השתלבות בשוק העבודה

• פותח הנושא lyzer
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;719236:
לפותח האשכול אני קורא: חוצפה ישראלית.
ודי בכך.
אני רוצה להגיד לך שבתור חצופה ישראלית גם אני התחלתי את דרכי בצורה כזו,
ואני לא מצטערת על כך לרגע.
אני יכולה רק לומר תודה לכל אלה שעזרו לי להתקדם ולהגיע למצב בו אני נמצאת היום.
ואני לא חושבת שהייתי מגיעה לעולם למצב שבו אני נמצאת היום אם לא היית מנסה להכנס בכל דרך אפשרית גם בדרכים פחות כדאיות ומכבדות.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אוהב0ישראל;719236:
לפותח האשכול אני קורא: חוצפה ישראלית.
ודי בכך.

התנצלותי אבל- אינני מסכימה.
כל מחיר שוק הוא תוצאה של ביקוש והצע. וכל עיסקה היא תוצאה של הסכמה בין שני הצדדים. כל עוד אין מכריחים את הצד שכנגד- יש את מלוא הזכות להציע עסקה כזו או אחרת. משרדים של הנה"ח מפרסמים שמוכנים ברוב חסדם לקבל לעבודה אצלם כדי לרכוש ניסיון. מי שרוצה לרכוש נסיון- מוכן לעשות את הדברים הללו. דווקא כל אלו שאתמול בקעו מהביצה והיום גובים מחירי מקצוען- אף פעם לא יהיו באמת מקצוענים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י lyzer;719035:
וסתם, שמעתם פעם על המושג סטאג'? מה זה אומר?
.

לסטאז'רים משלמים. משכורת מינימום, אבל משלמים.

• הוסף לסימניות
לפעמים הסטאז'רים צריכים "לשלם" למעסיקים שמסכימים להעסיק אותם, ללמד אותם את רזי המקצוע, את הדרישות שלהם, המעסיקים באמת, מקבלים תפוקה, אבל, אני לא חושבת שהיא חינם, היא שווה המון מאמץ וכוח מצד המעסיק.
זה מזכיר לי עורכת מתחילה שביקשה ממני לעבוד לצידי על מנת שתלמד, כמובן, בחינם ללא תשלום, אני לא הסכמתי, התחמקתי באלגנטיות, והאמת, קל לי יותר לעבוד לבד, מאשר ללמד מה לעשות, קורס עריכה עולה כסף והרבה...

• הוסף לסימניות
אני מסכימה שזה מעצבן שמציעים דברים כאלו, אבל אין מה לעשות כשמדובר בשוק חופשי זכותו של מישהו להציע וזכותו של מישהו להסכים או לא. אף אחד לא חייב להיענות לבקשה הנ"ל אבל מותר לה לשאול. ותכלס זו באמת יכולה להיות הזדמנות למישהו שצריך תיק עבודות וניסיון.

על אף שאני מסכימה שלהעביד בחינם ממש זה באמת לא בסדר, ראוי לתת לפחות שכר נמוך, אפילו אמנים מתחילים הם בני אדם...:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י lyzer;719268:
אני רוצה להגיד לך שבתור חצופה ישראלית גם אני התחלתי את דרכי בצורה כזו,
ואני לא מצטערת על כך לרגע.
אני יכולה רק לומר תודה לכל אלה שעזרו לי להתקדם ולהגיע למצב בו אני נמצאת היום.
ואני לא חושבת שהייתי מגיעה לעולם למצב שבו אני נמצאת היום אם לא היית מנסה להכנס בכל דרך אפשרית גם בדרכים פחות כדאיות ומכבדות.

לא כתבתי חלילה חצופה אלא חוצפה ויש הבדל רב בין הדברים.
ולגבי מה שכתבת - צר לי שניצלו את יכולותייך ולא שילמו לך כגמולך,
ויותר צר לי שאינך מבינה שניצלו את יכולותייך.

אבל באמת - זו דעתי, דבר לא ישנה אותה. כלל בידי = אתה עושה עבודה - יש לשלם עליה, לא במחמאות אלא בכסף. שכר שכיר לא נמדד במידת הפרגון והתודה, הגם שאף היא חשובה, אלא בשטרות איתם הולכים למכולת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י BRO;719301:
לפעמים הסטאז'רים צריכים "לשלם" למעסיקים שמסכימים להעסיק אותם, ללמד אותם את רזי המקצוע, את הדרישות שלהם, המעסיקים באמת, מקבלים תפוקה, אבל, אני לא חושבת שהיא חינם, היא שווה המון מאמץ וכוח מצד המעסיק.
זה מזכיר לי עורכת מתחילה שביקשה ממני לעבוד לצידי על מנת שתלמד, כמובן, בחינם ללא תשלום, אני לא הסכמתי, התחמקתי באלגנטיות, והאמת, קל לי יותר לעבוד לבד, מאשר ללמד מה לעשות, קורס עריכה עולה כסף והרבה...

יש הבדל גדול בין שוליה שמתלמד (שאף הוא, דרך אגב, מקבל שכר או לינה וארוחות כפי שהיה נהוג בעבר), שמקבל ממך את תורת המקצוע, לבין מי שמצייר ועושה את עבודתו, ואתה "משלם" לו במתן קרדיט לעבודה.

• הוסף לסימניות
סטאז'ר זה עדיין לא אומר אחד שעובד חינם כלל וכלל. אם הזכרתם עורכי דין אז הסטאז'רים בתחום הזה עובדים עם סיוע משפטי , כמובן לא במשכורת של פרטי אבל לא חינם בכלל. יש תחומים שבהם סטאז' נמשך שנים ובינתים יש לבן אדם משפחה לקיים. מרגע שבן אדם למד מקצוע והעבודה והבקיאות שלו בתחום סבירה כבר אי אפשר לצפות שיעבוד חינם. נכון שציור זה דבר שאנשים עושים גם להנאתם אבל זה עדיין לא גורע מהעובדה שזה מקצוע, ומקצוע זה מקור פרנסה, אם קצת ואם הרבה.

• הוסף לסימניות
אני מאוד לא אוהב פנייה בסגנון כזה

באם חברי הקבוצה יאשרו אני מוחק את האשכול הזה
יבו ב/תודה
תג

• הוסף לסימניות
אני מוכן לקחת את הפרוייקט הזה בתנאי שהניק הנכבד מוכן כדכ שאני יפרסם אותו וישלב אותו בשוק העבודה שיבוא לעשות לי ניקיון בכל הבית או בעצם בכל הבניין

והמבין יבין....

• הוסף לסימניות
מבחינתי אפשר כבר למחוק את האשכול,
א. ראיתי שזה פגע בכבוד החברים - ולא לזו היתה הכוונה.
ב. קיבלתי כבר מספיק פניות במייל-מכאלו שהבינו את הענין.
ג. לאחר מעשה שאני מסתכלת על הודעת הפתיחה, היא באמת כתובה בצורה קצת בוטה, אני לא שיניתי את דעתי לגבי עצם הענין, אבל כשמפרסמים הודעה כזו שחור על גבי לבן זה נראה באמת בוטה.
תודה לכולם, הצלחה בהמשך, וסליחה מכל הנפגעים.

• הוסף לסימניות
אני חושבת שמותר לפרסם כאלה דברים(יפה ומכובד כמובן) וכל אחד שיעשה את החשבון שלו,
יש אנשים חסרי מרפקים שבלי תיק עבודות מכובד אף אחד לא זורק מבט לציורים שלהם...

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה