עזרה השיר "אבא תחדש אותי לגמרי" באידיש

• הוסף לסימניות
צריכה דחוף!
כבר הפכתי את הרשת, ולא מצאתי,
אולי יש באמתחתו של מישהו?

תזכו למצוות!!

• הוסף לסימניות
הפזמון הוא משהו כמו
טאטע באניי מיר אינגאנצן,
ראטעווע מיר אן א?

• הוסף לסימניות
טאטע, ביי ניי מיר אינגאנצן
פלאקער מיר אן מיין הארץ
אין מילים כאלו ביי ניי באידיש, באניי- זה תחדש , ושאר השיבושים- זה בכל זאת שיר שמעולם לא קראתי, רק שרתי מגיל שנתיים בערך...

• הוסף לסימניות
איזה סינון?
קיבלתי- בדיוק זה השיר, לשואל השאלה- קיבלת!
וואס איז געווען, איז געווען, און וואס איז געשען איז געשען
וואס סי וועט זיין וועט זיין, א עיקר בין איך א איד
טאטע באניי מיר אינגאנצן, פלאקער מין אן מאן הארץ, טאטע באניי מיר אינגאנצן, פלאקער מיר אן מיין הארץ
כמובן בהברה חסידית, לטובת מי שלא מבין אז למה אני כותבת רגיל- זה כי הכתיב הוא אותו כתיב באידיש חסידית וירושלמית

• הוסף לסימניות
ואס איז געווען, איז געווען, און וואס איז געשען איז געשען
וואס סי וועט זיין וועט זיין, א עיקר בין איך א איד
אני מכירה בגרסה:
וואס איז געווען איז געווען, איך הייב פון איצטער אן.
(כנראה הגרסה הירושלמית, לפי ה'איצטער')

בעברית:
מה שהיה היה, אני מתחיל מחדש.
אבא תחדש אותי לגמרי, תדליק בי את הנשמה.

• הוסף לסימניות
תודה לכולם על הרצון הטוב.
באמת שזה היה חשוב לי.
ב"ה בסוף מצאתי בדיסק של לחיים פורים של כהנא
הקובץ הנ"ל שצירפו, לא נפתח לי...
מי שרוצה קישור אחר, בבקשה

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה