דרוש מידע הרגשת נימול בידיים, מתי צריך לפנות לעזרה?

• הוסף לסימניות
יש לי הרגשה של נימול בידיים
לא יודעת ממה ואם זה תקין
אני יודעת שזו הרגשה נפוצה
אשמח לקבל מידע ממי שיודע.
מה זה?
האם אפשר להמשיך ככה?
או צריך לפנות לגורם מטפל? אם כן מי הוא?
תודה

• הוסף לסימניות
אם זה ב'מצב'- זו תופעה נורמלית.
אם זה בלילה, מורגש בהשכמה וחולף במשך היום- זה כנראה חוסר בויטמין B12
ואם זו תחושה תמידית- אז זה כבר ענין לנוירולוג...

רפו"ש!

• הוסף לסימניות
ואם זו תחושה גם באצבעות הידיים וגם ברגליים?
לא במצב ולא בלילה בשינה אלא בא והולך במשך היום אפי' תוך כדי פעילות?
(יכול להיות כמה פעמים ביום ויכול להיות פעם בכמה ימים)

• הוסף לסימניות
לפעמים - כתוצאה מזרימת דם לא תקינה ברגליים בעקבות ורידים לפני לידה, יכול להיגרם נימול באזורים שונים בגוף, אפילו בראש! אחרי טיפול נכון בורידים (מרפאות ייעודיות) התופעה עשויה לחלוף.

• הוסף לסימניות
אם נרדם מהר אזור בגוף? נגיד אחרי ישיבה יכול להרדם חלק ברגל או אחרי שהיד נמצאת באותה תנוחה חצי שעה - היא נרדמת?
זה משהו בעיתי? או קורה ?

• הוסף לסימניות
נימול בידיים יכול להיווצר כתוצאה מישיבה ממושכת מול מחשב במשך הרבה שעות
אם הידיים לא מונחות בזווית הנכונה אפשר להרגיש נימול בידיים
כנ"ל גם ברגלים כתוצאה מישיבה ממושכת מאוד

• הוסף לסימניות
בכל האצבעות בידיים, או רק בחלקן?
אם זה משהו קבוע כדאי ללכת לרופא משפחה, שיאבחן ויפנה לרופא המתאים.

• הוסף לסימניות
יש לי הרגשה של נימול בידיים
לא יודעת ממה ואם זה תקין
אני יודעת שזו הרגשה נפוצה
אשמח לקבל מידע ממי שיודע.
מה זה?
האם אפשר להמשיך ככה?
או צריך לפנות לגורם מטפל? אם כן מי הוא?
תודה
זה כנראה קשור ללחץ או חרדה.
בכ"מ תעשי אק"ג לראות שהכל תקין
רפו"ש

• הוסף לסימניות
זהו אחד התסמינים לחוסר במחסנית הברזל B12
ברוב הסיכויים מבקשים לבצע בדיקת B12

שימו לב שבדיקה זו עולה הרבה כסף לקופה
במידה ועשיתם ב5 שנים האחרונות יכולים לעשות בעיות לבצע שוב בדיקה זו וחבל!
יש קופות שממש עושים בעיות
במאוחדת ברוך ה' לא עושים על זה בעיות

• הוסף לסימניות
שאלה:
האם תחושה של נימול בידים יכולה להווצר ממאמץ רב ופעולות חוזרות ונשנות כמו גזירת דפים עשרות פעמים, הברגה של עשרות ברגים וכדו'?
תודה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

לפני כמה שנים, כשהתמודדתי עם מצוקה מתמשכת, פניתי לטיפול. הרבה אנשים המליצו לי על מטפלת מסוימת – אמרו לי שהיא מקצועית, שהיא יודעת, שהיא מצליחה מאוד. והאמת? האישה שטיפלה בי באמת הייתה נעימה, רצינית, השקיעה בי. הייתי בטוח שאני בידיים טובות.

אבל משהו לא עבד.

היא טיפלה במה שבלט לעין – בתסמינים. לא בשורש. היא אפילו לא זיהתה מה בעצם עובר עליי. רק בדיעבד הבנתי: מה שהיה לי הוא OCD. ולטיפול בזה צריך מישהו שמבין לעומק, שמזהה את הדפוסים הפנימיים, ויודע איך לגשת לשם — בעדינות, אבל גם בדיוק.

הכי כואב? שלקחו לי כמה שנים טובות עד שחזרתי שוב לטיפול. לא כי פחדתי או נרתעתי — בהתחלה פשוט לא קלטתי שבעצם יש כאן בעיה עמוקה יותר ממה שחשבתי. וכשהבנתי שיש בעיה לקח לי זמן למצוא מטפל מתאים.
ובמשך אותן שנים – סבלתי. באמת סבלתי.
זה לא היה רק תסכול. זה היה סבל יומיומי, מתמשך, מתיש — כזה שיכול היה להיחסך, אילו רק הייתה שם מקצועיות אמיתית. או אפילו רק הכנות פשוטה לומר: "אני לא בטוחה שאני יודעת איך לעזור במקרה הזה".

היום, ברוך השם, אני במקום אחר. אני סוף סוף בתהליך טיפולי אמיתי, מדויק, מקצועי. תהליך שנוגע בשורש, לא רק בשכבות החיצוניות.

אני לא כותב את זה כדי להאשים – אלא כדי להזהיר בעדינות:
טיפול הוא דבר רציני. לא כל אחד שיודע "להקשיב" באמת יודע לטפל. ואם אתם מרגישים שהטיפול לא משנה את החיים באמת – תעצרו. תתבוננו מחדש. תתעקשו להבין מה באמת קורה איתכם. מגיע לכם יותר.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה