וכיתתו רגליהם לעיתים - - -

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה בסלע;1388049:
אני משפשפת את הרקות במבוכה: מה זה כל המושגים הללו??

אמרו לנו שבעלי הבית היו בעיריה, הפקיד בדק את הנכס ואמר שיש אפשרות הרחבה X מטרים מצד מזרח וכו'. עכשיו איך ממשים את האפשרות הזו?

ממה שהבנתי צריך להחתים שכים ולהזמין קבלן. מה זה כל המושגים הללו כאן? היטל השבחה? היתר בניה? ... אמהרית...
אפשרות הרחבה זה אומר שיש לבניין תוכנית שאומרת כמה אפשר להרחיב ואיפה, לתוכנית הזאת קוראים תב"ע, ומי שאמר שזה בחינם כנראה לא עשה שינוי תב"ע מימיו. כמו כן, מי שאמר שהביקוש ליחידות יורד - כנראה חי בארץ הזאת, בה התחלות הבניה נמוכות ואנשים, ב"ה, ממשיכים להתחתן.

• הוסף לסימניות
אני לא יודעת עד כמה יהיה ביקוש ליחידת דיור בפרדס כץ וביתר השכונות הפריפריאליות. זה טעון בדיקה. ולהוסיף 600 אלף שקל לדירה במרכז רק כדי לחלק אותה - נשמע לי לא משתלם במיוחד.
אבל תקנו אותי אם אני טועה. וכמי ששיפצה בשלבים כדי לעמוד במסגרת תקציבית, אשמח לחלוק מחוויותי אם תצרי קשר. פשוט אין לי כוח לכתוב כרגע מגילות.

• הוסף לסימניות
זה נורא תלוי בטיפוסים, חברהמנים שלא נבהלים מרעש, בלגן, כאב ראש, לחץ, סיכון, יחסים עם שכנים, לא יודעת מה - ישפצו, יחלקו, ועוד ועוד.
אנשים מהסוג ההפוך בקצרה - יעדיפו להכנס לדירה משופצת ומאורגנת גם אם היא לא בדיוק טיפ טופ איך שהם היו מתכננים, בשקט בנחת ובשלווה...
שבי עם עצמך ועם בעלך ותחשבו אם אתם בנויים לסגנון הפעולה הראשון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1388383:
זה נורא תלוי בטיפוסים, חברהמנים שלא נבהלים מרעש, בלגן, כאב ראש, לחץ, סיכון, יחסים עם שכנים, לא יודעת מה - ישפצו, יחלקו, ועוד ועוד.

אנחנו מתכוונים לגור בשכירות ולשפץ את הדירה במקביל- לא עלה על דעתי לדור עם השיפוצים בכפיפה אחת...

• הוסף לסימניות
לא חשבתי שאת מתכוונת לגור שם,
אבל שיפוצים זה כאב ראש גם אם לא גרים בדירה -
הלא את וודאי לא מתכוונת להניח לפועלים סתם כך לעבוד ולא להיות נוכחת בכלל.
ומעבר לזה יש את כל הלפני והאחרי והתלבטויות והתכנונים וההוצאות המתוכננות ובעיקר הלא מתוכננות,
ו---שכנים....

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י pr;1389022:
לא חשבתי שאת מתכוונת לגור שם,
אבל שיפוצים זה כאב ראש גם אם לא גרים בדירה -
הלא את וודאי לא מתכוונת להניח לפועלים סתם כך לעבוד ולא להיות נוכחת בכלל.
ומעבר לזה יש את כל הלפני והאחרי והתלבטויות והתכנונים וההוצאות המתוכננות ובעיקר הלא מתוכננות,
ו---שכנים....

כן, בדיוק על זה שאלתי. כרגע הגענו למסקנה שא"א להכניס ריהוט לחורבה הזו, ותהיה תקופת שיפוצים.

כאחת שמכבדת את עצמה אני מתעתדת לעולות ולנקוש על דלתות שכנותי, להציג את עצמי (אנחנו עוד צריכים חתימה על הרחבה קטנה...) ולהתנצל על אי נוחות זמנית. כבן אדם אני מניחה שאאסור על הפועלים לעבוד עם מכשירים מרעישים בין 2-4, וכמובן ניקח עבודה עברית ולא כזו שבעקבותיה יפתחו פה אשכולות נסערים ורוויי מרירות...

ה' יעזור... אני לא מבקשת טיפים לשיפוצים כי מן הסתם יענו לי: "תעשי חיפוש..." אז זה מה שאני עושה וסליחה מראש על הקפצת אשכולות ישנים...

שכוייח.

• הוסף לסימניות
שה' יהיה בעזרך :)
קחי בחשבון ששעות מנוחה זה משהו שממש קשה לתמרן אותו בצורה שכולם יהיו שבעי רצון.
אני זוכרת את תקופת הבניה של אחד משכנינו,
הבעל של זאת שבחופשת לידה בא להתלונן שהקדיחות החל מ-7 בבוקר ולאורך כל הבוקר לא נותנות לאשתו לנוח, המסכנה - לא צודק?
השכנה שנחה בין 2 ל-4 (יש עוד כאלה בעולם!) התאבלה על שעות המנוחה האבודות שלה - לא צודקת?
השכנות שחזרו ב-4 מהעבודה אמרו - הרגע חזרנו, שעתיים שקט - אי אפשר לבקש? מה, לא צודקות?
ואני, חסרת ההתחשבות, בכיתי בדמעות שליש על שנתם האבודה של הילדים שלי בערב...
בקיצור, לא פשוט. :)
והלכלוך שנהיה בכל הבנין בתקופות האלו.. והמעלית שנהרסת לפעמים מהעלאת חומרי בניה.
אני לא אומרת לך לא לבנות חלילה,
רק קחי את כל הדברים האלו בחשבון מראש, שלא יפלו לך על הראש ויפילו את רוחך. תיערכי אליהם ותיערכי להמון אורך רוח וסבלנות.
הרבה הרבה הצלחה!!!

• הוסף לסימניות
הו, הו.

משהו כנראה יסבול, השאלה רק כמה....

לגבי מעלית אין בכלל בבנין מעלית, וכמובן נעשה שרוול וכו' אבל זו סה"כ הרחבה של 1.30 מ"ר, לא משהו כ"כ ארוך ומציק...

• הוסף לסימניות
אדם אחד עשה שיפוץ נרחב בדירתו.
מאז ועד היום כשהוא רוצה "לקלל" מאן דהוא הוא אומר לו:

תשפץ!

תצליחו!
(כדאי לשלוח עוגת גבינה טובה או זר פרחים לכל השכנים בבניין לפני התחלת השיפוצים...)

חני

• הוסף לסימניות
ודאי שהשכנים סובלים. וצריך לדעת להעריך ולהתייחס!
הנה מה ששלחנו לשכנינו היקרים בער"ה, עם מתנה הולמת:

מה עושה יהודי בתקופה של בניה?
משפץ ומרחיב משכנו,
הריסות, וקדיחות ודפיקות (גם בלב)
הרי אוי לו, ואוי לשכנו...

מה עושה יהודי בסופה של שנה?
משפץ את חדרי לבבו,
מחסומים הוא שובר, ומרחיב וגובר,
משתדל להשיב מיטבו...

ננסה להשיב, להוקיר, להיטיב
להביע תודות כאן לרוב
נקווה שליבכם לא מקפיד, ומוחל,
הן זכינו ב"טוב שכן קרוב..."

(אז עכשיו הם גם סובלים, וגם אבדו את הפריבילגיה להתלונן ולקטר...:eek:
יאללה, שייגמר כבר!)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י chani2006;1389494:
ודאי שהשכנים סובלים. וצריך לדעת להעריך ולהתייחס!
הנה מה ששלחנו לשכנינו היקרים בער"ה, עם מתנה הולמת:

מה עושה יהודי בתקופה של בניה?
משפץ ומרחיב משכנו,
הריסות, וקדיחות ודפיקות (גם בלב)
הרי אוי לו, ואוי לשכנו...

מה עושה יהודי בסופה של שנה?
משפץ את חדרי לבבו,
מחסומים הוא שובר, ומרחיב וגובר,
משתדל להשיב מיטבו...

ננסה להשיב, להוקיר, להיטיב
להביע תודות כאן לרוב
נקווה שליבכם לא מקפיד, ומוחל,
הן זכינו ב"טוב שכן קרוב..."

(אז עכשיו הם גם סובלים, וגם אבדו את הפריבילגיה להתלונן ולקטר...:eek:
יאללה, שייגמר כבר!)
את גדולה מהחיים!!
תזכרי רק לעלות בסוף תמונות!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה