זזזזזזרם......

• הוסף לסימניות
כבר כמה ימים שאני ובעלי מקבלים זרם מכל דבר שנוגעים בבית
כדוג' סגירת חלון , פתיחת דלת, פתיחת ברז ועוד..........
מכירים את התופעה והסיבה לכך?

• הוסף לסימניות
מכירים ועוד איך
זה קורה בד"כ כשיש חמסין
ויש אנשים שמרגישים את זה יותר ויש פחות

• הוסף לסימניות
אבל זה לא פעם ראשונה שחמסין
ובחיים לא הרגשנו את זה

• הוסף לסימניות
אני בדיוק אותו הדבר!!!כבר כמה ימים מקבלת זרם כל הזמן ובדיוק שאלתי את עצמי מה זה יכול להיות

• הוסף לסימניות
סיבה לזרם- אין לי מושג. אבל יודעת שלפעמים כשמחליפים נעליים (ולא קרוקס למשל) זה מונע מהזרם לעבור.

• הוסף לסימניות
שתדעו שזה ממש מסוכן!!!!!!!!!!!!!!!
לנו היה אותו דבר ממש. לפני תקופה של כמה חודשים זה התחיל וכל הזמן הרגשנו זרמים
תלינו את זה בזה שהחלפנו דוד חשמל ומאז זה קרה.עד שדברנו עם חשמלאי מוסמך ואמר לנו שאין לזה קשר
וכשמרגישים זרמים ז"א שאין הערקה בדירה וזה סכנת חיים!ולאחר שהתקין לנו חשמלאי הערקה נעלמו הזרמים

• הוסף לסימניות
לי קרה בדירה עם הארקה, אבל שמתי לב שזה באמת קשור לנעליים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י 1020;997014:
שתדעו שזה ממש מסוכן!!!!!!!!!!!!!!!
לנו היה אותו דבר ממש. לפני תקופה של כמה חודשים זה התחיל וכל הזמן הרגשנו זרמים
תלינו את זה בזה שהחלפנו דוד חשמל ומאז זה קרה.עד שדברנו עם חשמלאי מוסמך ואמר לנו שאין לזה קשר
וכשמרגישים זרמים ז"א שאין הערקה בדירה וזה סכנת חיים!ולאחר שהתקין לנו חשמלאי הערקה נעלמו הזרמים

זרם ממש קטן לשניונת
מה זה אומר
אז מה עושים??????????

• הוסף לסימניות
יכול להיות שמה שכתבה 1020 נכון ויש לבדוק זאת.

ויכול להיות גם שבגלל שאנחנו נושאים מטען חשמלי והחשמל מצטבר ומצטבר ואז כשהגוף בא במגע עם משהו נגדי הוא משתחרר וזה תחושת הזרם (כמו שנועים בילד שמתגלש במגלישה, החיכוך יוצר חשמל והנגיעה משחררת אותו בבת אחת מה שיוצר את תחושת הזרם)

מקוה שהייטבתי להסביר:)

• הוסף לסימניות
זה נקרא "חשמל סטטי" וזה קורה בימים מאד מאד יבשים. בד"כ בימים כאלה גם השיער בפאה קופץ באוויר מחשמל.

והנה הסיבה לכך כפי שמופיע בויקפידיה:

חשמל סטטי הוא תופעה פיזיקלית הנוצרת מחוסר איזון בין המטענים החיוביים לשליליים בחומר. כתוצאה מכך, נוצר הפרש מתחים בין החומר הטעון לחומרים אחרים, המתפרק בצורת ניצוץ חשמלי.
חוסר איזון חשמלי כזה עלול להיגרם כתוצאה ממגע בין שני עצמים, בדרך כלל עצמים העשויים מחומר מבודד כגון צמר, גומי, פלסטיק או ספוג, הגורם למעבר אלקטרונים מפני השטח של עצם אחד לשני וגורם לעצם אחד להיות טעון בעודף מטען שלילי ולעצם השני להיות בעל עודף במטען חיובי. בניגוד לדעה עממית רווחת, אין צורך בחיכוך לצורך מעבר המטענים אלא די במגע. חיכוך אפקטיבי יותר משום שבמהלך תנועת חיכוך נוצר מגע וניתוק בין שני הגופים המתחככים מספר רב של פעמים.
בתנאי מזג אוויר יבש, המוליכות של האוויר קטנה וכך כמות רבה יותר של מטענים עלולה להצטבר. התופעה מוכרת בחיי היום יום בעיקר לאחר נסיעה במכונית בחורף, כאשר נגיעה בדלת המכונית לאחר נסיעה גורמת לפריקת המטען בצורת ניצוץ. הגורם ליצירת החשמל הסטטי הוא מעבר מטענים כתוצאה מהחיכוך בין מושב המכונית לבין הנוסע. חוסר האיזון במטענים בגוף הנוסע גורם להתפרקות בצורת ניצוץ ברגע שנוגעים במוליך מתכתי כדוגמת דלת המכונית.
ניצוצות חשמליים כתוצאה מהתפרקות מטען סטטי הם לרוב גורמים לאי נוחות בלבד, אבל במקרים מסוימים עלולים לגרום לנזק ממשי. לדוגמה, התקנים אלקטרוניים כגון שבבים עלולים להינזק כתוצאה מהתפרקות של חשמל סטטי דרכם, ולכן רצוי לגעת בחפץ מוארק על מנת לפרוק את המטען הסטטי בגוף, לפני שנוגעים ברכיבים אלקטרוניים או במעגלים מודפסים. סכנה אחרת היא יצירת דליקות בתחנות דלק. סכנות רבות אלה בחיי היום יום אילצו אנשים למצוא דרך כדי שהמטען הזה יתפרק ללא פגיעה בסביבה. למשל במכלית דלק ניצוץ של חשמל סטטי יכול להיות מאוד קטלני ולכן מובנת על המכלית שרשרת הארקה, אשר בעזרתה החשמל הסטטי נפרק ללא פגיעה במכלית.
התפרקות מטען סטטי בקנה מידה גדול יותר היא הגורם לברק.

• הוסף לסימניות
גם לי זה קרה
קיבלתי זרמי חשמל (סטטי) במהלך העבודה בבוקר
מדברים מתכתיים בדפוס שנגעתי בהם
ובאו מהחברה לבדוק והכל היה תקין
ולפני ששלחו לי את איש החשמל של החברה
ביקשו שאפרוס מגבת 100% כותנה על הכסא הסנטטי שאני יושבת עליו
וראו איזה פלא !אף לא התחשמלות אחת!
ובכן כמובן שהגיעו למסקנה שזה חשמל סטטי
כאשר לבושים סנטטי וריפוד הכסא סנטטי
זה יכול ליצור מטען סטטי שמתפרק בנגיעה בחפצים מתכתיים
בהצלחה

• הוסף לסימניות
יש חשמל סטטי ויש זרמים צריך להבדיל ביניהם
חשמל סטטי הוא תופעה מוכרת בעונות יובש, להבדיל מזרמים שזה דבר ממש מסוכן.
תקופה ארוכה הייתי חוטפת זרמים קטנים מכל דבר מתכתי בחדר עבודה שלי, אם הייתי מחברת מצלמה למחשב מי שנגע בא חטף זרם, אפילו מפסי המתכת שיש על המארז של המחשב, טכנאי ביטל את דברי ואמר שזה מהחיבור של הפייר ווייר, ולאחר בדיקה של חשמלאי התברר שהחוט של הארקה (כך כותבים?) בשורת התקעים שיש לי ברח ממקומו, וזה גרם לזרמים.

• הוסף לסימניות
במחשבים בכלל יש בעיה הרבה פעמים של הארקה [גם לא בטוחה םא כך כותבים] וזה נובע מחיבור לא נכון של ספק הכוח. היתה חברה שקניתי אצלה מחשב כמה פעמים והתחשמלתי מכל נגיעה בגוף המחשב.
אבל פה זה משהו אחר. לא מדובר במוצר חשמלי שמחשמל אלא כשנוגעים אפילו בדלתות של מעלית, מעקים וכאלה דברים שלא מחוברים לחשמל עדיין מרגישים כאילו חוטפים זרם חשמלי.וזה הצטברות של חשמל סטטי.

• הוסף לסימניות
לבדוק הארקה ע"י חשמלאי מוסמך. במיוחד שאת מציינת שזה קורה כשאתם נוגעים במתכת
גם לנו קרה, כשנכנסנו לדירה חדשה וכל הזמן קיבלתי זרמים. פעם אחת ממש ניצלתי בנס וקיבלתי זרם חזק מאד. והתברר שלא היתה הארקה כיוון שהחליפו דוד או משהו כזה.
לכן - יכול להיות שזה באמת רק חשמל סטטי בגלל מזג אוויר, אבל כיוון שזה עניין שנוגע לפיקוח נפש, נראה לי שעדיף להזמין חשמלאי ולבדוק. עדיף להפסיד סתם 150 ₪ ולא להסתכן בפיקוח נפש.

• הוסף לסימניות
לי דוקא נראה שזה "רוחות רפאים"
אולי כדאי לבדוק את המזוזות

:) :) :) :)

• הוסף לסימניות
כולה חשמל סטטי הלכתם ישר להארקה....

זה יכול להגרם יותר למי שיש יובש.
יובש בידיים או בכל מקום אחר בעור גורר בעקבותיו חשמל סטטי.

ויש עוד סיבות כמו שהזכירו כאן (כסא/בד/נעל סינטטי)

• הוסף לסימניות
"חשמל סטטי" אני סובל מזה כבר שנים, אפשר לחיות עם זה ולא קורה כלום, בפסח עם הנייר כסף על השיש זה היה סיוט.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה