התייעצות ועדת אפיון וזכאות, ועדה חריגה.

• הוסף לסימניות
אז אחרי מלאאא מאמצים הצלחנו לקבל אישור לועדה חריגה- ירושלים.
מה הנהלים?
איפה זה נמצא? הבנתי שוועדות של החרדי זה לא ממוקם בבניין העיריה.
מומלץ להביא את הילד? זה תורם משו? הגיוני שהוועדה תהיה בסוף אוגוסט?
אשמח לכל טיפת מידע...

• הוסף לסימניות
אני יושבת בועדות אבל בבני ברק בתור נציגת רשות.
אז ככה.
אצלנו ועדות החריגים הם באותו מקום ובאותה מתכונת כמו ועדה רגילה. ההבדל היחיד הוא שאין התחיבות לשיבוץ במסגרת אלא על בסיס מקום פנוי ולכתחילה מדובר בסל אישי.
ועדות חריגים מתקימות לאורך כל השנה.
הכי חשוב זה שהמסמך יהיה קביל, עם חתימה קבילה ואז בתוספת סיפור ההורים והמסגרת, בעז"ה תקבלו זכאות.
אין צורך ואפילו מפריע להביא את הילד, אלא אם כן יש משהו במראה או בהתנהגות שמבליט את הקושי.
אם יש לך עוד שאלות - ברצון.

• הוסף לסימניות
אז ככה.
אצלנו ועדות החריגים הם באותו מקום ובאותה מתכונת כמו ועדה רגילה. ההבדל היחיד הוא שאין התחיבות לשיבוץ במסגרת אלא על בסיס מקום פנוי ולכתחילה מדובר בסל אישי.
הכי חשוב זה שהמסמך יהיה קביל, עם חתימה קבילה ואז בתוספת סיפור ההורים והמסגרת, בעז"ה תקבלו זכאות.
אין צורך ואפילו מפריע להביא את הילד, אלא אם כן יש משהו במראה או בהתנהגות שמבליט את הקושי.
יש לך מושג האם בירושלים זה אותו דבר? בסיס מקום פנוי?

• הוסף לסימניות
הוועדות מתקיימות ברחוב יפו 33, קומה 6.
(די למטה, לכיוון שער יפו).
לא מקובל להביא את הילד לוועדה.
כן צריך להדגיש את כל הקשיים שלו בכל התחומים.
בשלב הזה זה בוודאי על בסיס מקום פנוי, כי השיבוצים כבר היו.
אם אתם רוצים מוסד רגיל - צריך ממש לפרט את הקשיים שלו - כדי שיקבל סל כמה שיותר מורחב.

בעיקרון מדובר בוועדה ממש קשובה והם רוצים את טובת הילד.

בהצלחה!

• הוסף לסימניות
הוועדות מתקיימות ברחוב יפו 33, קומה 6.
(די למטה, לכיוון שער יפו).
לא מקובל להביא את הילד לוועדה.
כן צריך להדגיש את כל הקשיים שלו בכל התחומים.
בשלב הזה זה בוודאי על בסיס מקום פנוי, כי השיבוצים כבר היו.
אם אתם רוצים מוסד רגיל - צריך ממש לפרט את הקשיים שלו - כדי שיקבל סל כמה שיותר מורחב.

בעיקרון מדובר בוועדה ממש קשובה והם רוצים את טובת הילד.

בהצלחה!
תודה! מה המרחק הליכה מהעירייה לשם?

• הוסף לסימניות
ולכתחילה מדובר בסל אישי.
את בטוחה?
לפי מה שאני יודעת סל אישי הכי מורכב לקבל בשלב הזה. (גם כאלה שעברו ועדה בזמן ורק רוצים לשנות את בחירת ההורים.)

• הוסף לסימניות
אני ממש מבואסת, ואם לא יהיה מקום פנוי בגן שאני רוצה אז הפסדתי?
פחות דחוף סל אישי,
הבנתי שזה לא תמיד מצליח סל אישי כי המטפלת יצאה לשמירה\חלד\וכו.. ואז אין מחליפות והילד מפסיד...

• הוסף לסימניות
מתוך ידיעה ועדת השגה מגבה לרב את החלטת ועדת זכאות ואיפיון . לוועדת השגה חובה להגיע עם מסמך חדש שלא היה בוועדה הקודמת כדי שיראו שיש שינוי . לדו"ג סיכום טיפולים חדש, מסמך המעיד על חריגות חדשה וכך אפשר לקבל. אם לא מגיעים עם מסמך חדש חבל על הטרחה והמאמץ לנסיעה עד לירושלים.
בהצלחה ואחול שהילד יגיע למקום שטוב לו ונכון עבורו

• הוסף לסימניות
אז ככה.
איך אני מקבל ועדת חריגים בירושלים?
זה לא שכבר היה לנו ועדה, פשוט עדיין אין לנו את האבחונים, מקוה שיהיה בקרוב, הילד לא יכול להשאר עוד רגע בגן רגיל וכל היום עושים לנו פרצופים ברמזים די עבים שהוא מפריע...
מה אני צריך לועדת חריגים? (אני צריך מוסד באידיש, אם זה מוסיף משהו)

• הוסף לסימניות
יש הבדל בין השגה לחריגים . חשבתי שמדובר בהשגה באשכול זה . קוראת שוב ומבינה שמדובר בחריגים. וועדת חריגים נעשית באותו מקום של ועדות רגילות היא חריגה מבחינת הזמן וכן אישור מיוחד לקיום הוועדה. ללא מסמכים קביים המתאימים לאיפיון לא יקרה כלום גם בחריגים . אם מדובר על ASD. חייבים 2 אבחנות המאששות את האבחנה. ללא אחת מהם אין ענין בקיום הוועדה. אם הענין שפתי מומלץ מאד להשיג טיפולי קלינאית מעבר לאיבחון קלינאית אפשר לעשות זאת בפרטי ( עולה המון ) ושווה את זה.
לגבי השיבוץ בשלב זה השיבוץ נעשה בכל הארץ על בסיס מקום פנוי.
כדי להגיע לחריגים יש לפנות למוסד שבו הילד לומד לדבר עם הפיקוח השיך למוסד וכן בהרבה מקומות מבקשים מכתב מעו"ס בכדי שיחתמו של השאלון. מורכב מאד בשלב זה להשיג חתימת פיקוח. אם הילד כרגע מתחיל גן עירוני יותר קל בענין הזה כי לא צריך חתימת פיקוח וניגשים ישר למחלקת חינוך מיוחד ברשות שלכם.
אם יש אבחנה של שחכות נמוכה כמו מחלה נדירה, ASD או חרדה שרק עכשיו אופינו לעיתים יותר קל עם הפיקוח.
מקווה שעזרתי

• הוסף לסימניות
תודה רבה לכל המגיבים והעונים:)
דבר נוסף אני מחפשת מידע אמין באיזה יום בשבוע מתכנסות הועדות אצל החרדים?
הבנתי שיש ימים מסוימים בשבוע בשביל הועדות , ממש חשוב לי לדעת על איזה יום זה אמור ליפול...
תודה רבה!!!

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה