הרמה של ה"אתגרים השבועיים"

• פותח הנושא ort
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י דאלארס;991403:
ככל הנראה לא הייתי מספיק ברור, וחבל.
השופטים הם הזוכים ב- 3 המקומות הראשונים באתגר הקודם.
ההתנהלות בין מקצוענים היא מהירה ופשוטה יותר מלנהל גן ילדים...אחד מבין את השני בקריצת עיין.
ההתנהלות בניהם תהיה לפי רעות ענייהם.
כאשר אני ניהלתי דבר בסגנון היה "דיון" כל 3 ימים ודיון מסכם לפני פרסום התוצאות.
אני חושבת קצת אחרת ...
השתתפתי כאן ברוב האתגרים והיה לי הכבוד לזכות באחד מהם.
התלבטתי מאוד במי לבחור וחשבתי שעוד חוות דעת מקצועית מצלמים אחרים תוביל לבחירה הכי אובייקטיבית שאפשר. ואכן, פניתי לשלושה צלמים מהשורה הראשונה כאן, שלא השתתפו באתגר בכלל והם נרתמו ברצון לבחור את שלושת המקומות הראשונים.
הם גם נימקו את בחירתם, כל שופט לא ידע מי הם השופטים האחרים ובמה הם בחרו, זה היה מאלף לראות איך שהרוב קבע ונימק כמעט באותה שפה מקצועית את בחירתם, כאילו היה שיתוף פעולה מלא ביניהם, ההתייעצות והשיפוט נעשו בינם לביני במסרים פרטיים.
ממליצה בחום על השיטה :)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sara770;991390:
ort, התמונות הלא מקצועיות שמסתובבות בפורום צילום נמצאות לאו דווקא באתגר...
לפעמים גם באשכולות שנפתחים יומיום התמונות לא מקצועיות ולא משדרות מקצועיות או הבנה בתחום (אפשר לראות ע"פ התגובות של חלק מהניקים - לא רק ע"פ דעתי).

אבל אם באתגר ספציפית זה מפריע לך אז אפשר להגביל שרק צלמים שלמדו צילום או עובדים בצילום
יעלו תמונות לאתגר וזהו. (תמיד יש הבדלי מקצועיות אבל לפחות אז זה יהיה בפרופורציה).
ואז כל השאר (כולל אני) נהיה בבחינת "ותחינה עיננו"...

לענ"ד יש הבדל גדול בין העלאת תמונות לתחרות באתגר לבין העלאת תמונות ללמידה והתקדמות.

כשמעלים לאתגר- זוהי מעין תחרות ונסיון להגיע לרמה הגבוהה ביותר שלמענה נפתח האתגר- ולא ע"מ לקבל ביקורת בונה וחוו"ד או יעוץ...ולכן מעלים אליה תמונה אחת בלבד, והיא אמורה להיות מושלמת בעיני המעלה אותה, ולא רק "תואמת לנושא"...

כאשר מישהו מעלה תמונה בפורום עצמו ולא במקום המוגדר כאתגר, לא סתם כדי להשוויץ בבונבון שלו, אלא דווקא ע"מ להחכים ולהתמקצע יותר - איני רואה בכך פסול- כל עוד המעלה פתוח לקבל כל ביקורת מקצועית [ברור שלא פוגענית], כי זוהי המטרה האמיתית של הפורום הזה...

• הוסף לסימניות
הפוך, ההרגשה שלי שעבורי, שהצילום הוא תחביב אהוב, הפורום הזה- הוא המקום לקבל ביקורת בונה ממקצוענים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י *לאה;991416:
אני חושבת קצת אחרת ...
השתתפתי כאן ברוב האתגרים והיה לי הכבוד לזכות באחד מהם.
התלבטתי מאוד במי לבחור וחשבתי שעוד חוות דעת מקצועית מצלמים אחרים תוביל לבחירה הכי אובייקטיבית שאפשר. ואכן, פניתי לשלושה צלמים מהשורה הראשונה כאן, שלא השתתפו באתגר בכלל והם נרתמו ברצון לבחור את שלושת המקומות הראשונים.
הם גם נימקו את בחירתם, כל שופט לא ידע מי הם השופטים האחרים ובמה הם בחרו, זה היה מאלף לראות איך שהרוב קבע ונימק כמעט באותה שפה מקצועית את בחירתם, כאילו היה שיתוף פעולה מלא ביניהם, ההתייעצות והשיפוט נעשו בינם לביני במסרים פרטיים.
ממליצה בחום על השיטה :)

התייעצות וולונטרית איננה נחשבת, מפני שאת הדין עם כל הכבוד "לצלמים מהשורה הראשונה" חורץ רק שופט אחד, והאמת צריכה גם להראות ולא רק להעשות...

כאשר 3 הזוכים הם גם 3 השופטים, האמת גם נראית וגם נעשית.

• הוסף לסימניות
חבר'ה,
לגבי פורום צילום בכלל:
אם הצלמים רוצים פורום צילום מקצועי בלי השתתפות של חובבנים-
צריכים להיות תנאי קבלה לפורום. (כמו נסיון, שנות לימוד וכד'- לדוגמא)
כל עוד אין תנאים כאלו, אין דרך למנוע את כניסת החובבנים.
אז תחליטו..........

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה