התייעצות הלוואת בלון מקרן השתלמות בשביל להשקיע בחזרה סיכויים/סיכונים

• הוסף לסימניות
יש לי אפשרות לקבל הלוואה ע"ח קרן ההשתלמות
בתנאים של 2.8 ריבית קבועה צמודה למדד
ויש לי עדיין יתרה גדולה כדי להפקיד בפטור ממס רווח ל2024
חשבתי לקחת הלוואת בלון, ככה שאני יחזיר עוד 14 חודש (לפי החשבון עכשיו זה תשלום של 312 ש"ח ריבית על הלוואה של 10,000 ש"ח)
את הכסף המולווה אני יכניס מיד לקרן בחזרה שימשיך לצבור לי
ועוד 14 חודש לקחת שוב הלוואה (יש לי מאיפה עוד לקחת מקרנות אחרות) וככה לגלגל את זה הלאה
מה דעתכם? מה הם הסיכונים בעצם? מה הסיכויים?
תודה רבה!

• הוסף לסימניות
זה יכול להגיע ל10 אחוז רבית
השנה המדד עד עכשיו כמעט 4
יוצא 7 אחוז
מצד שני הS&P עלה ב28% מתחילת השנה...
זה עיקר החשש שאמור להיות לי כאן?
שאולי מדד המחירים יעלה, למרות שיהיו ירידות משמעותיות בשוק ההון?
בהיסטוריה יש קשר בין שני המדדים האלו? מה ההסתברות שזה יקרה?

• הוסף לסימניות
לא הייתי לוקחת הלוואה שאין לי דרך להחזיר אותה בלי הלוואה נוספת.
גלגולים זה משהו שיודעים איפה הוא מתחיל אבל לא יודעים איפה הוא נגמר.

אפשר לקחת הלוואה שמחזירים כל חודש אם יש מאיפה להחזיר.
בכלל, כדאי לחשוב גם מה הרווח הגדול מההשקעה הזו שבשבילה נכנסים להרפתקה. ההפרש בין ריבית+הצמדה על ההלוואה לתשואה ממוצעת שהקרן צפויה לעשות יוצא סדר גודל של 400 ש"ח בשנה הראשונה. יש סיכוי ליותר, יש סיכוי גם לפחות. זה לא סכום להשתגע בשבילו.
כדאי לקחת בחשבון גם השפעה של גלגולי הלוואות על דירוג האשראי ועל היכולת לקחת הלוואות אחרות, זה עלול לעלות ביוקר במקרה שתרצו לקחת או למחזר משכנתא, או במקרה שתצטרכו כסף להוצאות לא צפויות. בשביל 400 ש"ח פשוט לא שווה לקחת את הסיכון הזה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
החלפת המידע בפרום הינה בין משקיעים חובבנים, ואינה מהווה תחליף ליעוץ מקצועי.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה