המלצות על אורגן טוב למתחילים

• הוסף לסימניות
הבן שלי בן 13 רוצה ללמוד אורגן בצורה רצינית.
יש לו איזשהו סכום מהבר מצווה (סביבות ה-2000).
איזה אורגן מומלץ לקנות?
האם כדאי במחיר הזה חדש או יד שנייה של משהו שעלה יותר?

• הוסף לסימניות
לא בטוח שכדאי להשקיע הרבה כסף רק בגלל שהוא רוצה ללמוד לנגן, כי יכול להיות שאחרי קצת זמן יימאס לו להתאמן.

• הוסף לסימניות
2000 ש""ח לחדש זה לכלי מאד פשוט. מתאים לילד או נער שאין לו שום ידע בנגינה וכלי מקצועי רק יסבך אותו. במקרה כזה מומלץ על ימהה PSR E453 שעולה כ1500.
ביד שניה אפשר להשיג במחיר הזה ואף בפחות את הכלים הכי מקצועיים שיש, בדגמים ישנים.
אני מכרתי לפני 12 שנים את הסולטון MS50 שלי ב2000 ש"ח. (מחירו המקורי היה 10000) אז תחשבו כמה הוא יעלה היום. והוא כלי שעדיין נשמע הרבה יותר טוב מימהה 970 למשל, שאחד חדש עולה קרוב ל7000 ש"ח.

• הוסף לסימניות
שכן שלנו רוצה למכור לו ימאהה PSR E423 ב-1200 ש"ח כולל אביזרים שונים.
זה מחיר שווה? לפי מה שאני מבינה פה, דגם חדש יעלה לו 1500. אז זה לא נשמע שווה.
אבל... אני חושבת שהדגם הזה כבר לא מצוי בשוק למכירה יד ראשונה.
אז האם הוא מומלץ למתחילים, ואפילו יד שניה במחיר כזה?

• הוסף לסימניות
לא שווה כלל וכלל הדגם הזה כבר מלפני שנים אחר הדגם הזה יצאו כבר שלוש דגמים חדשים

• הוסף לסימניות
אם אתם רוצים יד שניה כנראה במחיר הזה יש או pa 300 מקורג או ימהה psr-s 650 אבל הימהה יותר קל לתפעול מצד שני הקורג יותר מקצועי
ואם אתם רוצים יד ראשונה אז ימהה psr e453

• הוסף לסימניות
אני אישית ממליץ על קסיו 4200 לא יקר ועושה את העבודה נפלא למתחילים אגב לדעתי לא מומלץ בכלל pa300 למתחילים הוא די מסובך

• הוסף לסימניות
גם אנ ימחפשת אורגן לבחורה בת 15. אבל אמרו לי של e453 אין חצאי טונים כדי לשיר שירים חסידיים ומזרחיים. אז נצטרך מהר להחליף אותו?

• הוסף לסימניות
גם אנ ימחפשת אורגן לבחורה בת 15. אבל אמרו לי של e453 אין חצאי טונים כדי לשיר שירים חסידיים ומזרחיים. אז נצטרך מהר להחליף אותו?
אין אורגנית בלי חצאי טונים. אולי את מדברת על רבעי טונים שזה משהו שקשור למוזיקה מזרחית כבדה בלבד.
מהניסיון שלי, כל דגם של ימאהה עם פונקציה של Touch (רגישות לעוצמה לפי מגע) מעולה בתור כלי ראשון ויתאים לשנים הראשונות.

• הוסף לסימניות
תודה. התכוונתי חצי של חצי...
אז מה כבר ההבדל בין קורג pa300 או 600?
אגב ביד 2 של אתר win win nha

• הוסף לסימניות
באתר win win מישהו מפרסם מחו"ל אורגנים קורג pa4 חדשים באריזה, מחנות המפעל ב2500 ש"ח. נשמע בדיחה אבל אולי שווה להמר?

• הוסף לסימניות
באתר win win מישהו מפרסם מחו"ל אורגנים קורג pa4 חדשים באריזה, מחנות המפעל ב2500 ש"ח. נשמע בדיחה אבל אולי שווה להמר?
ביררת את זה כבר?
יש לך מושג אם זה אמיתי?

• הוסף לסימניות
כנראה עוקץ. יקח את הכסף ויעלם.

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
במה היתה הנפילה? אי מסירה? משהו דפוק? היעלמות?

• הוסף לסימניות
במה היתה הנפילה? אי מסירה? משהו דפוק? היעלמות?
זה עוקץ מוכר, מכירת מוצרים ללא מוצרים במחיר מצחיק, ואז כל הטיפשים/תמימים נופלים.
הלקוח שילם, והמוכר התאדה כלא היה..

הבן שלי בן 13 רוצה ללמוד אורגן בצורה רצינית.

המלצה שלי: תשכרו/תשאלו ממאן דהו אורגנית, ותראו אם הוא מחובר לנושא. כי יכול להיות לו "בדמיון" שזה מאוד נחמד, אבל היות שהוא לא באמת מחובר נפשית לנגינה ומוזיקה, ומה שנקרא גם לא בטוח ש"יש לו את זה" [וגם אם להורים שלו הוא נראה מוזיקאי גאון שהולך להיות המהפכן של הדור הבא, אבל זה לא באמת...], אז הלימודים והחזרות והאימונים, יגרמו לו לעזוב מהר מידי, ופשוט חבל על הכסף שלכם. הכלי הגדול הזה ישכב כאבן שאין לה הופכין..

• הוסף לסימניות
לדעתי לא מומלץ להשקיע הרבה בהתחלה מישום
א.כנ"ל ישמצב שיפרוש הגברבר
ב.אם הוא מעוניין בשלב מסוים (כשזה יבוא זה יבוא)ליותר מקצועים 4.5.6.7.8. אלף כסף מינין וכו'
ג.אין לאורגנים היקרים מה (בפרט קורג. לדעתי)לחדש לתקופה הזאת אלא הפוך
ד.אם נראה לו שהוא הולך להשקיע שעות ושמיעה ושמיעת שירים מיד וילך לו מהר אפילו שוה אורגן בלי שום איכות רק מלודי אקורדים וקצב פשוט ואחרי שידע את הבסיס טוב כבר יוכל להתקדם לאורגנים עם ביצועים וללמוד ביצועים ושירים וכל מיני
בהצלחה ענקית!!!!!! (אל יאוש זה עינין של התחברות. )

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה