מידע שימושי התשובה שלנו לביזוי כבוד התורה

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
ההשקפה הליטאית הפופוליסטית בשנים האחרונות (אולי יותר מזה) נוטה יותר ויותר לכיוון החסידי,
מטעמים פוליטיים ( - מרן הורה להצביע) כלכליים ( - תרמו ל-X וקבלו את הבטחת מרן ל-Y) ועוד טעמים,

בכל אופן אני בדעה (וכך לדעתי היא ההשקפה הליטאית המקורית), שקבלת החלטות אמורה להתבצע על ידי בירור מציאות ולא על ידי רוח הקודש. (מתנצל מראש למי שמרגיש זעזוע מ"דברי הכפירה" הנ"ל).

צודק לגמרי,
רק שזה מה שמתכוונים להסביר לך,
לרבנים זה ברור מציאות ברורה לחלוטין
לנו עם מוחינו הקטן זה נראה רוח הקודש.

מוכר הסיפור עם הרב שך שנתן המלצה על ניתוח,
ואמרו לו דברים כדבריך
והוא הראה את ההמלצה שלו מהכתובים.

הרבנים לא צריכים להסביר לנו,
אם זכינו נבין ואם לאו אז לא!

גם ליטאים וגם חסידים
צריכים לעשות ככל אשר יורוך
(גם אם היורוך לא נראה להם)

• הוסף לסימניות
צודק לגמרי,
רק שזה מה שמתכוונים להסביר לך,
לרבנים זה ברור מציאות ברורה לחלוטין
לנו עם מוחינו הקטן זה נראה רוח הקודש.

מוכר הסיפור עם הרב שך שנתן המלצה על ניתוח,
ואמרו לו דברים כדבריך
והוא הראה את ההמלצה שלו מהכתובים.

הרבנים לא צריכים להסביר לנו,
אם זכינו נבין ואם לאו אז לא!

גם ליטאים וגם חסידים
צריכים לעשות ככל אשר יורוך
(גם אם היורוך לא נראה להם)
כל מילה זהב!!

• הוסף לסימניות
האם כבודו גם מ"שלוחי ציבור" מממ"ל?
מה זה ממ"ל ?
פשוט ראיתי שכבודו מבקש תרומה ל"אקשיבה" שגם מגיע מהתוכנית הנ"ל, וגם ההשקפה המדוברת היא ישר מהמכון המדובר, אז נשמח לגילוי נאות..
אין לי שום קשר ל"אקשיבה", מלבד זאת שאני חושב שהם עושים עבודת קודש ומצילים נפשות כפשוטו.
ואם כבר הזכרת כאן הקישור למעוניינים.

• הוסף לסימניות
מה זה ממ"ל ?
מכון מנדל למנהיגות.
אתר אקשיבה הוא גם מבית היוצר מכון מנדל למנהיגות.
וקשה להאמין באתר שמומן באופן כזה או אחר ע"י הקרן החדשה לישראל.
גם לא ידוע לי מה זה האתר הזה.. בכלל. רק מה המקור

• הוסף לסימניות
- תרמו ל-X וקבלו את הבטחת מרן ל-Y) ועוד טעמים,
מי מדבר על תרומות?
מדברים על השקפה על אורח חיים.
כן, זה רוח הקודש, וכך אנחנו מצווים להאמין.
אנחנו המבולבלים שלא יודעים לאיפה לפנות ומה לעשות, ולכן פונים לגדולי הדור בכדי לברר מהי הדרך הנכונה.
אני יודעת שלאנשים מסויימים זה קשה להבין שהם צריכים לקבל דעה, להתכופף, אבוי לנו אם המחשבה היא שגדול דור הוא בנאדם.
וכשאני אומרת מבולבלים זה לא תמהוני, אלא בהגדרה שלפעמים הדרך לא ברורה ונהירה מספיק מה לעשות.

• הוסף לסימניות
מה זה ממ"ל ?

אין לי שום קשר ל"אקשיבה", מלבד זאת שאני חושב שהם עושים עבודת קודש ומצילים נפשות כפשוטו.
יש מכתב בפורום לתורה של הרב שלמה פלאי, משגיח של חברון שיוצא נגדם בחריפות
איך אפשר לומר מילים כאלו ??

• הוסף לסימניות
מי שראה את הסרטון שהם הוציאו למגבית יבין את הלך הרוח שלהם,
רואים שם אחד שמחזיק שלט שכבר חצי שנה לא מדבר עם אשתו ומה התשובה של החרדים החשוכים "בדקתם מזוזות???", או אחת שחווה אלימות ומה יש לחרדית המיושנת לענות לה "כנראה שאת לא מכבדת את בעלך מספיק", ועוד כמה דוגמאות. ולכן חייבים את אקשיבה האקדמיים שיעשו לנו סדר בחסרה החרדית.
בושה וחרפה.

• הוסף לסימניות
מי שראה את הסרטון שהם הוציאו למגבית יבין את הלך הרוח שלהם,
רואים שם אחד שמחזיק שלט שכבר חצי שנה לא מדבר עם אשתו ומה התשובה של החרדים החשוכים "בדקתם מזוזות???", או אחת שחווה אלימות ומה יש לחרדית המיושנת לענות לה "כנראה שאת לא מכבדת את בעלך מספיק", ועוד כמה דוגמאות. ולכן חייבים את אקשיבה האקדמיים שיעשו לנו סדר בחסרה החרדית.
בושה וחרפה.
בקיצור, עוד יוזמה מפוארת מבית מכון מנדל למנהיגות.
טוב לראות שהציבור מוקיע אותם

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה