כללי הצטרפות לפורום

• פותח הנושא אליהו פריד
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש למלאות את הטופס

קבצים מצורפים

• 83769.pdf
    KB 359.2 · צפיות: 25
  • הוסף לסימניות
אלי אני כל פעם מתפעל מחדש מהגופנים שלך, אתה הולך על קו נקי ועדין ומתקרב מאוד להרמה של נדב.

אבל בפרטיות להפורום שלך כאן על פרוג, משהו לא מסתדר לי, ועניות דעתי הקט לא רוצה לקלוט המהלך והאסטרטגיה. אם זה מפריע לך אני מבקש ממך מחילה עוד עכשיו לפני שאתה קורא את זה, ומקוה שאתה בהחלט לא יפגע מזה, כי הגיון הוא וללמוד אני צריך.

התועלת והחידוש של "פורום מקוון" הוא אחד המאפיינים המובהקים של תרבות האינטרנט, לקיום דיונים בנושאים מוגדרים או כלליים. (המידע נלקח מאתר ויקפידיה).

עם כל הכבוד -ויש כבוד- להגופנים שלך, פורום לא מיועד כבמה לשתף חומר, יש הרבה דברים העומדים ברומו של פורום עוד לפני שיתוף חומר, פורום מיועד לשוחח ולעזור אחד להשני, זאת אומרת שאתה עושה את הטפל לעיקר, ומי שרוצה רק לשתף מידע ולא לקבל פונטים לא יכול לגשת להפורום...

אתה בהחלט יודע זאת כמוני, כי יש לך הרבה הרבה מידע לשתף עם אחרים בנושא גופנים, בבחינת מה שאתה עושה בפורום טיפגורפיה ופונטים בתפוז, ופורום הטיפוגרפיה על אתר פונטביט, וניכר שם כי הגישה שלך לפונטים לא מתחיל בכלל בחליקת וקבלת פונטים, זה מתחיל עוד הרבה לפני זה.

אפשר שחסר לי פרט או שתיים בהנושא, ואפשר שבחרו אותך למנהל הפורום ותחילת פתיחת הפורום היה שזה ישמש כפלטפורמה רק להגופנים והמידע שלך, אבל אם לא אנא הסבר את עצמך.

ושוב. אלי, נשארנו ידידים כמאז ולתמיד... אני מאוד מקוה שאתה לא נפגע לשמוע גם צד האחרת של המטבע.

• הוסף לסימניות
אהבתי... "והן על זכויות יוצרים של יוצרי אותיות אחרים".

• הוסף לסימניות
לא הבנתי

מה יצא? הפרטים נשארים נשארים חסוים או לא?

• הוסף לסימניות
טוב כנראה שלא הגדרתי מספיק טוב את ייעוד הפורום.

הפורום הוא מאוד שונה מפורומים אחרים, הוא מקצועי נטו. הווי אומר אני לא מעוניין בהרבה אשכולות על הרבה נושאים.
א. מידי פעם תועלה כתבה\מדריך\או מה שלא יהיה בכל הנושאים הקשורים לטיפוגרפיה.
ב. הפורום ישמש גם כתמיכה און-ליין בנושאי טיפוגרפיה\פונטים.
ג. בפורום יועלו פונטים שעיצבתי להורדה.

הפורום מיועד להיות כמו בית ספר לטיפוגרפיה און-ליין לאלו שמעוניינים ללמוד ולהעמיק את ידיעותיהם בנושאי הטיפוגרפיה.

כמו כן בפורום ידובר על שימוש נכון בפונטים בכלל, ועל דרכי השימוש בפונטים בפרט.
לדוגמא, בפונט רטרוס או חיים מוצר (ועוד המון כאלה) אי אפשר להשתמש בהם כפי שהם מתקבלים בברירת המחדל. אם תקחו גוש טקסט בפונט רטרוס ותשוו למראה שלו בקטלוג של פונטביט תראו הבדל משמעותי.

כמעט כל פונט מצריך הגדרות לשימוש אופטימלי.

הפונטים שאני מעצב, יבואו עם מדריך למשתמש כיצד להשתמש בו בצורה אופטימלית.

הואיל והפורום מאפשר הורדה של פונטים שאינם חינמיים והואיל ואני לא מתכוון כל פעם שאני מעצב אות או מעדכן אותו לשלוח לקבוצה במייל. אי לכך ההצטרפות מותנית במילוי טופס "תנאי שימוש".

בסופו של דבר המחיר לחברי הפורום הוא הנמוך ביותר = ח י נ ם. אך עדיין אין אלו פונטים חינמיים.

את הכתבות\מדריכים עצמם, אעלה בע"ה גם לעיצוב גרפי ולתג, כך שחברים שאינם רוצים להיחשף לא יקופחו בהבחינה הזאת.

• הוסף לסימניות
במילים אחרות ניתן להגדיר את הפורום הזה. כטובה עצומה למי שרוצה לקבל פונטים איכותיים בחינם, שבעוד מספר חודשים ישווקו בכסף מלא.

כולם יודעים שהפונטים של אליהו אינם כמו הפונטים החינמיים, הם יותר מזכירים את הפונטים של פונטביט. מדובר בפונטים מקצועים ויפים.
כמובן שאלי לא מוכן לחלק אותם סתם בחינם, אלא בשביל לעשות הרצה ראשונית על כל פונט ופונט שהוא מוציא אצל קבוצת מעצבים מהשורה הראשונה בשביל לראות את איכות הפונט, וכן בשביל שהפונטים יכנסו יותר ויותר אצל המעצבים, ויבואו לקנות אצלו.

אני חושב שזה רעיון גדול בשביל לקבל פונטים חינם, וגם בשביל לעזור לאלי פריד בהקמה של חברת פונטים מקצועית ועשירה.

• הוסף לסימניות
אבל השאלה במקומה עומדת.
למה חייבים לוותר על חסיון, למה לא מספיק שאלי בלבד יודע את כל הפרטים.
האם השמות שלנו יתנוססו בכל מיני מקומות כדי לשכנע קונים אחרים?

• הוסף לסימניות
טיפוגרף ופרוג, בכלל לא הבנתי את הענין ככה, שהפורום יהיה בתורת מדריך, מורה, בית ספר. חשבתי שאוכל להעלות שם לינקים לתוכנות, לפונטים, פונטים באמצע עיצוב לשמוע דעה, הכל כמו הפורום עיצוב גרפי פה.

אני מאוד מעריך המהלך, למרות שמצד אחרת אני מסופק ותוהה על מהלך הזה, אם יצליח. אבל זה רק דעה אישית שלי, כבר טעיתי בחיים יותר מפעם אחד.

• הוסף לסימניות
ונתנו, הפרטים של הממלאים את הטופס בוודאי שנשארים חסויים.
פונטוגרפר, אתה דובר אמת. ואכן את כל מה שאמרת תוכל להמשיך לעשות בעיצוב גרפי (אני עדיין מגיב פה)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה