כללי הכלה קודמת לחתן???

• הוסף לסימניות
הייתי מדפיסה על נייר לבן אבל מיוחד - משהו כמו פנינה כזה...

(מי שראה בתערוכה של פרוג את הנייר שדפוס כתר חילקו שהיו עליו כל מיני סוגי הטבעות וכו' ויודע איך קוראים לו - זה היה נייר ממש מיוחד והלך מאוד יפה עם האיור הסגול והכסף שהיה שם...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י רמה פלוס;531977:
מה הוא כבר מבין בזה...
להלן תגובת החתן שלא מבין בזה ולא מזיז לו:
המונוגרם מדהים! (אבל אל תתלהבי מהמחמאה כי אני לא מבין..)
בד"כ ממש לא נכון שלא מזיז לי שמזיזים אותי!! אבל אני מאוד שמח שמזיזים אותי בשביל ארוסתי!
תודה לכולם על העזרה...

עד כאן תגובת החתן.

(דווקא לי לא ברור כ"כ מה רע בזה שנוצרת המלה "אש", מהכרותי את החתן שחורך את ספסלי הישיבה באש התורה נראה שזה ממש הולם כאן).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;531785:
במגזר החרדי ממש לא מקובל לציין את הכלה לפני החתן
במגזר החילוני זה מאד נפוץ, אולי אפילו הרוב
במגזר הד"ל זה מתחיל להיות מצוי גם כן

לגבי מונגרם - לא נראה לי שמקפידים על זה, גם החרדים ביותר.
אם בכל זאת רוצים להקפיד, מה שאפשר לעשות הוא שהא' תהיה יותר גבוהה כך שאפשר להסתכל על זה ששם החתן קודם, ומצד שני כשמסתכלים על המילה, לא קוראים אש אלא שא.
בהחלט צודק

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה