התנתקות מצנרת בבנין חדש---

• פותח הנושא yudb
  • פורסם בתאריך
  • הוסף לסימניות
יש דרך להתנתק מצנרת של בנין חדש (קומה ראשונה - יש תחתיה קומת כניסה ומתחת חניה תת קרקעית)?
(כדי לחסוך ענייני נזילות וכו)

• הוסף לסימניות
לא מבין מה עכשיו ומה לאחמ"כ?.?

• הוסף לסימניות
אין בעיה להתנתק
אא"כ אתם משנים את המיקום ואז צריך לבדוק אם יש בור במקום.
וחייבים להתחבר לבור של הבנין חזרה ולא לבור של בנין שכן
אחרת מסתכנים עם תביעה של תאגיד המים.
לגבי הכיעור - כל דבר אפשר לחפות שיראה בסדר.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

אשכולות דומים

אני רוצה לשתף חלק מסיפור חיי, ואם תרצו אמשיך לפרקים הבאים...

פרק א - בין פטיש לסדן, מסע של התמודדות ותקווה

קוראים לי שניאור אני בן 24 זה עתה סיימתי את מסלול הלימודים בישיבה והשליחות במסגרת חב"ד. ברוך השם אני בחור פעיל ומלא אנרגיה, עשיתי הרבה למבצע תפילין בכותל המערבי, ובחגים גם בבית הרפואה מעיין החיים, אני זוכה לשמח חולים ומנהל קבוצת מתנדבים שמזכים יהודים במצוות החג, ומחדירים בהם שמחה ואור של תקווה, וכן גם בי מחדיר סיפוק עצום, לעזור ולסייע לאחרים זו הרגשה נפלאה מאין כמוה.

אני בשידוכים כבר יותר משנה, במקביל לאחותי שצעירה ממני בשנתיים, שגם זה עתה סיימה את חוק לימודה במסגרות חב"ד, וכרגע מחפשת את בן זוגה - החצי שאבד לה. אני בדיוק ניצב על פרשת דרכים מה לעשות כרגע לבנתים עד שאמצע את החצי ששייך לי, השידוך שלי, המיועדת שלי.

באחד הימים כשאני חוזר לבית אחרי לימוד מוצלח עם החברותא, עייף ומותש אך מלא סיפוק. בעודי מחכה לארוחת הצהרים שאחותי מבשלת, אני שם לב למכתב שמונח על השולחן על המכתב היה כתוב את שמי המלא והכתובת של הבית, זה ריגש אותי מאוד למען האמת, לא ידעתי שיש מישהו שממש מתעניין בי עד כדי כך שהוא שולח לי מכתב באופן אישי.

פתחתי את המכתב בהתרגשות, וברגע אחד כל רגש השמחה וההתרגשות שלי התהפך לרגש של פחד וחרדה, התברר שהמכתב נשלח מטעם המוסד לביטוח לאומי, והוא בעצם הודעת חוב על סך של כ10,000 ₪. לא ידעתי מה זה אומר בדיוק, היה לי מוזר מאיפה הגיע החוב הזה, אני לא לוויתי כסף בכזה סכום ובוודאי שלא מהמוסד לביטוח לאומי, אם כבר אז הולכים לבנק לא אליהם.

אחרי זמן קצר התברר לי שגם אחותי קיבלה מכתב זהה לחלוטין, היה לי מוזר, ביררתי איתה וגם היא לא לוותה מהם כסף, מה שכן שמתי לב שסכום החוב שלה היה קצת פחות מהסכום שהיה נקוב בהודעת החוב שלי, לפחות זה חצי נחמה.

רק אחרי בירור קצר הבנתי שכל מי שלא עובד צריך לשלם חובות לביטוח הלאומי, גם בלי שהוא לווה מהם כי ככה זה החוק, להרבה בחורי ישיבה ההורים משלמים עבור הילדים, אך במקרה שלי איך לומר עם כל הרצון הטוב של הורי לשלם זאת בעבורי, זה לא באמת היה ביכולתם.

אפילו שאנחנו משפחה קטנה רק אני אחותי וההורים, בכל זאת הניירות הצבעוניים האלה מה שמכנים כסף, הם היו חסרים אצלנו בבית, אפילו שזה רק נייר, המצרך הזה היה קשה מאוד להשגה בעבור הוריי ובמיוחד באותה התקופה, אימא שלי עקרת בית ולא ממש יכולה לצאת ולהביא כסף עקב ענייני בריאות, ואבא עובד קשה מאוד כדי להביא פרנסה לבית, ואת זה הוא בקושי מצליח אם בכלל.

הימים עוברים אני ואחותי מנסים למצוא דרך כדי להשיג את סכומי הכסף, ולבנתיים אנו זוכים לקבל עוד ועוד מכתבים "אישיים" שבכל אחד מהם הסכום הולך וגודל, וגם נוספים עוד ועוד שורות אזהרה.

למכתב הבא הביטוח הלאומי החליפו את גוון המעטפה לאדום, וזה כבר לא היה עוד מכתב, אלא איום מפורש "הוצאה לפועל" זה מה שהופיע בכותרת, לא צריך לתאר לכם מה שעבר לי בראש באותו הרגע, עד כאן! זהו די די! אני אומר לעצמי צריך לעשות משהוא ומהר.

כסף לא היה לי להביא להם באותו הרגע, אז עשיתי מה שיכולתי לעשות באותו הרגע, הלכתי להתפלל בקברו של האדמו"ר מזוועהיל, עשיתי את הסגולה הידועה של שני חמישי שני, והתפללתי לה' שבזכות הצדיק נראה ישועות גדולות בקרוב, ואני מבטיח לפרסם כשהוושע.

ביום שני האחרון, התפללתי מעומק הלב ממש, דמעות זלגו מעיניי, אבל הייתי בטוח שהישועה שלי ושל אחותי קרובה לבוא, נפרדתי מהקבר של הצדיק אחרי שהדלקתי נר ותרמתי כמה שקלים לצדקה לזכות הצדיק, ואני הולך בדרכי לכיוון הבית כשאני שקוע במחשבות על מה אני הולך לעשות עכשיו.

פתאום אני פוגש ידיד ותיק שלא פגשתי אותו כבר שנים, אחרי ששאלתי בשלומו כנהוג, תוך כדי שיחה התברר שהוא סוג של עסקן ויש לו השפעה על המוסד לביטוח לאומי, נפרדתי ממנו בהבטחה שהוא ינסה לראות מה הוא יכול לעשות בנידון.

אני מתמלא ברגש של שמחה, סוף סוף רואים אור בקצה המנהרה. אני חוזר לבית שמח ומאושר רוצה לבשר זאת לאחותי ולהורי שהנה דיברתי עם עסקן אחד שינסה לעזור בנידון, ואין מה לדאוג מההוצאה לפועל.

אך כשאני מגיע לבית, אני רואה את הורי ואחותי יושבים יחד, נראים מודאגים ועצובים. מה קרה זרקתי שאלה באוויר, קיבלנו מכתב אמרה אחותי וזה לא מהביטוח הלאומי! לא ידעתי עם המשפט הבא מבשר טובות או חלילה...

המכתב שנועד עבור הורי, נשלח מטעם ישיבת ******* אחת מהישיבות הידועות והמוצלחות בעולם הישיבות, לרגע חשבתי שהם רוצים שאני יכנס ללמוד שם אולי... אבל תוכן המכתב היה דווקא משהוא אחר, הם הודיעו לנו שהם הבעלים החדשים של הדירה שלנו. הדירה שלנו היא דמי מפתח זה לא בדיוק שכירות וזה גם לא דירה של ההורים שלי. הבעל הבית הזקן שהיה ניצול שואה נפטר והוריש את הדירות שלו לישיבה, וכרגע זה הקדש להם. באותו הרגע לא הבנתי בדיוק מה זה אמור להיות אכפת להורים שלי מי בדיוק הבעלים של הבית, העיקר שנוכל לגור בדירה ולשלם את דמי השכירות בזמן וזהו.

וביננו למה שיהיה אכפת למישהו מהדירה הזו, הדירה קטנה וישנה עם קירות מתקלפים, ובחורף כל הבית שלנו מתמלא בדליים, הברכה של הגשם חודרת את תקרת הבית ואנו נאלצים לאסוף אותם עם דליים, כדי שהברכה הזו לא תהפוך לבריכה.

כמה ימים אחרי, אני חוזר לבית ומוצא את הנציגים של הישיבה אצלנו בחצר של הבית, הבנתי שמשהו שונה קצת מבעל הבית הקודם... הם הציגו את עצמם דיברו עם אבא בעיקר, והציגו את התוכנית שלהם, הם רוצים לעשות שינויים במבנים ובדירות שהם ירשו. ובגלל שהדירות הקדש, הם צריכים להוציא מהם את המקסימום לטובת הישיבה כמובן, ואם על הדרך הם ידרכו על הראש של הדיירים המסכנים זה לא נורא, כי מצווה כזו זה מצווה גדולה ולא משנה עם על הדרך יפגעו כמה אנשים...

כבר בסוף של אותו השבוע הם הגיעו שוב עם תוכנית מפורטת, על החצר של הבית אנחנו לאלץ לוותר, כי שם הולך להיבנות בניין מפואר שיהווה הכנסה מכובדת לישיבה. ובמילים פשוטות מסביב המחסן שבו אנו גרים הולכים להיבנות להם ארמונות פאר, ואנחנו נוותר על החצר ונהנה ממוזיקת הרקע של מקדחות ופטישים.

אז נפתח בעבורנו עולם מושגים חדש שהתוודינו אליו בעל כורחנו, חוזים עורכי דין בתי משפט, ואם צריך זה לא מספיק כדי לשכנע אותנו על הצורך של ההקדש, יש גם אנשים שיודעים לשכנע בצורות שונות ומשונות, אנשים שהם פשוט לא מהעולם הזה אלא מהעולם התחתון.

אין ספק התקופה הזו הייתה קשה וסוערת, כאילו לא מספיק לנו הסיפור עם הביטוח הלאומי, והסיפור עם הדירה עכשיו, וכן כנראה שזה לא הספיק והשענת הכלכלית היחידה שהייתה לנו באותה התקופה נשברה, ודווקא אז אבא פוטר מעבודתו.

לא קשה לתאר את האווירה המתוחה ששרה בבית באותה התקופה, אנו טרודים ולא יודעים מה ילד יום, על שידוכים מי מדבר בכלל.

בבית שעדיין גרנו בו התחלנו להרגיש את המחסור הגדול בכסף, וכך גם בכל הדברים הנצרכים לחיים בסיסים כמו אוכל אפילו זה היה כבר מצרך לא נפוץ אצלנו בבית. בתוך תוכי ידעתי שכמו שכל דבר טוב חולף כך זה גם בדברים הפחות טובים.

באחד הלילות, כשישבנו בסלון בחושך כדי לחסוך חשמל, נשמעה דפיקה חזקה בדלת. כולנו קפצנו בבהלה. אבא ניגש בזהירות לפתוח את הדלת כולנו היינו במתח, עומדים מאחוריו ובראש המחשבות רצות לכל עבר.
ב"ה

אז אחרי
כרך א'
הגיע הזמן לפרסם את המילון השלם של כרך ב'. תהנו!

מילון הדופליקטים השלם / כרך ב'

דמויות:

דמויות מפתח:

יוסי - סיים, רפי - פיוצ'ר, חזקי - פרדייס, אהרן - אוטוקרט, יחיאל - אינדיבידואל​
הקבוצה האורטודוכסית השניה בשנת ההתגלות, שמצטרפת בכרך זה לקבוצתו של דני​
אליאו, צ'ו, ג'ף, מישל, רולי​
הקבוצה הגובלת בשטחם של דני וקבוצתו, ובהמשך הופכת לקבוצת האיכרים של קבוצת דני (החיילים)​
דיואו רואל​
פיוצרי אנטישמי ומתנשא, מהקבוצה הזוכה בסיים. מצוות לדני למשימת מפקדי החיילים​
הדוכס ניקולאי מרשל​
דודו של המלך המכהן, רביעי בסדר הירושה לכתר.​
אבישי קימל​
אחיו התאום של ישי קימל, בעל יד תותבת​
ג'יימס קימל​
דופליקט בכיר, אביו של ישי ואבישי. שומר היער באוטוקרט, תפקיד מסווה לשמירה על רופיו. כדופליקט - צאצא למאלפי זאבי הקרצ'ר​
קאזנס​
הבייס של מהדי, אוצר המים לשעבר. משותק בכל גופו וזרוק בבית אבות ממשלתי​
רוב​
בעל חווה עיוור וטוב לב,שומר על רופיו ועל הקולר עד לאולטימטום של שכניו​
עוזיאל​
ראש קבוצה ואגאבונדי בן 18-19, הציל את רופיו ואת דני​
הדמות המסתורית​
דמות דופליקטית המדריכה את דני ומקדמת אותו למטרות שלו. דני מכיר אותו אך הדמות השכיחה ממנו מיהי. פעמיים השאירה לו פתק בכתב ידה​

דמויות שוליות:

דוד, יהודה​
חברי ילדות של דני, עולים לישיבה בארץ ישראל​
הרב שטילמן​
הרב הקשיש של משפחת הארט​
ד"ר שניט​
הרופא של קותי, המטפל בו לאחר התאמת התותבת​
ג'ון​
מצוות גלובל, מדריך את דני לפני יציאתו למשימה עם דיואו​
פרופסור טאי​
גלובל, אחראי על המערכות הממוחשבות​
פרופסור ברנר​
גלובל, האחראי האדמיניסטרטיבי​
פרופסור בונסון​
גלובל, האחראי על תחום הכושר הגופני​
פרופסור וורן - אחראי בני פרדייס, פרופסור מולר - פיוצ'ר, פרופסור ריכטר - אינדיבידואל, פרופסור קרל - אוטוקרט, פרופסור אקסלרוד - סיים​
הפרופסורים האחראים מטעם גלובל על בני המדינות השונות​
רוג'ר וכריס​
אנשי היער הפוגשים ברופיו, מנסים לחקור אותו אך הוא נעלם להם לחלוטין​
אוטוקרטי בן שלשים​
סייע לדיואו בתיקון מערכת ההשקייה​
קוריגו​
צעיר אוטוקרטי, לקח את דני לטיול בכפר​
טום, טדי​
שכניו של רוב, רצו להרוג את רופיו​
שבט הואגאבונדים​
שבט נוודים, לוחמים וגששים מעולים. חיים בכל מדינות העולם שאחרי המהפיכה, ובתוכם משפחות יהודיות הנודדות בנפרד​
ר' מת'ס​
מזקני שבט הואגאבונדים, הורה על שחרור מקסימיליאן ורופיו​
אדם​
מפקד תחנת המשטרה שעצר את אורון ג'ייבן (סקנדר של אונטריו) לאחר מותו המבוים של קאזנס​

בעלי חיים:

זאב טונדרה
- זן הזאבים ממנו באו זאבי הקרצ'ר
רופיו- מנהיג זאבי הקרצ'ר, בעל פרווה סגולה. מועבר ע"י מקסימיליאן מבועת האוצרים אל כדור הארץ. הורג בנשיכה בודדת, שיניו מורעלות
קינג - הדואוסיינס של דני
איליי - הדואוסיינס של קותי אדלר
בונה, ארנבת, זאב, ירגזים - חיות שד"ר קאלי הקפיא ושם בחדרו
וופי - כלבו הנאמן של רוב
אורורו - סוס הפוני של לאי
נני - כלב הצ'יוואווה הקטן של זירו
גריי - הסוס של עוזיאל

מקומות:

אוטוקרט - אוסטרליה לשעבר, מלך אינו תואר, אלא מהות
האגליס
- כפר קטן באוטקרט מוגן בחומה, דני ודיואו נשלחו לשם לביצוע משימתם
נחל ליד הכפר - מקום פגיעת הריקורדום
מערה ליד הנחל - מקום לינתם של דני ודיואו
טונדרות ענקיות - הג'ונגל של אוטוקרט
מחנה גלובל - השוק במחנה גלובל, המחנה הצבאי
האחוזה של זירו - טירה מפוארת בראש צוק גבוה, בין הרים מושלגים

עולם הדופליקטים:

בועת האוצרים:

דמויות:

ריינג' - אוצר הזהות
היסטרא - אוצר החיות
סטולי - אוצר המים
טיהאל - אוצר המחשבות
מהדי - אוצר המים לשעבר, נכלא בקרצ'ר (במקום עונש מוות) בגלל הפרת היורהמנטום, שוחרר ע"י זירו
הורא - סוהר בקרצ'ר
רוק - אסיר בקרצ'ר, סוהר לשעבר, נענש על כך ששיתף פעולה עם מהדי
טהולאר - בנו של המאסטר המת ושופט בזכות עצמו
קרוק - שופט דופליקטי
ה'פאוטור' - ישות שחורה ומעוותת הכלואה במעמקי הקרצ'ר, בתא בו הפקיד דני את ספר הריקורדום. שואב אנרגיה מהעבר וחי בהווה

מקומות:
הכספת
- ממוקמת במרתף בניין המועצה העליונה, בתוכה שמורים כדורי כוחות העל בתאים נפרדים.

מושגים:

ריקורדום​
כוח שמביא את האנרגייה הדופליקטית לשיאה, מיועד רק למקרי חירום. יוצר בכדור הארץ מופע חריג. יכול לפתוח 3 תאי כספת של כדורי כוחות-העל​
אוצר ליברטאס​
אוצר שהשתמש בריקורדום לצורך חיובי, ובחר להקריב את חייו לתועלת האנושות​
אוצר קאפטוס​
אוצר שהשתמש בריקורדום לצורך עצמו, ונכלא בקרצ'ר או מת בתוך שנה​
אוצר קייבלס​
אוצר שהשתמש בריקורדום לצורך עצמו, הסתיר את מעשהו, ובמקום להיענש או למות - בחר לשאוב אנרגיה מאדם אחר (שימות במקומו, והוא יחיה גם לאחר מות הפאוטור)​
אינויזיביליס​
כח על של הפיכת סקנדר לרואה ואינו נראה בתוך בועת האוצרים. היה בעבר והתבטל לכאורה, נמצא בשימושו של בנדו​
כבלי הפרליזיס​
אחד העונשים החמורים בעולם הדופליקטים - הסקנדר כלוא בקרצ'ר, והבייס משותק מהצוואר ומטה​
פאוטור​
הדופליקט ממנו נשאבת האנרגיה עבור אוצר הקייבלס. כאשר הוא מת - סרה השפעת הריקורדום מאוצר הקייבלס ואף אחד לא יכול לדעת עליו. גם בעל חיים דופליקטי יכול לשמש כפאוטור​

חפצים:

הקולר של רופיו​
קולר סגול שמקסימיליאן שם לרופיו, נעלם מביתו של רוב באופן מוזר​
חרב המורטם​
חרב דופליקטית, הדבר היחיד שיכול להזיק בבועת האוצרים (מלבד הזאבים),פגיעתה גם בכדור הארץ קשה פי עשר מחרב רגילה​
ספר הריקורדום​
הספר המרכז את כל המידע על כח הריקורדום, הכתוב בו נחשף רק למי שראוי לכך. פרק 1: כוחו של הריקורדום. פרק 2: איך להשתמש בו בלי להינזק. פרק 3: אופן השימוש הרגיל. פרק 4: אוצרי קייבלס. פרק 5: אוצרי קאפטוס. פרק 6: אוצרי ליברטאס. פרק 7: כך תחשוף את המשתמש האחרון בריקורדום​

חוקים:

סקנדר ובייס:

• כל יצירת סקנדר מעוררת אנרגיה בעולם.​
  • לדופליקטים יש אפשרות לזהות אנרגיה של סקנדרים, אבל לא של בייס​
  • נקסום אינו מעורר אנרגיה דופליקטית​
  • במקרה שכח העל של סקנדר נשלף ממנו ומושמד - הסקנדר יתמוסס והבייס ייפגע​
  • הבייס של אוצר קייבלס לא נפגע כאשר מתמוסס לו סקנדר​

אוצרים וכוחות על:
  • כח העל של קריאת המחשבות הוא דו-כיווני, דופליקט בעל הכח הזה יכול לנעול את מחשבותיו​
  • איבוד כדור כח העל של דופליקט, ממוסס את הסקנדר השייך לו (ופוגע בגוף הבייס)​
  • לאוצר קייבלס יש אפשרות להתנתק מהפאוטור, וכאשר הוא יתנתק - ימות בתוך פרק זמן של בין חודש לשנתיים​
  • אוצר קייבלס שנחשף, יעדיף בדרך כלל לנתק את הקשר עם הפאוטור מאשר להיכלא לעשרות שנים בקרצ'ר​
  • אוצרי קייבלס שנהיו כאלו ללא ידיעתם, הסקנדר שלהם עלול להרדים את הבייס ולצאת למשימה סודית כאוצר קייבלס​

דופליקטיות:
  • המאסטר יכול להכתיר דופליקט גם שלא בכח התורשה, אך זהו מעשה נדיר מאוד​
  • אם דופליקט הורג דופליקט אחר הוא יורש את כוחו​
  • מקבלים כוח על רק על משימות קשות במיוחד, מסכנות חיים.​
  • הכח בתליון ההקסגונום תלוי ברצונו של העונד אותו. הוא יכול לבטל את כח הדופליקטיות כליל, או להשתמש בה באופן חלקי או מלא​
  • גם בעלי חיים הופכים לדופליקטים לאחר נגיעה בכדור הטונגו, אך נראה שרק בעלי חיים גדולים ישרדו את עוצמת המהפך​
  • המאסטר (או רק ד"ר קאלי) יכולים לראות את אנשי העתיד בביקורם בעבר​
  • כח העל של קריאת מחשבות ניתן רק מדרגת אדולטוס​
  • חרב המורטם ניתנת רק מדרגת פריטוס​
  • אנרגיית ההגנה של אנגלר חזקה אפילו יותר מתליון ההקסגונום​
  • דופליקטיות מוקדמת היא כאשר הכח הדופליקטי מתעורר אצל צעיר/ה מתחת גיל 15. בדרך כלל עוצמת הדופליקטיות גבוהה מידי עבור הגוף הצעיר, והוא מת​
  • דופליקטיות מוקדמת משמעותה שאוצר קיילבס הופך את הצעיר/ה לדופליקט על מנת לשאוב ממנו אנרגיה כדי לחיות, אחרת ימות​
  • ניתן לעצור דופליקטיות מוקדמת, ע"י ניתוק של אוצר הקייבלס מהפאוטור (הצעיר שמשמש כספק האנרגיה של האוצר)​
  • דופליקט שנענש בכבלי הפרליזיס ונוגע בכדור הטונגו - יוצר לעצמו סקנדר חדש​
  • דופליקט שנענש בכלא הקרצ'ר וכוחותיו נשללו ממנו, ויש לו סקנדר חדש - הסקנדר החדש יוכל לקבל חזרה את כוחותיו המקוריים של הדופליקט, והבייס ישתחרר מכבלי הפרליזיס - אך רק לאחר שהסקנדר הכלוא בקרצ'ר ימות​
  • למגוייסים לקוסטדוס סילנטי יש קעקוע על היד​

בועת האוצרים:
  • כל אסיר שנכנס לקרצ'ר דמו מקודד אצל המנהיג של להקת זאבי הקרצ'ר​
  • טקס השחרור של אסיר מהקרצ'ר, כולל את הסרת קוד התקיפה מן הזאבים​
  • דופליקט הכלוא בקרצ'ר מאבד את כל יכולותיו הדופליקטיות, כולל נקסום​
  • אסיר שמנסה לברוח מהקרצ'ר - הזאב יניס אותו חזרה לתאו, ושרשרת תכבול אותו לקיר​
  • הקארצ'ר הוא מקור אנרגיה אדיר שיכול גם לשמר חיים של אוצר קייבלס לאחר ניתוק פאוטור​
  • הבועה הדופליקטית שיצר ד"ר קאלי בלתי חדירה, מלבד אלו הנושאים עימם את תליון ההקסגונום (או את הכח נוגד-הדופליקטיות, כמו יורי)​
  • במגרשי האשליות ניתן לצפות באשליות מן העבר, לדוגמא משפטים שנערכו לדופליקטים, או מאורעות חשובים בהיסטוריה הדופליקטית​
  • בניין המועצה משתחזר מעצמו ולא ניתן להריסה​
  • בניין המועצה נפתח רק לאוצרים או למי שקיבל זימון מדופליקט מורשה​
  • ישנה מנהרה תת-קרקעית סודית המחברת את הקרצ'ר למרתף בניין המועצה​
  • אוצר שמביא את כח העל שלו לשיא יכול למוטט את בניין המועצה העליונה​

ריקורדום:
  • ריקורדום הוא כח שניתן בידי האוצרים, אך גם דופליקטים יכולים להתמש בו במקרים מסויימים מאוד.​
  • הריקורדום מביא את כח העל לשיא, אך מפרק את המשתמש בו. הדופליקט שביצע את הריקורדום לא יכול להתקיים יותר מהאנרגיות שהגוף שלו מפיק, והוא ימות בתוך שנה.​
  • השימוש בריקורדום הוא כשיש לאוצר צורך נואש להגן או להשמיד משהו בעוצמה שאין שניה לה​
  • אנרגיית הריקורדום פוגעת בכדור הארץ באזור בו נמצא האדם שהיא כוונה כלפיו​
  • ניתן לדעת מיהו האוצר שהשתמש בריקורדום, לפי סוג הפגיעה בכדור הארץ​

עבר:

דמויות:

אבנריהודי, יתום בוגר - דופליקט, בידיו הופקד ספר הריקורדום
יוזף, מארקיתומים דופליקטיים בכירים, שיחד עם אבנר מהווים כח ההמשך של ד"ר קאלי ומקבלים כוחות שיאזנו אחד את השני
סאשה, בוריס, רונדי, אולג, פיוטריתומים דופליקטיים מבית היתומים של ד"ר קאלי
יורייתום שמסרב להיות דופליקט, בגופו נחקק הכוח הנוגד של הדופליקטיות
פאול, יורקה וג'ורגהורחקו מבית היתומים של ד"ר קאלי בעקבות מחשבות רוע שזוהו בהם

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה