כללי זכויות יוצרים ללא זכויות יוצרים

• הוסף לסימניות
אפשר להעתיק, להדביק, להשתמש, לקבל השראה, וכל שימוש שתמצאו לנכון ולא בכפוף לשום הכפפה...

קבצים מצורפים

• COPYRIGHT2.jpg
    KB 114.1 · צפיות: 11
  • הוסף לסימניות
:):):)
אהבתי!

• הוסף לסימניות
רק אציין שמבחינה הלכתית (כך נראה לענ"ד, אני לא פוסק) מי שעובר על גזל/הסגת גבול וכו' זה דווקא המעלה, שרכש תוכנה והוא מפר את התנאים בתוכנה שהוא רכש, לעומת המוריד שכביכול לא עובר על שום תנאי שמישהו התנה איתו, וגזל גם לא שייך לדעת חלק מהפוסקים כיוון שלא מדובר במשהו ממשי ועיקר הבעיה היא עם זה שרכש את התוכנה ומפר את התנאים שהתנו איתו ברכישתה

• הוסף לסימניות
אברהם, גם המוריד, כפוף לאותם תנאי שימוש שלהם הסכים ה"מעלה".
ואם הם לא חלים כלפי המוריד, מדוע שיחולו על המעלה?

כשאדם (לא אני ;)) מתקין תוכנה לא חוקית, הוא נדרש לאשר את קבלת תנאי השימוש. שמן הסתם, כוללים גם איסור על שימוש בתוכנה ללא תשלום, למעט למטרת הערכה.

• הוסף לסימניות
זו שאלה סבוכה, ורבים מפוסקי זמננו עוסקים בה, אך יש מתירים מכיון שהתוכנה היא משהו וירטואלי ולא ממשי, ולכן אין תוקף לתנאים, למעט אדם שרכש את התוכנה שאז המכירה נעשית "בתנאי", ולכן הם חלים כלפי המעלה (הראשון).
בכל אופן, אנחנו נגד גניבת זכויות יוצרים ולכן אין סיבה לדיון הזה כאן

• הוסף לסימניות
מעלה כנראה הכוונה לאדם שיוצר בעצמו אלמנטים, רקעים, תמונות וכו' ומעלה אותם לשימוש חופשי.

• הוסף לסימניות
אם ככה - אני מבקש את סליחת מקארתור שהבנתי את מה שכתב בצורה שגויה...
(וכנראה זה בגלל הרעיון של הכרזה שלי, שמשום מה נדמה לי שכולם בראש הזה...)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אברהם;275507:
זו שאלה סבוכה, ורבים מפוסקי זמננו עוסקים בה, אך יש מתירים מכיון שהתוכנה היא משהו וירטואלי ולא ממשי, ולכן אין תוקף לתנאים...

אם כבר הצגת את הנושא, אעמיד דברים על דיוקם ואציין שכל סוג של "קניין רוחני" לרבות ציורים, צילומים, ספרים, פונטים, שירים, רעיונות, עיצובים וכו'... כולם נחשבים כדבר "וירטואלי" ולא ממשי כהגדרתך. ומעמדם מבחינה הלכתית, אינו דומה לרכוש "רגיל". ולכן כל איסור הלכתי על גניבתם נובע מגורמים צדדיים כגון, התקנה שתיקנו בתחילת ימי הדפוס שלא להרפות את ידי המדפיסים שעומלים על הוצאת ספרים. או "דינא דמלכותא", או "מנהג האומנין" וכד' ולא מצד גזל ממש.

כמובן שגם אני לא פוסק, אבל הייתי מעורב בדין-תורה בנושא, ומכאן למדתי קצת.
ועל כל או"א לשאול את רבו כיצד לנהוג בעניינים אלו.

• הוסף לסימניות
ואם כבר מדברים - עלה לי עוד רעיון נחמד לכרזה.
הקודם זוכה.
(אודה ולא אבוש שיש רעיונות טובים יותר, אך לדעתי גם מה שיש לי זה רעיון נחמד...)

• הוסף לסימניות
אכן כן, התכוונתי ליוצר עצמו, וחשבתי ליצור פי' רשי' תוס', אבל זה היה הורס כרזה, בתור אימייל שרשרת ויראלי זה אולי יהיה נחמד

• הוסף לסימניות
אני פשוט יריתי בו.
כן, לא הייתה לי ברירה.

אמרתי לו: "אבו חמיס, אתה הורס לי את המוניטין, מה אתה מביא לגרפיקאית של "חדש בטול כארם" לפרוץ לי ת'פי די אף??!" הוא הסתכל עליי ככה בעין חצי עצומה, גרד בזקן ופשוט צחק. כן, צחק לי בפרצוף.
הרגשתי שהדם עולה לי למוח, ועוד רגע מגיע אירוע מוחי כמו שהיה לדודה מעטופה ע"ה... כמה אפשר לסבול? בנדאם בונה קליינטורה במשך שנים, בסוף מגיעה איזה ילדה בוגרת המסלול הגרפי של ביר זית, ושמה ת'חתימה שלה. ואיזה צבעים! זווועה.. מאז התאונה של בן דוד שלי חאמזה לא ראיתי כל כך הרבה אדום..
אמרתי לו בפירוש: "מוסך זה ירוק", דלק, פריחה, גם משתלב אקולוגית..!

עכשיו אני מחכה לשליש.
אומרים אולי תהיה חנינה לכבוד יום העצמאות.

מה רע בירוק, מה??
זה אני עדיין לא מבין.

• הוסף לסימניות
הרשל'ה אתה ממש סוּפּר, סוֹפֶר!

• הוסף לסימניות
יפה מאד, מזכיר מידי איזה שהיא פרסומת של צ. לנדאו למיטב זיכרוני..

• הוסף לסימניות
הרשלה, מה אתה עושה בעיצוב גראפי?

• הוסף לסימניות
פורום הכותבות סגור בפני גברים לכן הוא בעיצוב גרפי

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י mig;275560:
הרשלה, מה אתה עושה בעיצוב גראפי?

זה דבר, שכל גרפיקאי צריך לשאול את עצמו לפחות פעם ביומיים.

ואם הוא לא, סימן שהוא רק ביצועיסט...;)

• הוסף לסימניות
וזה מה שקוראים: בואו נפתח דף חדש.
לא הבנתי מה הקשר בין הדף הנוכחי לקודמו.
אך ככל הנראה הבעיה היא בי. לא אטריח אתכם להמשיך את הדיון ההלכתי, כמו גם את הפואמה המוסלמית הבלתי מותחלת.

• הוסף לסימניות
גמני לא הבנתי. מה זה אומר? :confused:

(בפועל חזרתי חזרה לעמוד הקודם בכדי לבדוק שלא פיספסתי משוא.... :)

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה