זה משנה מי מוציא היתרי בנייה?

• הוסף לסימניות
בשלב של חפוש אחר אדריכל שמוציא היתרי בנייה,
נתקלנו בפערי מחירים משמעותיים מאוד.

ובשל חוסר הבנה בתחום נשאלת השאלה:

מהם ההבדלים בין האדריכלים השונים?
מהי התמורה למחיר היקר יותר?

מחכה לתשובות של העוסקים בתחום...:)

• הוסף לסימניות
שאלה קשה.
אין תשובה ברורה.
תוכלו למצוא אדריכלית טובה שלוקחת זול רק כדי לפרוץ לשוק מסוים.
או שתוכלו למצוא אדריכלית זולה שאתם תהוו הנסיון הראשון שלה בהוצאת היתרים...
יש אדריכלים/יות זולים/ות שלא עושים לכם את כל ההיתר (אלא בסוף במילוי האגרות והתנאים שולחים אתכם להתרוצץ לבד)

הבעיה היא שגם במחיר היקר לא תמיד תקבלו תמורה הולמת.
לא חסרים אדריכלים מפורסמים ויקרים שמרוב עבודה זונחים תיקים והסחבת אצלם :eek:
בחלק הזה אולי עדיף אדריכל צעיר, נמרץ ומלא מוטיבציה לדחוף את התיק שלכם.

הכי טוב זה לדבר עם האדריכל, להתרשם מהידע והמקצועיות, כדאי גם לשמוע אולי מלקוחות קודמים.
אם יש לכם שאלות ספציפיות על אדריכלים בירושלים אם הם טובים או לא- אשמח לסייע באישי.

ולגבי השאלה בכותרת- כן, זה מאד מאד משנה, אדריכל טוב ידע למקסם את התב"ע ולגרד עוד כמה מטרים לטובתכם.
אדריכל טוב גם ידע לריב בשבילכם בעיריה כדי שתקבלו את כל מה שאפשר לקבל.
אבל לא תמיד האדריכל הטוב הוא האדריכל היקר:)

• הוסף לסימניות
בתודה על התשובה המפורטת!

אפשר עוד?

1. דמי פתיחת תיק - האם זה תשלום שקיים אצל כל אדריכל?
2. למה אדריכלים שונים מעדיפים שלא להתעסק עם היתרי בנייה? (כמה ענו לי כך.)

ותודה, אבל אני לא בירושלים.
:)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מילה שלי;1941245:
בתודה על התשובה המפורטת!

אפשר עוד?

1. לפתיחת תיק בעירייה יש אגרה. האם לזאת כונתך?
2. כי זה משעמם מבחינה אדריכלית ודורש בעיקר להתמודד מול הבירוקרטיה, ועל הדרך גם להשתמש טוב טוב במרפקים.

• הוסף לסימניות
דמי פתיחת תיק הכוונה לתשלום שגובה האדריכל.
כך הבנתי בכל אופן.

• הוסף לסימניות
בתודה על התשובה המפורטת!

אפשר עוד?

התרי בניה זה המוןןן כאב ראש ואם זה לא בא עם תכנון בצידו אז יש כאלה שמעדיפים לא להכנס לזה!! (הלקוחות בד"כ לא מודעים אפילו לכמה כאב ראש זה... , )

• הוסף לסימניות
דמי פתיחת תיק זה מול העיריה, לא קשור לאדריכל.
מה שכן בדכ חלוקת השכר לאדריכל היא חלק בחתימת החוזה איתו, חלק בפתיחת התיק וחלק באישור התוכנית.

כמי שנמצאת באמצע תהליך היתר- קריטי שהאדריכל יהיה מקצועי, מיומן, נחמד וגם הלקוח חייב לעקוב, לוודא ולדחוף בעצמו.

• הוסף לסימניות
בהנחה שמבחינת הפרוצדורה התהליכים משתנים מעיר לעיר.
האם תעריפי התשלום לאדריכל הם גם משתנים?

• הוסף לסימניות
העלות משתנה כי העלות משתנה, אדריכל בבאר שבע לרוב גובה פחות מאדריכל באיזור השרון וזה לא קשור לתהליך מול העיריה אלא לביקוש והיצע.
אני מציעה בחום לדבר עם אנשים שעבדו עם האדריכל בתקופה האחרונה וכבר סיימו תהליך. זה נותן אינדיקציה טובה יחסית לשירות שמקבלים.

• הוסף לסימניות
בתודה על התשובה המפורטת!

אפשר עוד?

1- מקובל לגבות חלק מסכום ההיתר בזמן חתימת חוזה וחלק נוסף בפתיחת תיק בעיריה, שאר החלקים עפ"י החוזה שתחתמו.
2- כי מאד מאד קשה לעשות היתר פה ושם, כי היתר דורש ריצות וקשרים שלא שווה להתאמץ בשבילם עבור היתרים בודדים, כשזה במסה זה יותר קל, ולא כולם רוצים להיות רק בנישה הזו.

נכתב ע"י מילה שלי;1942030:
בהנחה שמבחינת הפרוצדורה התהליכים משתנים מעיר לעיר.
האם תעריפי התשלום לאדריכל הם גם משתנים?

מאד.
קל מאד להוציא היתרים בערים מסוימות, בעיקר ערים הקטנות, וקשה, ארוך ומעצבן יחסית להוציא בערים הגדולות- סבך של ביורוקרטיה, בלגנים, סחבת, וועדות וכו'
וממילא התעריף משתנה בהתאם.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה