דרוש מידע הקלטת זום-מותר?

• הוסף לסימניות
מותר-(חוקית/הלכתית) להקליט שיחת זום כשלא אני המארח?
יש לי הרצאה בזום שרציתי לראות, וזה בשעות לא נוחות.
יש בעיה אם אני מקליטה את זה לעצמי ליותר מאוחר? (בתוכנה חיצונית, לא בזום)
ואם אני שולחת גם לאחותי?
בעיקרון-אני יודעת שמותר להקליט שיחה שהיית נוכח בה.
האם זה דומה/שונה?
והאם יש הבדל אם המארח רוצה תשלום על קבלת ההסרטה? (לא הייתי משלם על ההסרטות האלה!!!)
או שהתשלום הוא על עצם ההנגשה-שנותן הקלטה מוכנה?

במקרה הצורך-אשלח שאלה לרב. רק חשוב לי לברר את כל הצדדים לפני, ע"מ שאוכל לשטוח את השאלה בצורה נכונה....

תודה!

• הוסף לסימניות
מאיפה ה"עיקרון" שמותר להקליט שיחת זום שנכחת בה?

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
את זה לא כתבתי.
רק שחוקית-כל אדם המשתתף בשיחה, טלפונית או פנים אל פנים, רשאי להקליט את השיחה.
ולכן רוצה לדעת-
כן? כך זה על פי חוק? וגם ע"פי הלכה? בלא ידיעת הצד השני שמקליטים אותו ואולי שולחים את זה למישהו נוסף?

• הוסף לסימניות
@byy בררתי את העניין הלכתית.
מותר להקליט את הזום באופן פרטי. (כמובן שרק אם זה זום שהותר לי להשתתף בו, והוא חינמי),
וכן-מותר לי לשולחו לאחר. רק בתנאי שהותר לו ג"כ להשתתף. אבל לא בתפוצה רחבה,
וכמובן-שלא ע"מ להרוויח.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה