גם לי קרה בציצית אחתבעיה קשה.
גם אצלי מאד מהר נקרע והולך
אצלי הבעיה לא בקריעה של החוט עצמו אלא בהפרדות של כל החוטים מהבד. כלומר, פה:
צפה בקובץ המצורף 1204321
איכשהו החוטים נשחקים ואז יום אחד כל "חבילת" החוטים בצד אחד- נופלת.
אז אני לא משכתי.גם לי קרה בציצית אחת
אבל משכתי אותה קצת לפני כדי ליישר את הקשרים
וכנראה זה היה מדיי חזק בשביל הפתילות
בעיה מוכרת...בעיה קשה.
גם אצלי מאד מהר נקרע והולך
אצלי הבעיה לא בקריעה של החוט עצמו אלא בהפרדות של כל החוטים מהבד
mishkan-hatchelet.co.il
עבור ילדים גם אצל אשכנזים מותר לאישה לקשור ציצית,לספרדים מותר, האשכנזים מחמירים שרק גבר יקשור.
(או"ח יד, א)
כתוב ברמ"א (שם) שיש מחמירים.עבור ילדים גם אצל אשכנזים מותר לאישה לקשור ציצית,
אכן לא איסור אלא הנהגה טובה.הבהרה קטנה: כתבו פה כמה ש"אסור לחתוך עם מתכת" אז בואו נשים את הדברים על השולחן, לא אסור כזה מוחלט.
(ואם כבר אז הענין הוא לחתוך בשיניים דוקא)
ואמר רב חשוב מאד שאם הציציות לא באותהו גובה כולם, שזה הידור חשוב שלא כולם שמים לב, עדיף לחתוך עם מספריים מאשר לא לחתוך.
כמובן שאותו רב אמר שיש לו בבית סכין פלסטיק מיוחדת ואפשר להשתמש בשמחה, אבל...
מדוע?וגם לשים דבק בקצה לא בטוח שזה פשוט מבחינה הלכתית.
ציציות של ילדים קטנים בכל מקרה הן לחינוך בלבד. הבגד ארבע כנפות שלהם בכלל לא חייב בציצית.כתוב ברמ"א (שם) שיש מחמירים.
רוב האשכנזים תופסים משפט כזה כאיסור.
אם בעלך החליט להקל לילדים כפסק השו"ע וכמנהג הספרדים, זה מתקבל על הדעת.
אך אין כלל כזה: עבור ילדים גם אצל אשכנזים מותר לאישה לקשור ציצית...
תעי' בשבט הלוי ח”י סימן ח', וברמ”א סימן יא', ג. ושו”ע שם, יד.מדוע?
כתוב ברמ"א (שם) שיש מחמירים.
רוב האשכנזים תופסים משפט כזה כאיסור.
אם בעלך החליט להקל לילדים כפסק השו"ע וכמנהג הספרדים, זה מתקבל על הדעת.
אך אין כלל כזה: עבור ילדים גם אצל אשכנזים מותר לאישה לקשור ציצית...
א, ממש לא רוב האשכנזים תופסים משפט כזה כאיסור.ציציות של ילדים קטנים בכל מקרה הן לחינוך בלבד. הבגד ארבע כנפות שלהם בכלל לא חייב בציצית.
א. מנין לך? נראה לי שאני האשכנזי מבין שנינו...א, ממש לא רוב האשכנזים תופסים משפט כזה כאיסור.
ב. זה ממש לא מנהג הספרדים, רוב החסידים נוהגים ככה, ולקטנים גם הרבה הרבה מהאשכנזים מקילים.
[ואני יודע על הכשר מפורסם מאוד שמעסיק ונותן לזקנים וזקנות לקשור ציציות לילדים קטנים]
ועי' בשו"ע הרב סימן יד' שהכריע שאשה וקטן כשרים לקשור ציצית אפי' לאדם גדול, רק כותב שם שטוב להזהר וכו' עיי"ש.
וכן כך מקילים חלק מהרבנים על סמך הביאור הלכה סימן יד' סעי' א' שכתב שקטן יכול לקשור ציציות לעצמו וא"כ הוא הדין אשה יכולה לקשור לקטן, ופשוט.
ובכל מקרה כל אחד תש"ח.
מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!
חלה שגיאה בשליחה. נסו שוב!
לוח לימודים
מסלולי לימוד שאפשר להצטרף
אליהם ממש עכשיו:
תהילים פרק כה
אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
הנושאים החמים

Reactions: ilan p ו-בעיקר להודות2 //