הישיבה ממש לא התדרדרה!!!!
ואינה לא כמו רש"י, שערי יושר ודרך ה'!
יש שם בחורים מצויינים ונדירים מכל הישיבות, אורחעס, קפלן, חברון, סורוצקין, אטינגר וולפסון וכו'
הישיבה מיועדת לבחורים רציניים בגילאי קיבוץ ומטה המעוניינים להתחבר לעבודת ה' מתוך אהבה ושמחה, להתחבר לתורה ולתפילה מתוך העמקה ולא ללמוד בישיבה כי צריך, כי ככה כולם... ללמוד כי המשגיח מסתכל, ולהתפלל - כי אם לא אני גוי... אלא מתוך הבנה מה הדרך שלי בעבודת ה', איפה אמצא את הרגש ומקום שלי בתפילה ושיח עם הבורא, באיזה צורה נכון לי ללמוד כך שאני אהנה ואתמלא סיפוק, וכו' בכל פרט ופרט בעבודתו ית', יש בישיבה ועדים מעמיקים מרה"י הרב אמיתי פויכטוונגר שליט"א, ופעם בשבוע מאת ר' רפאל קוק שליט"א (בן של ר' שמחה, אח של ר' חיים מהישיבה בירוחם), יש בישיבה אף שבתות מליאות התעלות שלא מצאתי באף מקום אחר, עם סעודות הנמשכות שעות ארוכות מלאות שירה וד"ת, ולאח"מ בחורים לומדים עד השעות הקטנות של הליל, וכך אף לאחר סעודת הבוקר, והשבת יוצאת אף בד"כ מאוחר מאוד מאחר שחיים בשבת מעל הזמן, כך זה אף בימות החול, וכמובן שאין נקודת הזמן נוגדת לזמני ההלכה, אלא לרוגע, השלווה והשמחה שתמיד קיימת באוירה של הישיבה, וזה רק מרים את השטייגען שניכר בבית מדרש ובכל פינה שרק מאפשרת לשבת בה וליהנות מעבודת ה'!!!!!
ואדגיש - מכיוון שהישיבה היא ייחודית ומביאה דרך שונה מעולם הישיבות הקלאסי / המיינסטרים, ונותנת מקום להעלות ולדבר על מה שבישיבות צריך להיות מובן מאליו, והינה מיועדת לבחורים שלא מצאו את עצמם בנחל הזורם של 'להיות כמו כולם' ולעשות מה שכולם עושים כי ככה אבא וככה סבא.... לכן יש אשר רואים זאת בעין צרה או משום קנאה או משום שאין זו המסורת, אך אצרף מכתב תמיכה ממרן הגרמ"ה שליט"א שנתקבל ממנו לא' מהמגביות של הישיבה, ואשר עימו מתייעצים רבני הישיבה בכל צעד ושעל, והוא תומך ואוחז ג

Reactions: ilan p ו-בעיקר להודות2 //