ויתור על הפרשות לפנסיה בחל"ד _ חוקי??

• הוסף לסימניות
אני חוזרת מחופשת לידה, והמעסיק הודיע לי שההפרשות לפנסיה מהתקופה שלא עבדתי יקוזזו מהתלוש הראשון שלי. ביקשתי שלא יפרישו על התקופה שלא עבדתי, פעמים קודמות תמיד שאלוא קודם אך הם אמרו שזה לא חוקי והם ואני חייבים להפריד. האמנם??? אשמח לאסמכתא מפורשת עם מישהו יודע מה המקור?? מאד יעזור לי

• הוסף לסימניות
בשנת 2008 נכנס לתוקפו חוק פנסיית חובה. המעסיק מחויב להפריש לך לפנסיה,
(מה גם שאת זו שתרוויחי מזה בסופו של דבר...)

• הוסף לסימניות
המעסיק חייב להפריש לך על חופש הלידה, ואת לא רשאית לוותר על הזכות הזאת, ולא יכולה למנוע את ניכוי החלק שלך.
מה שתוכלי זה לנסות לבקש לחלק את הניכוי למספר חודשים.

• הוסף לסימניות
החלק שהוא מוריד ממך זה חלק שלך שהוא פשוט הפריש בשבילך כי לא הייתה לך משכורת בחופשת לידה....... ברור שזו הדרך החוקית וכמו שכתבו כאן, את יכולה לבקש שיחלקו לך את הניכוי למספר חודשים.

• הוסף לסימניות
  • עובד אינו רשאי לוותר על זכותו לביטוח פנסיוני (גם לא על תשלומים בדיעבד שלא שולמו) ואינו יכול למנוע את ניכוי החלק שלו בהפרשות מתוך השכר.

• הוסף לסימניות
ממה שאני ביררתי פעם אמרו לי בחברת ביטוח שאפשרי בחול"ד להפריש רק את החלק של המעסיק
אין לי הוכחה ברורה על זה

• הוסף לסימניות
ממה שאני ביררתי פעם אמרו לי בחברת ביטוח שאפשרי בחול"ד להפריש רק את החלק של המעסיק
אין לי הוכחה ברורה על זה
אולי בזמן של החופשת לידה אפשר להעביר לחברה רק את חלק המעסיק ולהשלים את חלק העובד אחרי חזרה מהחל"ד.

אבל ודאי כמו שכתבו פה זו פנסיה חובה, וחובה זו חלה גם על חלק המעסיק וגם על חלק העובד.

• הוסף לסימניות
אפשר לבקש מהמעסיק לחלק את זה לכמה חודשים
(עשינו את זה כבר פעמיים ל2 עובדות שביקשו)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה