העברת בעלות על תיק ממוסה

• הוסף לסימניות
היי,
אני מתחתן בקרוב:D
יש לי תיק השקעות שרשום על שם אבא שלי,שהתחיל בכלל מהפקדות שלו עבורי,
מפה לשם יצא שגם אני הפקדתי לשם,
היות ולארוסתי יש נכות של 100 אחוז,משמע היא פטורה ממס בתנאים מסויימים,
חשבתי להעביר את התיק ישירות ממנו אליה,
(להעביר אליה וממני אליה זו לא אופצייה,בגלל שיש לי אזרחות אמריקאית
ובתיק קיימים ני"ע ישראלים,שבעייתי מאד לאמריקאי להחזיק בגלל חוקי ה PFIC.)
2 שאלות:
1. האם לדעתכם מס הכנסה יאשר בתיאום מראש העברת התיק מאבא שלי ישירות לארוסתי ללא ניכוי מס?
2.האם פטור ממס לנכים 100 אחוז כולל בתוכו גם רווחי הון מני"ע זרים?(במקרה שלי חלק מהניירות נסחרים בבורסת לונדון)
כל תגובה תוערך.

• הוסף לסימניות
  1. לדעתי השאלה היא לא האם מס הכנסה יאשר אלא האם חברת/בנק ההשקעות יאשר. סביר להניח שלא וגם לא לך ללא אירוע מס.
  2. כן

• הוסף לסימניות
האם חברת/בנק ההשקעות יאשר. סביר להניח שלא וגם לא לך ללא אירוע מס.
למה? הרי לברוקר עצמו אין משמעות לגבי ניכויי מס,רק לפקיד שומה במס הכנסה,
ממה שאני יודע,אם יש זהות מלאה בין בעלי החשבונות
ניתן להעביר ני"ע ביניהם (ואפילו בין בנקים) מבלי שזה ייחשב אירוע מס.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה