דרוש מידע התקנת מזגנים על חזית הבנין - שכונה חדשה- נתיבות

• הוסף לסימניות
האם מותר להתקין את מנוע המזגן על חזית הבנין, מבחינה חוקית. והאם יש למישהו מידע לגבי נתיבות? (בשכונות החדשות).
זה ממש נפק"מ בשבילי איפה לעשות הכנה למזגן עילי בחדרים, בדירה חדשה מקבלן, האם מעל דלת הכניסה, והצנרת תעבור עד למסתור כביסה. או מעל החלון, וכך גם נחסוך בצנרת.
אני יודע שמבחינה מוסרית וערכית עדיף לשים את המנועים במסתור כביסה, אבל מבחינה פרקטית אני לא יודע אם זה אפשרי ככ, לשים 4 מנועים של מזגן עילי + מנוע של המרכזי.
וגם מבחינת עלויות הצנרת, והחיפוי גבס במסדרון הבית.
אשמח לכל שיקול נוסף. וכל מידע שיש לכם בעניין.
בדגש על נתיבות, ובפרט בשכונות החדשות.

• הוסף לסימניות
חוץ מד' האמות שלי שיהיו יפות
שיקול נוסף שיש להביא בחשבון
האם נחמד לנו להרים את הראש ולהרגיש בסג'עייה
עם כל תרבות הבנייה בחברה שלנו
או שמא לנסות להעלות את איכות החיים
לפעמים נעים שהשכונה יפה ומסודרת ואין מזגנים בחזית הבניין
(בר''ג זה קנס דרך אגב...)
ותתפלאו יש ערים שאפילו לובי הכניסה נקי
בלי עטיפות שוגי חלבי ברוטב רוק של ילד בן 4

• הוסף לסימניות
לקחתי רגע לעצמי לחשוב. ואתה צודק. זה שווה את התוספת של הכמה שקלים על הצנרת, בשביל חזות נורמלית.
אבל השאלה הגדולה: האם זה באמת אפשרי מבחינה פרקטית, להכניס 5 מנועים למסתור כביסה, באופן שלא ייפגע בתליית כביסה ובכניסת האוויר לאמבטיה.
בנוסף, אשמח להמלצות ממבינים, איפה למקם את נקודות ההכנה למזגן עילי בחדרים?
מצרף תכנית הדירה.
20250226_001901.jpg

• הוסף לסימניות
יש אפשרות של מזגן VRF הרבה מזגנים מחוברים למנוע אחד
או 2 מזגנים מיני מרכזי, אחד לסלון מטבח, ואחד לכל החדרים.
או מיני מרכזי לכל הבית, וכשלא צריך בכל הבית להדליק מאוורר או מפזר חום.
איפה למקם את נקודות ההכנה למזגן עילי בחדרים?
מעל דלת הכניסה

• הוסף לסימניות
  • הוסף לסימניות
אגב יש לתת את הדעת גם על הניקוז
נראה לי זה ההכנה למזגן עילי. ניקוז ונקודת חשמל.
יקר משמעותית

מאד לא נוח ולא חסכוני
בינתיים הבנתי שעדיף עילי בחדרים. כך שמעניין אותי לשמוע מניסיון של אנשים, כמה מקום יש במסתור כביסה, והאם יש סיכוי לשים שם 5 מנועים?

• הוסף לסימניות
ידוע לי שבנתיבות מאוד מחמירים על מזגנים...
אם לא מונח במסתור כביסה- שהוא המקום המיועד- מביאים צו פירוק!

• הוסף לסימניות
ידוע לי שבנתיבות מאוד מחמירים על מזגנים...
אם לא מונח במסתור כביסה- שהוא המקום המיועד- מביאים צו פירוק!
תודה!
זה רשום בחוק כל שהוא? שמעת על מקרה שבאמת הביאו צו פירוק? (סתם בשביל הסקרנות, כבר החלטתי סופית לשים במסתור כביסה)

• הוסף לסימניות
שמעת על מקרה שבאמת הביאו צו פירוק? (סתם בשביל הסקרנות, כבר החלטתי סופית לשים במסתור כביסה)
כן
קנו מזגנים רגילים והחליפו בלית ברירה למרכזי

• הוסף לסימניות
יקר משמעותית
קצת יותר יקר כי ההתקנה קצת יותר מורכבת. המערכת לא הרבה יותר יקרה מקניה של 5 מזגנים בודדים.
מאד לא נוח ולא חסכוני
לדעתי מיני מרכזי הרבה יותר נח ויפה, וגם יותר חסכוני להדליק מזגן אחד מ5 מזגנים בודדים (לדוגמא מזגן אחד לכל הבית יכול להיות 5 כ"ס, לעומת 5 מזגנים בודדים של 1 כ"ס לחדרים ומטבח, ועוד 3 כ"ס לסלון יוצא 8 כ"ס).
אני מדבר על מי שבלילה מספיק לו מאוורר.
תעשו מה שבא לכם אני רק מעלה אפשרויות.
והאם יש סיכוי לשים שם 5 מנועים?
כן.

• הוסף לסימניות
האם מותר להתקין את מנוע המזגן על חזית הבנין, מבחינה חוקית. והאם יש למישהו מידע לגבי נתיבות? (בשכונות החדשות).
זה ממש נפק"מ בשבילי איפה לעשות הכנה למזגן עילי בחדרים, בדירה חדשה מקבלן, האם מעל דלת הכניסה, והצנרת תעבור עד למסתור כביסה. או מעל החלון, וכך גם נחסוך בצנרת.
אני יודע שמבחינה מוסרית וערכית עדיף לשים את המנועים במסתור כביסה, אבל מבחינה פרקטית אני לא יודע אם זה אפשרי ככ, לשים 4 מנועים של מזגן עילי + מנוע של המרכזי.
וגם מבחינת עלויות הצנרת, והחיפוי גבס במסדרון הבית.
אשמח לכל שיקול נוסף. וכל מידע שיש לכם בעניין.
בדגש על נתיבות, ובפרט בשכונות החדשות.
בנתיבות יש אכיפה משמעותית + קנס משמעותי
אצלי בפרוייקט אחד חשב שזה עזה (סך הכל 7.3 ק"מ מבדיל ביננו לשכנינו) והתקין במרפסת
תוך שעתיים דפקו לו בדלת עם אולטימטום של 24 שעות

• הוסף לסימניות
יש לי במסתור כביסה 5 מזגנים
מימין ומשמאל על הקיר 4 מזגנים על גישטל דגל
על הרצפה במרכז המסתור המנוע של המרכזי

דגל (Mobile).jpg

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה