מידע שימושי המחנך הרב אלעזר רובין זצ"ל

• הוסף לסימניות
למדתי אצלו בקרלין לפני כ25 שנה [בשנה הראשונה שבה לימד שם] , היה אישיות מיוחדת באצילות והעדינות נפש שלו, זכור לי שסיפר לנו כיצד נהיה מלמד, הוא סיפר שלמד בכולל מאד טוב [אם זכרוני אינו מטעה אותי סיפר לנו על סוגיא שלמדו בכולל וחישבנו בה 15 שיטות ראשונים, כמדומני שבא לומר לנו בזה שלא היה חסר לו כלום מבחינת הלימוד בכולל שם ] אבל הרגיש בנפשו משיכה חזקה ללמד ילדים וכך פנה למנהל של זכרון מאיר בבקשה להיות מלמד
היה מדבר אתנו להקדיש תפילה אישית בסוף אלקי נצור על הצלחה בלימוד, היה מקדיש מזמנו בת"ת זכרון מאיר ללמוד עם הילדים שרצו מסכתות נוספות אחר שעות הלימוד בחיידר.
אישיות נדירה ממש
הרגשנו עליו כבר אז שהוא אדם מרומם חבל על דאבדין
,

• הוסף לסימניות
בדיוק שוחחתי עם חברה שהבן שלה בתת רזילי, תוך כדי שיחה היא סיפרה לי שהרב רובין זצ"ל לימד את הילד שלה אחה"צ לפני כמה שנים, והוא ממש זכר אותו לטובה , למרות שזה היה בשעות אחה"צ והוא לא לימד אותו שעות רבות , הוא זכר אותו היטב והצטער נורא מהשמועה הקשה .זה רק מראה עד כמה גדול היה .

• הוסף לסימניות
נראה לי שזה הוא.
האם לפני שהיה לבן היה גינגי/בלונדיני?
אם טעיתי, אני שמח לשמוע שהרובין "שלי" חי לאי"ט
בחיידר זכרון מאיר היה עוד רבה רובין . ג'ינגי'. רזה וחייכן... לאוי"ט...(נדמה לי בכיתה א')

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה