• הוסף לסימניות
שבוע טוב!
רציתי לשאול
איך מתאימים כלי נגינה לילדה בת 12 חובבת מוזיקה,
קלידים? מיתרים? נשיפה?
אשמח להכוונה

• הוסף לסימניות
כל הדברים יכולים להתאים, השאלה למה היא יותר נמשכת, אפשר לנסות תקופות קצרות, ולראות...

• הוסף לסימניות
גם אותי מעניין,

לנסות, מה הכוונה?
לקנות כמה סוגים של כלים?

• הוסף לסימניות
מודה לך על ההתייחסות,
אני רוצה להפתיע אותה
ואיני יודעת לומר למה היא נמשכת...

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
שבוע טוב!
רציתי לשאול
איך מתאימים כלי נגינה לילדה בת 12 חובבת מוזיקה,
קלידים? מיתרים? נשיפה?
אשמח להכוונה
תכל'ס קלידים זה הקלאסה
אני אישית נמשכתי לנשיפה תכל'ס זה חבל על הזמן
כי אח''כ אפשר לעבור מכלי לכלי במהירות רבה

• הוסף לסימניות
קלידים זה לפחות כמה שנים,
ומיתרים, נניח גיטרה-זה משהו קצר יותר, בשביל לדעת כיוון?
ונשיפה? גם דורש כמה שנים?

• הוסף לסימניות
כדאי גם לבחון את הקואורדינציה הנדרשת בכל כלי מול היכולות של הילדה (למרות שתמיד אפשר לפתח) רק יש ילדות שצריכות תוצאות יותר מהירות ובפחות השקעה וכלים מורכבים עלולים להיות קשים להן...

• הוסף לסימניות
קלידים זה לפחות כמה שנים,
ומיתרים, נניח גיטרה-זה משהו קצר יותר, בשביל לדעת כיוון?
ונשיפה? גם דורש כמה שנים?
הגזמה!!!!!!!
קלידים לוקח כמה שנים ???
ממתי???
נשיפה זה יחסית יותר קשה כמובן כי חוץ מהשליטה מבחינה מוזיקלית יש לרכוש את הנשיפה עצמה
שזה חלק שלעצמו אמנם כן ברגע שקולטים אפילו את הכיוון מלמעלה זה ממש רץ בהמשך....
אבל בכל מקרה כל אחד לכשעצמו והכל תלוי כמה היא באמת מוזיקלית

• הוסף לסימניות
נשיפה זה יחסית יותר קשה כמובן כי חוץ מהשליטה מבחינה מוזיקלית יש לרכוש את הנשיפה עצמה
שזה חלק שלעצמו אמנם כן ברגע שקולטים אפילו את הכיוון מלמעלה זה ממש רץ בהמשך....
אבל בכל מקרה כל אחד לכשעצמו והכל תלוי כמה היא באמת מוזיקלית

חוץ מזה, שיש מעלה בקלידים, שעל ידי הקלידים יותר מבינים את המהלך המוזיקלי, רואים את הכל יותר מול העיניים (כל המרווחים ואקורדים וכו').

• הוסף לסימניות
אני בתור מורה לכינור, תמיד בשיעורים הראשונים משתמש עם פסנתר בשביל שהתלמיד יבין מה זה מהלכים של מוזיקה בכלל.

למעשה, אני חושב שכדאי להתחיל קלידים באורגנית, או למשל חלילית, לראות איך הם נמשכים לזה, ואח"כ אפשר לראות אם ללכת על כלים יותר מקצועיים, כקלרניט / סקסופון, פסנתר, או בכלל לכלי מיתר.
בהצלחה!

• הוסף לסימניות
יישר כח!

• הוסף לסימניות
קלידים!!!! (אני מלמדת גם גיטרה וחליליות ואין על קלידים)
תכלס', עם נשיפה אין הרבה מה לעשות בחיים חוץ מללמד ולנגן , בגיטרה יש הגבלה מסוימת לנשים (תסלחו לי על האפליה, אבל תראו לי רוקיסטית אחת טובה- חרדית, גיטרה קלאסית זה משהו אחר לגמרי, אבל שוב נכנסים לקטע של הנשיפה ) בכלי נשיפה וגיטרה קולטים מהר את התוים/אקורדים , ומתחילים לראות תוצאות מהר יחסית, אבל אחר כל מתחיל להיות קשה. באורגנית ההתחלה קצת ארוכה, אבל קל יותר לתפעל אותה. ואפשר ללכת אחרי זה לכ"כ הרבה כיוונים: הלחנה, עיבוד, יצירות קלאסיות, הוראה וכו'.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה