התרגיל בירושלים ובבני ברק והמדגם באשדוד- שיתוף וחוו"ד

• הוסף לסימניות
בשבועות הנוכחיים מתפרסמות מודעות במקומונים ב-3 ערים של 'היי סילבר' - רשת חנויות לכלי כסף בירושלים, אשדוד ובני ברק. בעבודת צוות משותפת עבדנו אוורסט ואנוכי- 'אלמוגים' על סקרי רוחב ועומק מקיפים, בניית אסטרטגיה שיווקית וחיזוק מותג- סלוגן וגריד חדשים, וכמובן קריאייטיב למודעות. העיצוב הכובש הוא של אוורסט, שכמו תמיד מביאה את הקו הנקי והמוקפד, הבהיר והנכון למסר.
מגיע לכם לראות את התוצרים, כי אתם עזרתם לנו מאד, כאן בפרוג, וליוויתם אותנו משלב גישושי ההתחלה...
בסקר זה
וגם שיתפתם אותנו כששאלנו על זה

מצו"ב המודעות. לא נשתף בכל האסטרטגיה, רק בעובדה שמחירים הם הקטע היחיד המשמעותי לקהל היעד הפוטנציאלי- מחותנים. ובאמת רשת 'היי סילבר' מחפשת לאפשר איכות במחירים משתלמים. בי-ם ובב"ב החנויות ממוקמות בקומה 1-, מה שמוזיל עלויות לרשת, וכמובן- משפיע על מחירי הסחורה, ועוד. נקודה נוספת היא המבחר הרב של הדגמים מכל פריט. אבל את זה כבר תראו במודעות...
באשדוד היה טיזר פרסומי שקדם למודעות, ולאחריו 2 מודעות כבר התפרסמו. בי-ם ובב"ב ישר התחלנו לעשות תרגיל ;)
(באשדוד מודעת הרוחב - הטיזר- היא כמובן הראשונה שהתפרסמה, אחריה מודעת הרוחב השניה, ואחריה המודעה בעמוד שלם, עם פרוט המבצע)

ירושלמים, אשדודים, בני ברקים- מי שהבחין במודעות בערים השונות- שישתף איפה ראה. חשוב לנו למקד את הפרסומים במקומונים היעילים בכל עיר.

קבצים מצורפים

• הי סילבר_טיזר יום שלישי.png
    KB 94.9 · צפיות: 17
  • היי סילבר ירושלים.png
    KB 200.6 · צפיות: 14
  • היי סילבר בני ברק.png
    KB 201.1 · צפיות: 11
  • היי סילבר אשדוד_08.png
    KB 151.3 · צפיות: 11
  • היי סילבר מבצע אשדוד.png
    KB 182.5 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
כבי יופי של קמפיין!
איך מתאים לך!
והסלוגן שלך?
סלוגן פצצה
מותר להאיר על העיצוב?

• הוסף לסימניות
תודה על השיתוף,

קצת הפריע לי שהמסרים מבולבלים (מאד). במודעה האשדודית בכלל בלגאן של בריכת כדורים.

הטיזר של ה"גם" לא ברור התאמתו לערכי חנות כלי-כסף.

ואם כבר טיזר, למה לא טיזר של התרגיל לבד? לא יותר חד?

• הוסף לסימניות
קמפיין יפה
לא הצלחתי להבין במה מדובר
הרבה מסרים , כמה מודעות
הרקע פחות מחמיא כאן, לדעתי הוא מתחרה עם הכלי כסף שנבלעים

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י poto12;1691113:
כבי יופי של קמפיין!
איך מתאים לך!
והסלוגן שלך?
סלוגן פצצה
מותר להאיר על העיצוב?

תודה על המחמאות! היתה כאן עבודה מטורפת של מחקר ואסטרטגיה מקיפים בקהלי היעד בערים השונות. אם דיברת על הסלוגן- כנראה שהבנת אותו... וזה טוב מאד!
נכתב ע"י אלי אלימלך;1691166:
תודה על השיתוף,

קצת הפריע לי שהמסרים מבולבלים (מאד). במודעה האשדודית בכלל בלגאן של בריכת כדורים.

הטיזר של ה"גם" לא ברור התאמתו לערכי חנות כלי-כסף.

ואם כבר טיזר, למה לא טיזר של התרגיל לבד? לא יותר חד?

המסרים ממש לא מבלבלים ולא מבולבלים. אל תשכחו שזה מופיע בערים שונות. אחרי מחקר של שבועות ארוכים בקהלי היעד ופילוח לפי ערים- בחרנו אסטרטגיה אחת, חדה, שתלווה את הרשת. מצד שני- הקונספט השונה הוא תוצאה של שוני בין ערים, ואכמ"ל בגלל שלל סיבות ;)
התרגיל מופיע בערים ב"ב וי-ם, ואיננו קשור לקונספט ה'גם' של אשדוד. והטיזר נועד להקדים את מבצע 'מדגם', שב"ה מוכר להם יופי...

נכתב ע"י סתם;1691173:
קמפיין יפה
לא הצלחתי להבין במה מדובר
הרבה מסרים , כמה מודעות
הרקע פחות מחמיא כאן, לדעתי הוא מתחרה עם הכלי כסף שנבלעים

אין פה הרבה מסרים, וזו באמת הבעיה שהעלינו הכל ביחד, ולא כמו שאנשים רואים מודעה אחת בעירם. יש כאן אסטרטגיה אחת, שנבנתה בהתייעצות עם לאה בלוי, וצורת ההבעה שלה שונה בין הערים, כנ"ל...
שימו לב שבאשדוד הובלנו קמפיין בפני עצמו, קצת לפני המודעות של ב"ב וי-ם, והכל בעקבות הכרה מעמיקה עם קהלי היעד.
גם לבחירת הצבעים, הרקע וכד' משמעות אסטרטגית שאמורה לשדר ערכי מותג : קהילתיות, אכפתיות, מכובדות, לארג'יות.
אולי באמת לא מספיק הסברתי, ולכן זה יצר בלבול. חשבתי שלא כדאי להלאות את הציבור החשוב דפה... בפעם הבאה- תתכוננו לבריפון קצר- ארוך :D ורק מי שיקרא אותו- יוכל להגיב :)

• הוסף לסימניות
חזקת
נהניתי מאד
ראיתי את המודעה בבני ברק, נראה לי כח הפרסום (או בחינמון אחר)

• הוסף לסימניות
טיפ קטנטן:
כשאת מעלה מודעה ומבקשת חוו"ד, התכונני לכך שתקבלי חוו"ד, שהיא לאו דווקא רק מחמאות ומחיאות כפיים.
וכשאיש מקצוע די-מנוסה כמו הניק אלי אלימלך כותב לך שהוא רואה לפניו קמפיין מבולבל קצת (דעה שאני טיפה שותף לה, עוד כשראיתי את זה בעיתון, ועוד יותר כשקראתי לעיל את דברי ההסבר - מול התוצאה), כדאי שתעצרי לרגע לחשוב מה יש בדברים שלו ומה מציק לו, במקום להפטיר תגובה שהמסרים לא מבלבלים ולא מבולבלים.
אא"כ הכוונה היא רק לשתף כדי להתפרסם או לקבל מחמאות, שזה גם בסדר גמור

• הוסף לסימניות
קבינט, תודה על ההודעה. אתייחס אליה ב-2 כיוונים. דבר ראשון- כחדשה ב'יבשת פרוג'- תודה שלמדתי עכשיו שני כללים חשובים:
1. 'פרוגיסטים' מחכים לראות אנשים שאוהבים ביקורת, ולא חוששים ממנה.
2. 'פרוגיסטים' לא אוהבים אפילו תחושה דקה שמזלזלים בתגובתו של מישהו. (משום מה כאשר הגבתי 'המסרים לא מבלבלים וכו'' היתה לקבינט תחושה שזלזלתי במה/במי שכתבו לי, וחלילה לא התכוונתי לזלזל, ובהמשך דברי אסביר)

מבחינה מקצועית- לא ברור לי איך מתנהלים הדברים:
1. האם נדרש להלאות בבריף ובמחקרים? כי יש הסבר באמת להכל. תגובתי לא היתה התגוננות, אבל הבריף והמחקר הם ארוכים, ונראים לי מיותרים לכאן.
2. האם הוגן להעלות כאן נתונים של העסק- כאלו שהשפיעו על ההחלטות? ומה עם חיסיון לקוח? על כך כתבתי 'ואכמ"ל'...
3. האם המגיבים נותנים ביקורת ממקום מקצועי, או שחלקם מדברים מתחושת בטן שיש מקום לבחון אותה מצד הצרכנים הנחשפים לפרסום, אך לא מהפן המקצועי?
אבל- הבנתי שהניק אלי אלימלך מבין גדול בתחום, והאמת כשקראתי שוב – לא מתוך לחץ של שישי- הבנתי מה התכוון כשכתב 'בריכת כדורים'.
ידוע המשל על זריקת כדורים רבים לצרכנים, שאינם יכולים לתפוס כמה, אלא זרוק כדור אחד, והצרכן יתפוס אותו. זהו משל חזק להבנת בידול. הענין הוא שלפחות לפי מה שחשבנו ועוד אחרי התייעצות עם כמה מהמובילות בשוק - כן מצאתי שיש בידינו אסטרטגיה.
בקמפיין הזה נערכה עבודת מחקר של 300 שאלוני רוחב, עשרות שיחות עומק, עבודה יסודית במיוחד, שהעלתה בפנינו 2 נקודות:% 86 מהציבור מתייחס בקניית כלי כסף לחתן/כלה לפרמטר של מחיר זול. אין בעיה, לרשת שלנו מחירים זולים, ועכשיו הרשת מביאה עוד בשורה, כאשר עברו לשכור חנויות בקומות מינוס וזה משפיע על מחירי המוצרים. חוזקה משמעותית של הרשת הוא מבחר עצום במיוחד של פמוטות, קנדלברות, חנוכיות וכו', כאשר המבחר הרב יוצר מלאי סיטונאי שמאפשר לרשת להוזיל עלויות של כל פריט. ועל זה נשענת האסטרטגיה.
בקמפיין הנוכחי בחרנו במסר אחיד בכל הערים: אצלנו תמצאו מבחר רב, שמוזיל לכם עלויות. כמובן שגם הסלוגן: 'בכל כסף שתבחרו'- יושב על הדו משמעות בהתאמה למסר.
התחלנו עם אשדוד, ושם בחרנו בקונספט ה'גם'. כל הזמן בדקנו והתייעצנו שהגם הלזה לא יהיה בבחינת 'מגמגם'... כי ברור שאסטרטגיה של כמה ערכים איננה תופסת בכלל, אבל כאן, השתמשנו במילה 'גם' כקונספט מחבר בין: המבחר שלנו מוזיל לכם עלויות. זוהי נקודה אחת, שמובעת ב-2 'גמים'. אבל מתחתיהם- מופיעה שורת הסבר על הקשר בין המבחר למחיר. הלאה- לגבי המבצע- הוא בדיוק מבצע על מבחר מזווית של מחיר. שומר על האסטרטגיה והקונספט של הקמפיין. למה רק באשדוד כל הנ"ל? כי אשדוד קהילתית יותר ומתאימה למבצעים כגון אלו.
לאחר מכן פנינו לפרסום בב"ב ובי-ם, שוב מתוך האסטרטגיה והקונספט של המבחר שלנו מוזיל לכם מחירים. לכן הבאנו את הקריאייטיב של התרגיל, שמגיע מתוך התפיסה: 'מחותנים, חישבנו לכם', ואז מספר של המבחר, כחלק מתוך ה'חישוב' להוזיל לכם מחירים, ולא כחלק של מבחר עשיר להנאתכם, וכו', שאם היה כך- היתה סטייה מהקו.
עד כאן- ההסבר. עדיין, הניק אלי אלימלך וכן אחרים שהציק להם- אנחנו כאן כדי לגדול ולהתפתח. מוכנים ומעוניינים לקבל ביקורת עניינית ומקדמת. אם עדיין יש השגות- נשמח לדעת מה הן, כחלק מתהליך ההתפתחות. וגם מוכנים לקבל מחמאות ופרגונים ;)

• הוסף לסימניות
כשאת מביאה בריף וכו וכו....
את צריכה להבין שלקוח פונטנציאלי לא רואה אותו.
וגם לא צריך לראות שוםםם בריף!!
בעצם המודעה אמורה להעביר אלי ולכל אחד מסר ברור!! חד!!! וקולח!!
בלי שום תמיהות.

גם לדעתי המסרים כאן קצת מבולבלים!!
לקח לי זמן להבין מה הולך במודעה (ראיתי אותה ב"ב)

• הוסף לסימניות
102- קודם כל - את מספרת שראית את המודעה וגם התעכבת עליה, שזה מבחינתי כבר שלב...
האמת היא שכולכם צודקים :) זה הריזיקה כשהולכים על קריאייטיב יצירתי. יש מי שיחשוב שהמסר מבולבל ולא ברור,יש מי שייהנה מזה שחשב והתבונן עד שהבין...

• הוסף לסימניות
התעכבתי כי אני מכירה אותך ואת מירי - תוצרת סעור מוחות ;)
ותמיד מעניין סוג התוצרת הזו...

גם אני חשבתי והתבוננתי-
אבל גם במודעות עם המוון קריאטיב כשסופסוף מבינים ונופל האסימון (בקול רעש גדול :))
זה צריך להיות חד כתער!!!! מובן!!
פה גם אחרי שהבנתי מה רציתן להעביר נשארתי עם עודף של מסרים...

זה לא ח"ו באופן אישי
אני רואה הרבה דברים טובים ממכן --- וחייבת לפרגן שאתן טובות מאוד!

בהצלחה בהמשך.

• הוסף לסימניות
המודעות עם התרגיל טובות מאוד. מחותנים מחפשים בכל דרך להוזיל עלויות, הם מאוד עסוקים בזה והתרגיל מסקרן.
הקמפיין באשדוד פחות ברור
אבל אם הביא להם תוצאות טובות (בכיס, לא מאנשים שאמרו - ווי, איזה מודעות יפות) - אז נהדר.
וכמובן יש גם את פונקציית הזמן שלוקח להחדיר מסר חדש לשוק, חוזרים עליו מספיק פעמים והוא נקלט חזק.

• הוסף לסימניות
אני לא מבינה כ"כ בפרסום:eek:
ומה שקובע זה בעיקר המכירות
אבל מה שהפריע לי זה הרקע האפור
כלי הכסף ממש נבלעים (גם מחותן שרוצה לחסוך/מחפש זול מעוניין לראות שמה שהוא קונה זה יפה וכאן התפספס היופי הכסף על אפור נראה ממש מת ושטוח)

• הוסף לסימניות
שבוע טוב

ענו במקומי מצוין. ואני מתנצל אם יצאה נימה מזלזלת מהמקלדת שלי, הביקורת באה מתוך כבוד והערכה, אחרת לא הייתי מגיב. ז

מי שכתב שהעיקר זה המכירות, טועה. העיקר זה התדמית. מכירות אפשר להשיג גם אם האחים חדד יודיעו שהם זורקים כלי כסף מהגג מעל שלוימה'לה. זה יהיה חסכוני בהרבה. כל העיר תדבר. החנות תהיה מלאה שבוע. אבל מכירות לטווח הארוך, זה רק בעבודת מיתוג יסודית.

• הוסף לסימניות
לתשומת ליבכם: שוק כלי הכסף קשה במיוחד ליצירת תדמית, מכיוון שהמחיר הכי משמעותי לאנשים, יותר מבכל מוצר אחר, שבו עוד אפשר להיתפס על חוזקות ומיתוג מבדל. לכן, האתגר כאן הוא לא פשוט: איננו רוצים להגביר מכירות כמו שכתב אלי אלימלך בבום אחד, אלא ליצור את הרושם הרצוי, והכל דרך מה שמדבר ללקוח- מחיר זול, שאיננו בידול! ההליכה בין הטיפות בתחום הספציפי הזה דורשת לולינות :) ולכן נוצר צורך לשלב בין הכיס של הלקוח לחוזקות באופן מחזק תדמית.
ומסר חד מדי בתחום הזה- לא כ"כ רצוי, כי בידול בכלי כסף שמדבר לאנשים - זה לצעוק כמו במחנה יהודה: אנחנו זולים!
למרות הכל נשקול את המשך צעדינו עפ"י עצותיכם החכמות. ותודה לכל מי שטרח וענה

• הוסף לסימניות
עכשיו ראיתי את האשכול ותגובותיו
אז כך:
תודה לכל המגיבים, המאירים והמחמיאים
ואכן ב"ה מתחילים לקבל תגובות חיוביות ומכירות טובות.
כבי כבר הסבירה את המהלכים השיווקיים.
אתייחס למה שאמרו על הרקע:
מלכתחילה הפמוטות היו יותר מבריקים ובעיבוד נתתי להם יותר הברקה ומראה כסוף. אבל הם רצו שזה יהיה יותר כהה, ולכן אח"כ שיניתי בעיבוד ליותר אפור ואולי לכן הפריע לכם.

102, סיקרנתני, תוכלי להזדהות?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה