה שהיא עדיין לא ביקשה....)

מעתיקה מיילים של חברי כנסת

ח"כ מלכיאלי
malkielim :) knesset.gov.il

ח"כ טסלר
‫ytesler :) knesset.gov.i

ח"כ יעקב אשר
yakova :) knesset.gov.il

ח"כ מקלב
sgan :) mot.gov.il

ח"כ אקוניס
oakunis:)KNESSET.GOV.IL

נציב תלונות ציבור

והעיקר הרבה הצלחה....

• הוסף לסימניות
על ילדי רווחה כן קיבלו את הכסף?

• הוסף לסימניות
היו פה כבר כמה דיונים בנושא,
אמא שלי מטפלת משפחתון בבני ברק.... אחותי מטפלת משפחתון במודיעין עילית... אני נגועה לחלוטין...
אבל, אני כל כך מזועזעת כרגע, שפשוט החלטתי לעלות את הנושא בצורה מסודרת.
מטפלות המשפחתון של הילדים המתוקים שלנו, עובדות מתחילת שנה רק על תשלום הורים.
כ4,000 ש"ח......
ולמרות, הן ממשיכות לקבל את הילדים שלנו עם אותו חיוך, אותו יחס, ואותה השקעה כמו עם משכורת מסודרת...
בתחילת שבוע הודיעו להן, שתוך שבוע הן יקבלו את המשכורות החסרות.
היום היה דיון בכנסת.
את התשלום הורים הורידו כנראה בחזרה, ברוך ה'!!!
אבל,
במדינה המתוקנת והנאורה שלנו, התנהל בכנסת וויכוח כשהגיעו לנושא משכורות המטפלות.
משרד האוצר טוען שהוא העביר את הכסף.
משרד הכלכלה טוען שהוא לא קיבל את הכסף ממשרד האוצר.
לפי איך שהבנתי שם זה נעצר.
מטפלות המשפחתונים קיבלו הודעה שבסוף לא, שיתארגנו גם החודש עם הלוואה כי המשכורת לא תיכנס....
לא יודעים מתי כן...
זה הזוי ובלתי נתפס!!!
ומה אני רוצה מאיתנו ההורים???
בשביל מה לחכות לשביתה (ואבין מטפלות משפחתון שישבתו... אף אחת לא עובדת בלי לדעת מתי היא תקבל משכורת, ואף אחת גם לא עובדת בשביל חצי משכורת....) למה שלא נתאגד כבר עכשיו, במקום לשלוח מיילים כשהילדים יהיו בבית, נדמה לי שהכי כדאי לנו לשלוח עכשיו.
לכל מקום אפשרי ושלא....
אני לא רואה את עצמי לא מתמודדת עם שביתה...
לא מתמודדת עם תשלום מלא למטפלת... (שיפה מצידה שהיא עדיין לא ביקשה....)

מעתיקה מיילים של חברי כנסת

ח"כ מלכיאלי
malkielim :) knesset.gov.il

ח"כ טסלר
‫ytesler :) knesset.gov.i

ח"כ יעקב אשר
yakova :) knesset.gov.il

ח"כ מקלב
sgan :) mot.gov.il

ח"כ אקוניס
oakunis:)KNESSET.GOV.IL

נציב תלונות ציבור

והעיקר הרבה הצלחה....
סתם לידיעתך מטפלת עושה עבודדה הכי מגעילה(טיטולים וכו) ומרויחה הכי קצת

• הוסף לסימניות
סתם לידיעתך מטפלת עושה עבודדה הכי מגעילה(טיטולים וכו) ומרויחה הכי קצת
לגמרי....
זוכרת את עצמי כנערה, וחברות שלי טענו שאנחנו עשירים, כי לאמא שלי יש משכורת של מטפלת משפחתון.....!!!
חיחיחי גיחצי....
עזבי את הקטע של העבודה המגעילה,
אם תחשבי את המשכורת פחות ההוצאות לחלק לשעות עבודה,
הן מרוויחות שכר מינימום, אולי...

• הוסף לסימניות
לגמרי....
זוכרת את עצמי כנערה, וחברות שלי טענו שאנחנו עשירים, כי לאמא שלי יש משכורת של מטפלת משפחתון.....!!!
חיחיחי גיחצי....
עזבי את הקטע של העבודה המגעילה,
אם תחשבי את המשכורת פחות ההוצאות לחלק לשעות עבודה,
הן מרוויחות שכר מינימום, אולי...
בואי אני יספר לך מקרה הזוי פשוט גועל נפש של אנשים.........
יש לי חברה טובה שהיא מטפלת המון שנים שלקחה משכורת מאוד נמוכה(סתם אני אומרת שמטפלת אמורה לקבל כמו ביביסיטר והעניין שהם מקבלות אולי חצי מביביסיטר)והיא החליטה שהיא מעלה את המזכורת בחצי שקל לשעה יותר מימה שהיא הייתה מקבלת(בתחילת שנה) הורים מאוד לא נחמדים לה היה מוצא חן בעיניים פשוט פתחו נגדה מרד ואימו עליה שיעבירו אותה לרב וכו כמובן שהמטפלת שאלה את הרב והרב הורה לה להיא יכולה לעשות זאת והיא למרות כל זאת נישארה באותו סכום.....
אגב בענין הקרונה אנשים חושבים שמטפלת זה לא כמו עבודה וכו רק שאנשים יבינו שמטפלות לא מקבלות חלת ולא כלום אז תנו להם בכבוד את מה שמגיע להם ...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

לאחרונה נתקלתי במדרש במסכת שבת על תלמיד חכם, שעל בגדו נמצא כתם שומן קטן - “רבב”.
חז”ל מלמדים אותנו עד כמה חמור הדבר, עד כדי שחייב מיתה (!!!).
לא מפני שהכתם עצמו פוגע ביופי הבגד, אלא משום שתלמיד חכם הוא נציג התורה, וכל פגם חיצוני קטן עלול לגרום לאנשים לזלזל בתורה כולה. אבל מה כבר עשה? רק כתם קטן…
אבל זהו בדיוק המסר: גם פגם זעיר עלול לפגוע באמון ובכבוד שראוי לו.
(אני לא אומרת שזה כפשוטו זה רק מקישה לזה לעניין אחר. קריטי: )

ואני מרגישה שקיבלתי הבנה חשובה כשאני מקבילה את זה לעולם הטיפול. וזה מבהיל.
גם מטפלות רגשיות, הן “נציגות”. נציגות של ריפוי, תקווה, אתיקה, הכלה ואמון.
ומה קורה כשנדבק למטפלת איזשהו “רבב”? איזו שמועה, סיפור או שם רע?
אם מדובר בפגיעה ממשית, חוסר מקצועיות או פגיעה באמון, ברור שמדובר בכתם חמור, לא “רבב”. - אלא שבר של ממש.
אבל גם כאשר מדובר לכאורה “רק בשמועות” או “לחישות מאחורי הגב” “הוצאת שם רע” - יש כאן בעיה עמוקה.
בטיפול, האתיקה והמקצועיות הן הקרקע שעליה נבנה כל תהליך הריפוי.
מטופל מגיע במצב פגיע ושברירי, ומוסר את כל עולמו הפנימי בידי המטפלת.
אם יש ערעור בדברים אלה, אפילו שמץ של ספק, – הבסיס כולו רועד.

חשוב לזכור: שמועה אינה נוצרת בחלל ריק. וראוי להחמיר בזה פי כמה וכמה בנוגע לנפש שלנו.
אם מטופל יוצא בתחושה קשה, גם אם הוא במצב נפשי מורכב וגם אם הטיפול התנהל לשיטת המטפלת “כראוי”, עלינו לשאול: “האם נבחנה התאמת המטופל ליכולותיה?” “האם נשמרה המקצועיות בכל שלב?” אם התוצאה היא פגיעה, בין אם בכוונה ובין אם מתוך חוסר התאמה, הרי שנגרם נזק על ידה, וה”רבב” הוא עדות לכך.
כפי שתלמיד חכם עם כתם על בגדו עלול להשניא את התורה וחייב מיתה, כך מטפלת ששמה הטוב נפגם אפילו במעט - מאבדת את היכולת להיות כלי של ריפוי. היא עלולה להפוך בלי משים, למי שמסכנת נפשות במקום להצילן.

לכן, השם הטוב בעולם הטיפול אינו מותרות, ואינו בונוס או קישוט.
הוא הכלי המרכזי והחיוני ביותר שבידי המטפלת. שמירה עליו - בכל מצב, בכל מילה ובכל מעשה -היא חובה.

הממשלה אישרה את מתווה הפיצויים לעסקים שנפגעו כלכלית במהלך מלחמת “עם כלביא”​

תאריך פרסום: 02.07.2025

הממשלה אישרה היום (שני) את הצעת שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’, להפעלת מתווה פיצויים רחב לעסקים שנפגעו כלכלית בעקבות מלחמת “עם כלביא” מול איראן. המתווה כולל מסלול הוצאות מזכות לעסקים בכל רחבי הארץ, לצד התאמות ייחודיות למודל החל”ת – על מנת להבטיח רשת ביטחון רחבה לעסקים ולעובדים שנפגעו עקב המלחמה והנחיות פיקוד העורף.
הפיצויים יינתנו לעסקים עם מחזור שנתי הנע בין 12 אלף ש”ח ל-400 מיליון ש”ח, ויתבססו על שיעור הפגיעה במחזור ההכנסות במהלך החודשים יוני או מאי- יוני 2025. העסקים הקטנים יקבלו מענק קבוע לפי רמת הפגיעה והעסקים הבינוניים והגדולים יזכו להחזר חלקי של הוצאות ותשלום שכר.
שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’: “המסר שלנו לאזרחי ישראל הוא ברור: ניצחנו את איראן גם בשדה הקרב – וננצח גם בשדה הכלכלי. כלכלה חזקה היא חלק בלתי נפרד מהביטחון הלאומי, והפעלת מתווה הפיצויים לעסקים בכל הארץ מוכיחה שמדינת ישראל לא רק עומדת איתן – היא גם עומדת לצד אזרחיה. נמשיך לחזק את העורף הכלכלי ולפעול באחריות, בנחישות ובערבות הדדית”.
המתווה גובש בשיתוף פעולה עם יו”ר ועדת הכספים ח”כ משה גפני, יו”ר ההסתדרות ארנון בר-דוד ויו”ר נשיאות המגזר העסקי דובי אמיתי, תוך תיאום הדוק עם רשות המסים וביטוח לאומי. כמו כן, הושגו הסכמות בדבר התאמות למודל החל”ת, שיאפשרו מענה גם לעובדים שנעדרו לפרקי זמן קצרים יחסית – וזאת בשל אופי הלחימה החריג במבצע זה.
ההחלטה מהווה נדבך נוסף במדיניות הכלכלית האזרחית שמוביל משרד האוצר מאז תחילת המלחמה, מתוך מטרה ברורה: לנצח – ולבנות את ישראל חזקה יותר.
לאחר אישור המתווה בכנסת, ולאחר הגשת הדיווחים התקופתיים למע"מ בגין תקופת הפיצוי, רשות המסים תפתח את המערכת המקוונת להגשת תביעות.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה