"הפרשת חלה" - שיר, תמונה, וחוות דעת בעסקת חבילה...

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י תרצה;681686:
מדהים! איך הצלחת כל כך יפה כבר בפעם הראשונה?! והחלה של י"ב - יש עניין לעשותה עם חלה קלועה באמצע, או שזו המצאה שלך? (בביתנו מקובל לעשותה מ12 חלות קטנות מחוברות - בלי אחת קלועה)

אם כבר המצאה - אז לא שלי, אלא של בעלי! (מרוב התרגשות הוא כל הזמן כרכר סביב העיסה והחלה, וליווה את כל התהליך בתפילה, בזריקות עידוד וברעיונות יצירתיים:rolleyes:)
אבל, כמו שאני מכירה אותו, מתאים שיש לכך איזשהו עניין ;) בל"נ ברגע שיחזור הביתה אשתדל לזכור לשאול אותו ואפרסם לזיכוי הרבים :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נעמהart;682301:
כמה כישרון באשה אחת? :eek:

שימי לב! לא באישה אחת, אלא ב"ה בבעלה ;)
איך אמר פעם מישהו: "אם ראית אשה מוכשרת, חזקה עליך שזו תורשה מבעלה" :D או במילים אחרות "מאחורי כל אישה מוכשרת עומד בעל..." (הכלל הזה תקף לשני המינים ואין לראות בהצהרה זו אפליה מכל סוג שהוא!!!)
למען ההגינות, ברפרוף על הודעותי באשכול זה תוכלי לשים לב בקלות ש:
עצם הרעיון של אפיית החלות, ההסכמה להשתמש במתכון של השוויגער, קורס קליעת חלות במגוון צורות (כן, ברצינות, חבל שלא ראיתם אותי מסתבכת עם זה שלושת רבעי השעה !!!! בלי גוזמא! פשוט בספר של קרייזמן היה מתואר 5 שלבים ואח"כ "המשיכי כך..." אז עבדכם הנאמן הצליח (איזה גאונות , בלעה"ר...) להיצמד להוראות ולתמונות, נחשו עד איזה שלב??? נכון מאד! עד השלב החמישי בלללבבבדדדד :(:( ואז כמו באגדות, המלאך הגואל הגיע (מלווה באינסטלטור שבא לתת הצעת מחיר) וכהרף עין קלט את המצוקה העמוקה אליה נקלעתי וסימן לי שתיכף סימני השאלה :confused: יהפכו בעז"ה לסמיילי :) (האינסלטור המדופלם משום מה לא קלט אותי, ובאבירות הציע לי להמשיך לקלוע את החלה כי "גיברת, אני לא להפריע, רק ליסתכל בכיור שלכם... את יכול להמשיך, חלה יפה, עוד מעט שבת..." [כאילו ואין לי שעון... גם ככה הייתי סופר לחוצה:mad:] ואני, בפרץ של עדינות נפש ורגישות נדירה פיניתי לו אחר כבוד את הזירה... רק מה, שאני אפרגן לו את הצגת השנה?! הוא ממש לא יבין למה כזו אישה שלומיאלית צריכה שתי כיורים, בשביל לפשל מספיק אחד:p))
א קיצער, סוף המעישה: בסבלנות, צעד אחר צעד, תוך כדי שמירה זהירה על שיירי כבודי שעוד נותר לפליטה, עברתי את הקורס בהצלחה (התעודה מגיעה למורה הנאמן והסבלן!!!)
גם לתמונות אחראי האדון הנ"ל, וכמובן, לא נשכח את: ההבנה לנפשי השואפת למקוריות, ולליבי הסולד מכל אשר מוצע בשוק (קרי :רעיון המגש שהתנוצץ ברגע האחרון....), את המכה בפטיש לטיפוגרפיה המהוללה (שוב תוך חמש דקות הוא כיוון לתוצאה שהצליחה לצמצם את הפער שבין הרצוי למצוי;)), וכן, אל תזלזלו, הוא גם שילם את כל ההוצאות + פיצויים, דמי בושת, ובונוס לעובדות המצטיינות:):):)
שוב תודה על כל התגובות המשובבות (והשובבות;)), בקרוב אצלכם בשמחות:D
נ.ב. אני אוספת את כל הפעמונים לבעלי, אז אל תתקמצנו בבקשה :D

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;682347:
איך אמר פעם מישהו: "אם ראית אשה מוכשרת, חזקה עליך שזו תורשה מבעלה" :D או במילים אחרות "מאחורי כל אישה מוכשרת עומד בעל..." (הכלל הזה תקף לשני המינים ואין לראות בהצהרה זו אפליה מכל סוג שהוא!!!)
עצם הרעיון של אפיית החלות, ההסכמה להשתמש במתכון של השוויגער, קורס קליעת חלות במגוון צורות (כן, ברצינות, חבל שלא ראיתם אותי מסתבכת עם זה שלושת רבעי השעה !!!! בלי גוזמא! פשוט בספר של קרייזמן היה מתואר 5 שלבים ואח"כ "המשיכי כך..." אז עבדכם הנאמן הצליח (איזה גאונות , בלעה"ר...) להיצמד להוראות ולתמונות, נחשו עד איזה שלב??? נכון מאד! עד השלב החמישי בלללבבבדדדד :(:( ואז כמו באגדות, המלאך הגואל הגיע (מלווה באינסטלטור שבא לתת הצעת מחיר) וכהרף עין קלט את המצוקה העמוקה אליה נקלעתי וסימן לי שתיכף סימני השאלה :confused: יהפכו בעז"ה לסמיילי :) (האינסלטור המדופלם משום מה לא קלט אותי, ובאבירות הציע לי להמשיך לקלוע את החלה כי "גיברת, אני לא להפריע, רק ליסתכל בכיור שלכם... את יכול להמשיך, חלה יפה, עוד מעט שבת..." [כאילו ואין לי שעון... גם ככה הייתי סופר לחוצה:mad:] ואני, בפרץ של עדינות נפש ורגישות נדירה פיניתי לו אחר כבוד את הזירה... רק מה, הוא לא יבין למה כזו אישה שלומיאלית צריכה שתי כיורים, בשביל לפשל מספיק אחד:p))
א קיצער, סוף המעישה: בסבלנות, צעד אחר צעד, תוך כדי שמירה זהירה על שיירי כבודי שעוד נותר לפליטה, עברתי את הקורס בהצלחה (התעודה מגיעה למורה הנאמן והסבלן!!!)
גם לתמונות אחראי האדון הנ"ל, וכמובן, לא נשכח את: ההבנה לנפשי השואפת למקוריות, ולליבי הסולד מכל אשר מוצע בשוק (קרי :רעיון המגש שהתנוצץ ברגע האחרון....), את המכה בפטיש לטיפוגרפיה המהוללה (שוב תוך חמש דקות הוא כיוון לתוצאה שהצליחה לצמצם את הפער שבין הרצוי למצוי;)), וכן, אל תזלזלו, הוא גם שילם את כל ההוצאות + פיצויים, דמי בושת, ובונוס לעובדות המצטיינות:):):)

זוג מוכשר ויצירתי להפליא! שרק תמיד תמשיכו להיות מאושרים :)

• הוסף לסימניות
יצירתיות חוגגת

אז אחרי שתעלי את המתכון (אפשר גם לפני)
אשמח גם למתכון מפורט לביצוע צריבת הזכוכית.
(יש לי תחושה שאעשה זכוכית כזו עוד לפני שאגש לאפות פעם חלות):)

• הוסף לסימניות
בל"נ, ובעז"ה עד שבת אעלה את שני המתכונים! הסבלנות משתלמת...:)
לילה טוב וחלומות פז (חלות מעופפות ושברי זכוכיות....)!!!
תודה על המשוב החם! וזכרו: אתם מסוגלים גם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• הוסף לסימניות
שתהיו בריאים ומאושרים, מקווה שהספר כבר בדרך לצאת לאור...
שבת פעם ראשונה זה נראה עד מאה עשרים
וקחי עצה מהזקנים...לא לעשות חלות אחרי חצות ביום שישי אפשר גם באמצע השבוע
(זה מכיוון שפעם הגעתי עם החלות 5 דקות לפני שבת...
וקיבלתי על עצמי שלא שווה הלחץ הזה בשביל היופי הנדיר של הפרשת חלה- לכן לעשות מוקדם והמצווה מושלמת)

שבת שלום!!!

• הוסף לסימניות
תודה על התזכורת, את בהחלט צודקת! במיוחד בימי שישי הקצרים!!!
גם אמא שלי הזקנה (... נקווה שהיא לא בשטח....) הזהירה אותי כך!
מה לעשות שהתחלתי (כמעט) בנץ... ורק בניסים זכו החלות לצאת לאויר העולם עוד לפני השקיעה :eek:... (אפשר לצרף אותן לעשרת הדברים שירדו לעולם בערב שבת בין השמשות :D)
ונכון שמובטח שלא יכשל - כל מי שמהזקנים עצה נוטל
אבל יחד עם זאת, גם בברכת הדיוט לא כדאי לזלזל...
ולכן (הדיוט מהודר כמוני;)) מנצל את ההזדמנות לאחל גם לך (ולכוללללם!)
שתהיו בריאים, מאושרים ותזכו למצוות רבות ומושלמות מעתה ועד עולם!!!

• הוסף לסימניות
חתונה?

• הוסף לסימניות
יצאו לך חלות ממש פוטוגניות...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 3012;682347:
עצם הרעיון של אפיית החלות, ההסכמה להשתמש במתכון של השוויגער, קורס קליעת חלות במגוון צורות (כן, ברצינות, חבל שלא ראיתם אותי מסתבכת עם זה שלושת רבעי השעה !!!! בלי גוזמא! פשוט בספר של קרייזמן היה מתואר 5 שלבים ואח"כ "המשיכי כך..." אז עבדכם הנאמן הצליח (איזה גאונות , בלעה"ר...) להיצמד להוראות ולתמונות, נחשו עד איזה שלב??? נכון מאד! עד השלב החמישי בלללבבבדדדד :(:( ואז כמו באגדות, המלאך הגואל הגיע (מלווה באינסטלטור שבא לתת הצעת מחיר) וכהרף עין קלט את המצוקה העמוקה אליה נקלעתי וסימן לי שתיכף סימני השאלה :confused: יהפכו בעז"ה לסמיילי :) (האינסלטור המדופלם משום מה לא קלט אותי, ובאבירות הציע לי להמשיך לקלוע את החלה כי "גיברת, אני לא להפריע, רק ליסתכל בכיור שלכם... את יכול להמשיך, חלה יפה, עוד מעט שבת..." [כאילו ואין לי שעון... גם ככה הייתי סופר לחוצה:mad:] ואני, בפרץ של עדינות נפש ורגישות נדירה פיניתי לו אחר כבוד את הזירה... רק מה, שאני אפרגן לו את הצגת השנה?! הוא ממש לא יבין למה כזו אישה שלומיאלית צריכה שתי כיורים, בשביל לפשל מספיק אחד:p))

"מאחורי אדם גדול עומדת אישה גדולה"
זה מה שיש לי להוסיף לך...
(חוץ מזה שאתם זוג מהאגדות....חבל"ז :D)

• הוסף לסימניות
איזה מתוקה את נשמעת, שיהיו לכם חיים מאושרים ושתמיד תמיד יהיה בינכם אהבה אחווה שלום ורעות..........
חלות יפות ומגרות, איפה המתכון? אכלתם את כל החלה הענקית הזאת לבד??
אה, ותמונות מהמהמות!

• הוסף לסימניות
אכלתם את כל החלה הענקית הזאת לבד??

לא לבד, חס וחלילה! מי שאוכל לבד - מת לבד:( ומי שאוכל ביחד - מת מרעב...:))
אבל בשניים - בטח!!! אחרי שכל אותו יום שישי עלילתי לא בא אוכל לפינו מרוב...:D עיין לעיל בתיאור ההרפתקאות...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה