מידע השיר 'מי יעלה' של דודי קאליש, לחן מקורי? או ממוחזר מאיזה מקור גויי?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
מישהו יודע? שיר מדהים בכל קנה מידה, ומורכב מוזיקלית בצורה שלא כל כך מתאימה למוזיקה חסידית רגילה, מישהו אמר לי שבטוח שהוא גנוב מאיזה מקור גויי/כנסייתי כלשהו, לא שזה בעייה חלילה, אין שום בעייה, אבל מעניין אותי לדעת אם זה נכון, או שפשוט דודי קאליש מספיק רבגוני ומוכשר כדי ליצור כזה לחן.
אם יש למישהו מידע אשמח מאוד לקבל.
מצו"ב השיר

קבצים מצורפים

• 04 מי יעלה.mp3
    6.9 MB
  • הוסף לסימניות
123.png

• הוסף לסימניות
לא נשמע לי גנוב. פשוט שיר איכותי ומורכב שכולל אלמנטים רבים מכדי לטעון שחלקים ממנו 'גנובים'.
מלודיה אפשר לגנוב, אבל בהרמוניה ומהלכים הרמוניים זה כבר לא נקרא גניבת לחן.

• הוסף לסימניות
אין שום בעיה????????
כבר אמרו רבותינו החסידים "ניגון אינו מקבל טומאה";););):LOL::ROFLMAO:
ובכל אופן ברצינות כמו שכתב @קוד כמובן שאין שום בעייה, ולא רק זה, אלא רבים מהניגונים שנכנסו עמוק לכל בית/בית כנסת יהודי מקורם אצל גויים, דוגמא אחת ששמעתי עליה הוא ה'אדון עולם' שמושר בכל בית כנסת בליל כל חג, (לא מוסמך) ויש עוד דוגמאות, לא עומד לי בראש הרגע, ובכלל, למה שתהיה בעייה?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה