הצילו, חרקים משתלטים על המטבח

• פותח הנושא cs
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
אנחנו בקומת קרקע, בדירה לחה מאד, וכבר שבועיים נאבקים עם חרקים קטנטנים כאלו (כמו שמוצאים לפעמים בספרים:eek:) שמתפשטים על כל חלקה במטבח - על הקירות, בתוך הארונות, המגירות, במצרכי מזון, אי אפשר לשים כלום על השיישים, וצריך לבדוק ולשטוף כל כלי שמוצאים מהארון:mad:, (ותמיד מוצאים עליהם משהו). כל הקופסאות מקרטון שמונחות בארונות הלכו אתמול לקבורה אחרי שמצאנו אותן נגועות לגמרי:eek::eek::eek:.
אם למישהו יש פתרון/רעיון לפתרון יחולו כל הברכות על ראשו...

• הוסף לסימניות
אולי הרב ויא יוכל לעזור.

• הוסף לסימניות
יש לסנו משהו חדש נראה לי שקוראים לזה K301 או משהו כזה.
שמעתי על זה דברים טובים.

• הוסף לסימניות
k333 מעולה!

• הוסף לסימניות
היה על זה אשכול שנה שעברה- חפשי.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
עצת סבתא פשוטה - תבדקי שאין שאריות ירקות או קליפות ירקות בפח, או בכל מקום אחר במטבח - זה מזמין אותם...
לי היתה תקופה כזו,

• הוסף לסימניות
לפי מה שאת מתארת ,נראה שזה "פסוקאים" אבל כדאי בכל אופן שתבררי
אצל מדבירים ,לפי התיאור הם ידעו לומר לך את סוג החרק.
מניסיון- זו לא הדברה פשוטה ובד"כ לא מספיק לבצע אותה פעם אחת
כי הם פשוט חוזרים ואין להם תקנה.
דרך אגב, ציינת שהדירה לחה מאד- כנראה שזאת הסיבה . הם באים
בד"כ מרטיבות......
בהצלחה!!!

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מלכי63;831670:
לפי מה שאת מתארת ,נראה שזה "פסוקאים" אבל כדאי בכל אופן שתבררי
אצל מדבירים ,לפי התיאור הם ידעו לומר לך את סוג החרק.
מניסיון- זו לא הדברה פשוטה ובד"כ לא מספיק לבצע אותה פעם אחת
כי הם פשוט חוזרים ואין להם תקנה.
דרך אגב, ציינת שהדירה לחה מאד- כנראה שזאת הסיבה . הם באים
בד"כ מרטיבות......
בהצלחה!!!

מרוב פסוק[א]ים אפשר להוציא לאור מקראות...
אני ברת מזל כמוך במטבח!!!
הרמתי ידיים. בשפה המלחמתית זה דגל לבן:eek::(:(

• הוסף לסימניות
אם מדובר בפסוקאים, היה כתוב פעם ב"פטנט רשום"-המודיע שמי שאוהבת לאכול אותם זו- שממית.
לטאה ורדרדה חמודה בעלת רגלים המסתיימים בחמש אצבעות דקיקות- ככף יד.
השאלה היא מה עדיף לכם- פסוקאים, או לטאות חמודות כאלה שיתרוצצו לכם בין הרגליים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י נוי;831710:
אם מדובר בפסוקאים, היה כתוב פעם ב"פטנט רשום"-המודיע שמי שאוהבת לאכול אותם זו- שממית.
לטאה ורדרדה חמודה בעלת רגלים המסתיימים בחמש אצבעות דקיקות- ככף יד.
השאלה היא מה עדיף לכם- פסוקאים, או לטאות חמודות כאלה שיתרוצצו לכם בין הרגליים.

:):):) נוי, תאורך נלבב למדי! עושה חשק לאמץ אחת כזו ;)
טעמנו מאלו ואף מאלו...
כמה פעמים שניסינו לשלוח אותה לדרכה מהחלון, בקיצוץ זנב וכו'- היא שבה וחזרה (או גילגוליה, או צאצאיה :()
ואולי באמת פסק הזמן שהשגנו ארע מפני שהשממית (יש אומרים היא עכביש) שולחה זמנית :confused:

• הוסף לסימניות
בס"ד
שבוע שעבר גילתי אף אני חרקים אלו בכמות גדולה מאוד על מזרון מיטת התינוק שלנו,
דיברתי עם מדביר והוא הסביר שצריך לחפש את מקור העבש או הרטיבות ולנטרל אותם ולאח"כ לשטוף ולחטא אם אקנומיקה (אם הקירות מלאים יש לשפשף אותם עם אקנומיקה) במצב שלי הדבר נוצר מפליטות מרובות של התינוק והחם הכבד ששרר בימים האחרונים כך שנוצר עובש במזרון

• הוסף לסימניות
אני עוקבת כבר כשש שנים אחרי התופעה ברמות שונות . ברוב הבתים התופעה קיימת ברמות נמוכות פעמים בשנה . בסביבות חודש אב ובאמצע החורף.(כן תחפשו ותמצאו אולי על הקירות?) עקב הלחות הקיימת בעונות אלו. בעבר עשיתי איוד מקצועי ע"י מדביר זה בהחלט עזר , אבל יקר מאד ולא במיוחד בריא . באחת השנים פניתי לסנו וביקשתי את עזרתם . הם הציעו לי לרסס פעמים בשנה את כל ארונות הבגדים ובמיוחד הספרים בסנו K600 ואכן זה עוזר . מנקים את הארון מרססים משאירים סגור אחרי כחצי שעה מאווררים ומכניסים את הבגדים . כשספרתי זאת לעובדת ברשת חנויות בגדים היא ספרה לי שאכן אצלם מרססים את כל מלאי הבגדים ב K600
בארונות ספרים אנחנו מרססים גם על הספרים ישירות.(תזכרו בהוראות לגבי הסכך בסוכות)
זה עוזר לתקופה!
אמר לי נגר שסוגי עץ שונים כמו סנדביץ אדום מונעים את התפתחותם ואילו בסיבית הם מתרבים מאד מנסיון יש הרבה בדבריו.
לפני שנים כשגיליתי את החרקים הללו גירד לי המוח היום אני מטפלת בהם בK600 אבל בפרפורציות מתונות . כן לרובם הם חיים בבית רק משנה המינון.
לדברי המדביר כדאי לחסל נירת מיותרת מהבית . כמובן לא להכניס נירת לארונות בגדים. ולאוור את הבית גם בחורף וגם בקיץ
היו בתים שעשו החלקה לקירות ועזר להם מאד . יש מקרים רבים שעזר צביעת קירות במשי משי , כשמובן שצבע על בסיס סיד מביא אותם. בהצלחה במלחמה שלא נגמרת (בדיוק כמו המקקים בקיץ)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה