התייעצות הלוואה מבית ההשקעות

• הוסף לסימניות
האם בIBI נותנים הלוואות כנגד תיק ההשקעות?
כמה אחוזים?
ואיפה עוד נותנים?
תודה לעונים

• הוסף לסימניות
כלומר, יש כזה דבר בכלל בחשבון מסחר עצמאי
לקבל הלוואה מול תיק ההשקעות?
יש דבר כזה. בברוקרים הישראלים זה יקר מאוד.
באינטראקטיב ברוקרס זה זול, אך יש ללמוד היטב את הנושא לפני שמתחילים למנף

• הוסף לסימניות
באינטראקטיב ברוקרס זה זול, אך יש ללמוד היטב את הנושא לפני שמתחילים למנף
רק מדייקת
זה לא זול, אלא זול באופן יחסי להלוואות אחרות, אבל עדיין זאת הלוואה ממש לא זולה.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
בכל בתי ההשקעות הישראלים או רק בIBI ?

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול כי זה מאד חשוב לי בנודע להחלטה אם להעביר לחשבון מסחר עצמאי

נניח ובהמשך רוצים הלוואה לא לצורך מינוף אלא לצורך שיפוצים, שמחה משפחתית וכדו'

לא כדאי לחסוך דווקא בקופת גמל כי שם יש היתכנות להלוואות טובות ולא נצטרך להוציא את הכסף ולהפסיד את המשך הרווח שיעלה+אירוע מס?

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול כי זה מאד חשוב לי בנודע להחלטה אם להעביר לחשבון מסחר עצמאי

נניח ובהמשך רוצים הלוואה לא לצורך מינוף אלא לצורך שיפוצים, שמחה משפחתית וכדו'

לא כדאי לחסוך דווקא בקופת גמל כי שם יש היתכנות להלוואות טובות ולא נצטרך להוציא את הכסף ולהפסיד את המשך הרווח שיעלה+אירוע מס?
קודם כל אני מקווה שהרעיון לקחת הלוואות בהמשך הוא לא במקום לחסוך מראש...
בהנחה שבכסף קיים והשאלה היא רק אם למשוך או לקחת הלוואה, אז לא ישבתי עם מחשבון אבל בגדול נראה לי שלא הגיוני להתפשר בדמי ניהול (ובגמישות של מסלולים) בכסף שמושקע לטווח ארוך ובסכומים גדולים, כדי שיהיה אפשר למנף לטווח קצר סכומים קטנים קצת יותר בזול.

• הוסף לסימניות
אכן, הכוונה כן לקחת הלוואות. כי החסכון מראש זו בדיוק ההפקדה לגמל/מסחר עצמאי
כלונר נניח אני שמה 1000 ש"ח בחודש כל חודש ובחתונות הילדים בעוד למעלה מ 15 שנה, אני רוצה לממן מהכסף הזה חתונה כולל כל הווצאות הנלוות, אני אצטרך לפחות 150K מזה.
אני הייתי מעדיפה לקבל הלוואה על ה 150K ולא להוציא אותו בפועל
רק שאני מבינה שאם אהיה בחשבון מסחר עצמאי זה לא יהיה אפשרי ואפסיד את האפשרות להנות מהלוואה בתנאים טובים(בהנחה שהריבית תהיה הגיונית יותר מהתקופה הנוכחית)

• הוסף לסימניות
כלונר נניח אני שמה 1000 ש"ח בחודש כל חודש ובחתונות הילדים בעוד למעלה מ 15 שנה, אני רוצה לממן מהכסף הזה חתונה כולל כל הווצאות הנלוות, אני אצטרך לפחות 150K מזה.
רק שאני מבינה שאם אהיה בחשבון מסחר עצמאי זה לא יהיה אפשרי ואפסיד את האפשרות להנות מהלוואה בתנאים טובים(בהנחה שהריבית תהיה הגיונית יותר מהתקופה הנוכחית)
תוכלו ללוות מהבנק.
לא חושב שההבדל בריביות בין בנק לקופ"ג, מצדיק פער בתשואה.

• הוסף לסימניות
ואיזה תנאים אפשר לקבל מקופת גמל?

• הוסף לסימניות
יש אפשרויות נוספות לקבל הלוואות - משכנתא לשיפוץ, הלוואות לכל מטרה.
ההבדל בינן לבין הלוואה מקופת גמל הוא X אחוזים לתקופת ההלוואה, כנגד זה תעמידי את ה-Y אחוז דמי ניהול שתשלמי לאורך כל תקופת ההשקעה.
(כדאי להשוות גם לאפשרות של משיכת הכסף ואז השקעה של אותו סכום שהיה משמש לפרעון ההלוואה. רק כדי לקבל מושג כמה כסף באמת מרוויחים מלקיחת ההלוואה, כי לפעמים זה נשמע יתרון גדול יותר ממה שזה באמת. לא לשכוח לחשב מס בסוף התקופה גם על האפשרות של השארת הכסף.)
בהנחה שהכסף ושקע לטווח יחסית ארוך ומשך הזמן שבו מחזירים את ההלוואה קצר יחסית, אז ההבדל בדמי הניהול אמור להיות משמעותי יותר מההבדל בתנאי ההלוואה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.
למעלה