דרוש מידע הפתרון לחשמל כשר בחסות המדינה?

• הוסף לסימניות
אני יספר כאן סיפור שלא כולם ישמחו
סבא שלי אחרי החתונה לבקשת אשתו עשה גנרטור לשבת
ופעם הגיע סבא רבה שלי וגער בו שאין בזה עניין
אבל בסוף אמר שכל העניין של נרות בשבת זה משום שלום בית
ואם האישה רצתה גנרטור צריך לשמוע לה
כדאי לדעת ששלום הבית עליו מדובר בעניין הדלקת נר שבת אינו דווקא שלום בית בין איש לאשתו (זה גם, אבל בעקיפין).

• הוסף לסימניות
1. יש כאן הרבה השמצות על בעלי גנרטורים ללא ביסוס עובדתי מספק
צריך לדעת את הנתונים, גנרטור שכונתי יכול להיות מוזן מסולר בלבד עלות הסולר גבוהה מאד גם בגלל מס הבלו וגם בגלל שהמחיר של הנפט גבוה משמעותית מהגז הטבעי למשל, זה כבר מייצר נקודת פתיחה של מחיר פי 3 מהמחיר של חברת חשמל שמפוקח ע"י המדינה (חברת חשמל ושאר היצרנים מייצרים בגז טבעי, פחם, ואנרגיה סולארית)
תוסיפו לזה את עלות הגנרטור הקמת הרשת ותחזוקתה האחריות העצומה של בעלי הגנרטורים וכו'

אני מסכים שיש מה לשפר (במיוחד בקטע של נפילות החשמל שזה ממש לא בסדר כי הרי זה העומס די צפוי) אבל ראוי גם לדעת את הנתונים שכתבתי לפני שתוקפים.

גם מה שכותבים שבעלי הגנרטורים עוצרים כל מיני דברים זה שטויות, ברגע שיש משהו רציני שום בעל גנרטור לא יכול לעצור את זה, אלא מה, מדובר על כל מיני ניסויים שלא צלחו והעיקר שיש את מי להאשים, דוגמא איך שמועות הופכות בציבור החרדי לעובדות, רעה חולה.

2. הטעות הגדולה של האנשים שהם רואים כתבה עיתונאית או פרסומים כאלה כמשהו מוגמר בדרך כלל לא מדובר בשקר באמת יש כוונה ורצון טוב אבל מדובר במשהו מאד ראשוני, כך זה במודיעין עילית וכך זה בהרבה מקומות, צריך להבין שלייצר חשמל וק"ו לבנות תחנת כח זה לא דבר של מה בכך, זה משהו מאד מורכב שבסופו של יום גם צריך להיות כלכלי, אין מצב להתמודד תחרותית עם תחנות ענקיות של חברת חשמל ושאר היצרנים שלהם יש את יתרון הגודל.

3. מישהו כתב כאן על המונופול של בעלי הגנרטורים, גם אם אני נורא בעד תחרות צריך להיות ברור שאולי יכולה להיות תחרות בהוספת גנרטור אבל ברור שלא בהקמת רשת נוספת, להקים רשת כפולה בשביל יום אחד בשבוע זה טירוף מוחלט.

4. לגבי אחיסמך, יש לי שם הרבה חברים ולא גבו מהם בינתיים שקל אחד, רצו הרבה דברים אבל שום לא קרה עדיין, שוב גם כאן אנחנו רואים שיש רצון טוב אבל לא תמיד דברים מסתדרים, נקווה שמתי שהוא ייצא משהו מכל היוזמות.

• הוסף לסימניות
אני יספר כאן סיפור שלא כולם ישמחו
סבא שלי אחרי החתונה לבקשת אשתו עשה גנרטור לשבת
ופעם הגיע סבא רבה שלי וגער בו שאין בזה עניין
אבל בסוף אמר שכל העניין של נרות בשבת זה משום שלום בית
ואם האישה רצתה גנרטור צריך לשמוע לה
אני עפר ואפר תחת כפות הסבא קדישא
אבל גם הגרש"ז אוירבך שהתיר את השימוש בחשמל
כותב בסוף התשובה שזה דבר מכוער להתענג בשבת באש זרה...
אז כנראה שבכל זאת יש בזה איזשהו עניין.

• הוסף לסימניות
אני גרה בקריית ספר, כל הדיירים בבניין! (8 דיירים) יש גינרטור.
אני מאמין שיש סיעתא דשמיא בבנין הזה ,
השבת משלמת טוב מאוד למי שמכבד אותה , וכמו שמרן שר התורה זצוק"ל אמר לפני 15 שנה בערך על הקמת מיקרוגריד
במודיעין עילית "יוריד קטגוריא גדולה מכלל ישראל" (מוסרט ומוקלט)
והבעיה שנראית לעין זה בירוקרטיה
אבל הסיבה האמיתית היא שעוד לא הקימו
כי אין מספיק זכויות ולכן צריך להמשיך להתפלל ולהרבות בזכויות שיהיה חשמל כשר לכל העיר

• הוסף לסימניות
אני יודע בברור שבעלי הגנרטורים לא מתנגדים לזה כלל, וזו השמצה שראוי לשוב עליה בתשובה שלימה כולל בקשת מחילה מבעלי הגנרטורים בעיר.
בלת"ק חלקי.
משיחה עם האחראים על הפרויקט של חשמל כשר בשבת - זו אחת הטענו שניסו ללכת עם המיזם באחיסמך.
גם כי זו שכונה חדשה שניתן למצא בה תשתיות, וגם כדי שלא יקומו בעלי גנרטורים וילחמו ביוזמה...

• הוסף לסימניות
בלת"ק חלקי.
משיחה עם האחראים על הפרויקט של חשמל כשר בשבת - זו אחת הטענו שניסו ללכת עם המיזם באחיסמך.
גם כי זו שכונה חדשה שניתן למצא בה תשתיות, וגם כדי שלא יקומו בעלי גנרטורים וילחמו ביוזמה...
חחח באחיסמך היתה התנגדות מהעירייה ועד היום יש קשיים גדולים שם לגנרטור הקיים.
אבל למעשה זה נסחב בעצלתיים ועד היום לא יודע אם יצא המכרז.
מי שמעניין אותו לדעת גם בשכונה החדשה בבני ברק יצא מכרז לאגירת חשמל לשבת נראה מתי יקרום עוד וגידים.

• הוסף לסימניות
חחח באחיסמך היתה התנגדות מהעירייה ועד היום יש קשיים גדולים שם לגנרטור הקיים.
אבל למעשה זה נסחב בעצלתיים ועד היום לא יודע אם יצא המכרז.
מי שמעניין אותו לדעת גם בשכונה החדשה בבני ברק יצא מכרז לאגירת חשמל לשבת נראה מתי יקרום עוד וגידים.
כבר יצא למכרז. חבל לכתוב בלי לבדוק.
ההצעה הראשונית לחשמל כשר היתה עוד לפני ההתאכלסות, ולפני שידעו על בעיות כאלו ואחרות. בשכונה חדשה יש הקצאות שניתן להתבסס עליהן, כשבמקביל בעלי הגנרטורים עדיין לא נעצו אחיזה (ובאופן כללי הרבה מאד אנשים עוברים למצברים, במקום לגנרטורים...)

• הוסף לסימניות
1. יש כאן הרבה השמצות על בעלי גנרטורים ללא ביסוס עובדתי מספק
צריך לדעת את הנתונים, גנרטור שכונתי יכול להיות מוזן מסולר בלבד עלות הסולר גבוהה מאד גם בגלל מס הבלו וגם בגלל שהמחיר של הנפט גבוה משמעותית מהגז הטבעי למשל, זה כבר מייצר נקודת פתיחה של מחיר פי 3 מהמחיר של חברת חשמל שמפוקח ע"י המדינה (חברת חשמל ושאר היצרנים מייצרים בגז טבעי, פחם, ואנרגיה סולארית)
תוסיפו לזה את עלות הגנרטור הקמת הרשת ותחזוקתה האחריות העצומה של בעלי הגנרטורים וכו'

אני מסכים שיש מה לשפר (במיוחד בקטע של נפילות החשמל שזה ממש לא בסדר כי הרי זה העומס די צפוי) אבל ראוי גם לדעת את הנתונים שכתבתי לפני שתוקפים.

גם מה שכותבים שבעלי הגנרטורים עוצרים כל מיני דברים זה שטויות, ברגע שיש משהו רציני שום בעל גנרטור לא יכול לעצור את זה, אלא מה, מדובר על כל מיני ניסויים שלא צלחו והעיקר שיש את מי להאשים, דוגמא איך שמועות הופכות בציבור החרדי לעובדות, רעה חולה.

2. הטעות הגדולה של האנשים שהם רואים כתבה עיתונאית או פרסומים כאלה כמשהו מוגמר בדרך כלל לא מדובר בשקר באמת יש כוונה ורצון טוב אבל מדובר במשהו מאד ראשוני, כך זה במודיעין עילית וכך זה בהרבה מקומות, צריך להבין שלייצר חשמל וק"ו לבנות תחנת כח זה לא דבר של מה בכך, זה משהו מאד מורכב שבסופו של יום גם צריך להיות כלכלי, אין מצב להתמודד תחרותית עם תחנות ענקיות של חברת חשמל ושאר היצרנים שלהם יש את יתרון הגודל.

3. מישהו כתב כאן על המונופול של בעלי הגנרטורים, גם אם אני נורא בעד תחרות צריך להיות ברור שאולי יכולה להיות תחרות בהוספת גנרטור אבל ברור שלא בהקמת רשת נוספת, להקים רשת כפולה בשביל יום אחד בשבוע זה טירוף מוחלט.

4. לגבי אחיסמך, יש לי שם הרבה חברים ולא גבו מהם בינתיים שקל אחד, רצו הרבה דברים אבל שום לא קרה עדיין, שוב גם כאן אנחנו רואים שיש רצון טוב אבל לא תמיד דברים מסתדרים, נקווה שמתי שהוא ייצא משהו מכל היוזמות.
זה לא השמצות, זה נסיון להשתיק את המצפון המציק.

• הוסף לסימניות
השומר במחסום לא מכניס גנרטור לעיר בלי הצגת אישור חתום מהעירייה.
זה לא נשמע קצת עמו קרטל של אנשים שקשורים לעירייה?
אני עפר ואפר תחת כפות הסבא קדישא
אבל גם הגרש"ז אוירבך שהתיר את השימוש בחשמל
כותב בסוף התשובה שזה דבר מכוער להתענג בשבת באש זרה...
אז כנראה שבכל זאת יש בזה איזשהו עניין.
אני עפר ואפר תחתך אבל אתה יודע שהרבה פוסקים אומרים שהיום כבר אין בעיה להשתמש בחשמל כיון שהחילול שבת שיש הוא גם למען חולים ונעשה גם על ידי גויים

• הוסף לסימניות
למה קרטל? אתה היית רוצה שיניחו מתחת לחלון שלך גנרטור בלי לשאול אותך?
העירייה פשוט מוודאת איפה מניחים אותו כדי לא לגרום לבעיות (בחפציבה עיכבו בניית כביש גישה למוסדות כי בעל גנרטור לא הסכים להזיז את הגנרטור המסכן שלו)

• הוסף לסימניות
אני עפר ואפר תחתך אבל אתה יודע שהרבה פוסקים אומרים שהיום כבר אין בעיה להשתמש בחשמל כיון שהחילול שבת שיש הוא גם למען חולים ונעשה גם על ידי גויים
גם אלה שבעבר טענו כך, כבר יודעים שאין זו טענה...

• הוסף לסימניות

מה המקור שזה נעשה ע"י גויים
לפי הידוע אין ערבים בחברת החשמ'ל
והמצביעים של ליברמן לא מספרים שהם גויים וגם הם לא רוצים לעבוד רק לקבל פנסיות וקצבאות מהמדינה

• הוסף לסימניות
מה שבטוח, זה שאם חברת החשמל תראה את צריכת החשמל יורדת משמעותית בשבת (בגלל שעוברים להשתמש בגנרטורים), הם ידאגו לפתרון הלכתי לבעיה.
כך שאם אנחנו עוברים לגנרטור, אנחנו מסייעים בעקיפין למנוע חילולי שבת המוניים.

• הוסף לסימניות
"תפסת מרובה לא תפסת"
חבל שרק בשביל חומרה שרק חלק מהציבור החרדי מקפיד על זה (בניגוד לחסידים והספרדים) שאני ג"כ כמובן לרגע לא מזלזל בה ח"ו
אנחנו גורמים ע"י זה לשנאה עזה מהציבור הכללי
צריך לשמור את הכוחות למאבקים הקריטיים לקיום היהדות כמו גיור, כשרות, ונישואים וכדומה

• הוסף לסימניות
"תפסת מרובה לא תפסת"
חבל שרק בשביל חומרה שרק חלק מהציבור החרדי מקפיד על זה (בניגוד לחסידים והספרדים) שאני ג"כ כמובן לרגע לא מזלזל בה ח"ו
אנחנו גורמים ע"י זה לשנאה עזה מהציבור הכללי
צריך לשמור את הכוחות למאבקים הקריטיים לקיום היהדות כמו גיור, כשרות, ונישואים וכדומה
לא הבנתי. הנושא הוא לא בשביל מי שמחמיר לו כבר יש גנרטור [מבחינתו זה עיקר הדין אפשר להסתכל בחזו"א ]ואם בשביל ספודיק ושטרימל צריך לריב עם כל אנשי איכות הסביבה בזמן ששאר הציבור החרדי לא צריך את המאבק הזה הנושא הוא שזה מאבק קריטי כמו כשרות גיור ונישואין זה נושא של שבת זה מקום של חילול שבת נוראי זה שיש שיטות שמתירים להשתמש זה נושא אחר

• הוסף לסימניות
לא גבו וגם לא יגבו. המחיר ישתקף בחשבונית של חבר החשמל, והמחיר יהיה זהה לה. את העלויות של התשתית העיריה נטלה על עצמה

• הוסף לסימניות
אין היתר להוסיף חילול שבת בשביל בריאים אגב חולים, היום השליטה שלהם היא כמעט ברזולוציה של 4-5 בניינים.
ואסור גם ליהנות ממעשה גוי עבור יהודי, כך שגם זה לא פיתרון.
ויש כמובן את עניין חילול ה', מי שרוצה להזכר..
חשמל.jpg

• הוסף לסימניות
יש התקדמות בתחום בירושלים?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....