מידע שימושי הפסוק שכותבים על עוגות לחלאקה

• פותח הנושא sem
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1439963:
בשאלות דברי משה להגאון רבי משה הלברשטאם זצ"ל מביא בשם הרוקח בזה"ל
ואח"כ מביאים את העוגה [או את החלות] הנ"ל ואשר כתוב עלי' הפסוקים הנ"ל, וקורא הרב כל תיבה ותיבה של אלו הפסוקים, והנער אחריו, ואח"כ מביאים הביצה אשר עלי' כתוב הפסוק הנ"ל, וקורא הרב כל תיבה ותיבה מהפסוק שעל הביצה, והנער אחריו, ומאכילין לנער העוגה והביצה, כי טוב הוא לפתיחת הלב [רוקח, מג"ע].

ד"א יש לי כל התשובה במחשב, הוא מביא שם כל עניני החאלקא, מי שמעונין שישלח לי מייל בפרטי

מובא בשו"ע או"ח סימן ש"מ ס"ג, ובדגיל מרבבה שם.

• הוסף לסימניות
יש המקפידים שיהיה כתוב על העוגה ממש, אפילו לא קרם מעל, ואז אפשר להשתמש בשבלונה של הגמ"ח ולסמן עם קיסם שיניים.
אולי זה פחות יפה, אבל זה המנהג המקורי, שיהיה כתוב בעוגה עצמה.

• הוסף לסימניות
איפה יש גמח כזה בירושלים?

• הוסף לסימניות

קבצים מצורפים

• 2.PNG
    KB 199.6 · צפיות: 204
  • הוסף לסימניות
את דף האכילה יש להצמיד לפני היציאה לטקס, הוא מחזיק מעמד יפה מאוד כמה שעות, לדעתי גם אם זה יהיה טקס כפול.
ואני לקחתי מגמ״ח חלאקה בירושלים, קיבלתי שם הכל, גם דף אכילה, גם חותמת לביצה (הלך לי יפה מאוד) וגם דיסק עם חוברת ועוד ספרים בנושא.

והנה התמונות שלי:

קבצים מצורפים

• Screenshot 2016-05-15 10.08.57.png
    KB 665.7 · צפיות: 298
  • Screenshot 2016-05-15 10.09.03.png
    KB 534.9 · צפיות: 243
  • הוסף לסימניות
עוגה לבן שלוש שעשיתי למישהי

הפסוק כמובן אכיל.

_______
חיה

קבצים מצורפים

• עוגת חלאקה.jpg
    KB 180.5 · צפיות: 319
  • תודה
Reactions: ו8
  • הוסף לסימניות
קניתי תבנית לאותיות.
איך עושים אותן משוקולד? אפפם לא ניסיתי...

• הוסף לסימניות
אצלינו דפים אכילים לחלאק"ה עם הפסוקים
מבצע מיוחד לכבוד החלאק"ה
25 ש"ח לדף!

• הוסף לסימניות
אצלינו דפים אכילים לחלאק"ה עם הפסוקים
מבצע מיוחד לכבוד החלאק"ה
25 ש"ח לדף!

• הוסף לסימניות
קופצת על האשכול,
חלאקה ראשון של הבן שלי...
מה הענין של הביצה?
מביאים ביצה אחת? כמה ביצים?
החותמת זה על הביצה עצמה?

מה עוד מביאים חוץ מעוגה והביצה?
אשמח לשמוע על הטקס מאחרות אין לי מושג מה צפוי...

• הוסף לסימניות
ביצה אחת, ועליה חותמים את הפסוק
יש גמחים מסודרים עם ערכה שלמה לטקס החלאקה
ויש שם ספר ובו כל פרטי המנהגים עם תמונות להראות לילד אפילו ובו מפרטים את כל הטקס
מן הסתם בת"ת שתכניסו אליו המלמד יתן הדרכה מה להכין גם.
מזל טוב

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י יוסניו;1439963:
בשאלות דברי משה להגאון רבי משה הלברשטאם זצ"ל מביא בשם הרוקח בזה"ל
ואח"כ מביאים את העוגה [או את החלות] הנ"ל ואשר כתוב עלי' הפסוקים הנ"ל, וקורא הרב כל תיבה ותיבה של אלו הפסוקים, והנער אחריו, ואח"כ מביאים הביצה אשר עלי' כתוב הפסוק הנ"ל, וקורא הרב כל תיבה ותיבה מהפסוק שעל הביצה, והנער אחריו, ומאכילין לנער העוגה והביצה, כי טוב הוא לפתיחת הלב [רוקח, מג"ע].

ד"א יש לי כל התשובה במחשב, הוא מביא שם כל עניני החאלקא, מי שמעונין שישלח לי מייל בפרטי[/QUOT

מעונינת. <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>
תודה

• הוסף לסימניות
גם אני <לא ניתן לפרסם מיילים באופן פומבי>

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
גם אני אשמח

• הוסף לסימניות
אני הדפסתי סתם על דף והנחתי על העוגה
הרעיון הוא שיקראו את הפסוק
ולא שיאכלו אותו
כמו בביצה

אגב איך אתן עושות את הביצה?
אני הפעם חתמתי עם החותמת
ניסיתי 3 ביצים ובאף אחת לא יצא יפה כל פעם הדיו נמרח

פעם קודמת חרטתי במחט
ואח"כ שמתי את הביצה במיץ ענבים
אז הביצה נספגה במיץ וכך ראו מה כתוב
מקפיצה בשביל ילדי חלאקה עתידיים:)
עשיתי את הפטנט עם המחט והמיץ ענבים
יצא יפה מאוד וגם הרבה התפעל מהרעיון

תודה רבה!!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה