התייעצות השפעת התמודדות נפש של הורים על ילדים מאוד צעירים

• הוסף לסימניות
ילדים אוהבים ממתקים
מה עושים כשיש ילד/ה בגיל פחות מ8 שמקבל מדודה או אב או אם שמתמודד/ת ממתק שמאוד אוהב וציפה לו זמן רב
ושומע אחרי 2 ליקוקים תזרוק לפח ואם לא זורק זורקים לו מהיד בכוח
איך מתמודדים עם התופעה הזו

• הוסף לסימניות
מי זורק לו מהיד?
המתמודד נפש?
זו ההשפעה הכי אקוטית בחיי ילד של מתמודד נפש?
כלומר למה דווקא נבחרה הדוגמה הזאת
אכן ההורה המתמודד
ורוצה לעזור לילד/ה איך לעבור את הקושי הזה ברוגע
ובמה לפצות אותו

• הוסף לסימניות
זו שאלה מאד כללית. תלוי מה ההפרעה . אם זו הפרעת אישיות נניח . אז הוא נתקל בכאלו תגובות כל הזמן וצריך ללמוד לחיות עם המכלול. אם זה נניח מאניה וזה בא בגלים אז זה משהו לגמרי שונה וכו וכו. בקיצור לזה צריך איש מקצוע ואם זו אלימות במיוחד כשאין עם מי לדבר (במקרה הזה האבא) אז לדאוג שיורחק מהילד . כמובן כל מקרה לגופו . הכי טוב להתייעץ עם איש מקצוע(לא יועץ בלי שום תואר ...אני הייתי אחראית על מחלקה לילדים בסיכון. ואומרת את זה מידיעה . להזהר מאד. אפשר להשאיר משפחות שלמות גם כשהאבא מתמודד. פשוט לומדים איך אבל חובה איש מקצוע!)

• הוסף לסימניות
תיקון
אח של האב שמבקש עזרה עבור הילדה בגלל האם המתמודדת

• הוסף לסימניות
תיקון
אח של האב שמבקש עזרה עבור הילדה בגלל האם המתמודדת

רחוק מדי
חסרים המון נתונים ואין איך לעזור באמת.

אני ממליצה לאב ללכת ישירות לאיש מקצוע
טיפול כבן משפחה,
הדרכת הורים פרטנית,
טיפול זוגי איתה
טיפול משפחתי
מה שיומלץ לו
(אולי אפשר להתיעץ עם צוות המטפל שלה)

הרבה יותר יעיל

• הוסף לסימניות
האם יש כזה מושג פחד להצליח ולהשתחרר מהעבר גם אצל מבוגרים

• הוסף לסימניות
כנראה שזו הבעיה וההתמודדות העיקרית כאן
יש לכם רעיון למי ליפנות

• הוסף לסימניות
אם הכסף לא בעיה, אז לפסיכולוג קליני או לעו"ס קליני, יש אנשי טיפול חרדים מקצועים וטובים שעושים עבודת קודש.
אם הוא כן (ובדרך כלל הוא כן), אז יש עמותות שיכולות לעזור בטיפול מסובסד. ואז צריך לפקוח 8 עיניים על רמת המקצועיות.
עזר מציון נשמע לי כמו כתובת טובה להרים טלפון ולברר.

• הוסף לסימניות
יש ילדים נורמליים שגדלים עם הורים בקו הבריאות הנפשית
שמקפידים מאוד מאוד על בריאות
ואין שם ממתקים. גם אם ילד מקבל ממתק הוא לא אוכל אותו
(ולא שאני ממליצה על זה, לפעמים הם הופכים להיות רודפי ממתקים)

הכל ענין של איך משגררים את זה לילד,
אם הילדה חווה מתח חזק מצד האבא כשאמא לוקחת לה ממתק, היא תינזק הרבה יותר מאשר אם האבא יסכים עם האמא בנינוחות ויתווך את זה לילדה מבחינה רגשית ככל האפשר, כך נראה לי

אני מכירה אמא, אשה נורמלית ביותר, שכשהילדים שלה חוזרים מהגן עם סוכריה (סליחה, עוד סוכריה)
היא אומרת להם בחצי חיוך "אני לא מסוגלת לראות אותך אוכלים את זה, אני עוצמת עיניים- תעדכן אותי כשהסוכריה בפח

ברמה המעשית- הייתי משתדלת למנוע ככל האפשר סיטואציות
והאבא יכול בשושו לסכם עם הילדים ועם האמא (ככל שהיא כשירה לזה) שלאמא מאוד קשה לראות אותם אוכלים ממתקים, אבל אבא ישלים להם בזמנים שהוא יוצא איתם כדי לכבד את אמא

כמובן שלטפל באמא זה הדבר האמיתי והמומלץ, אבל זה לא הוקוס פוקוס, וזה מסע ארוך בדרך כלל

• הוסף לסימניות
אם הכסף לא בעיה, אז לפסיכולוג קליני או לעו"ס קליני, יש אנשי טיפול חרדים מקצועים וטובים שעושים עבודת קודש.
אם הוא כן (ובדרך כלל הוא כן), אז יש עמותות שיכולות לעזור בטיפול מסובסד. ואז צריך לפקוח 8 עיניים על רמת המקצועיות.
עזר מציון נשמע לי כמו כתובת טובה להרים טלפון ולברר.
יש היום טיפולי פסיכותרפיה בקופ"ח בחינם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה