כללי זכויות יוצרים- שאלה

• הוסף לסימניות
אפשר להשתמש בתמונות (המותרות לצורך פרטי) בשביל לבנות תיק עבודות?
ומה הדין לגבי תמונות שאטרסטוק שלא קניתי, לעניין תיק עבודות?

• הוסף לסימניות
1. כן
2. לא כדאי

• הוסף לסימניות
שמעתי ששאטרסטוק כל כך גדולים, שהם לא ממש מתעסקים עם תביעות. זה נכון?

כי אם לא לא מסתדר לי איך מתגבשת קבוצה לקנות תמונות בשאטרסטוק, כאשר הרכישה נרשמת על שם מישהי אחת בלבד. לכאורא יש בזה בעיה, לא?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח פוגל;1357785:
ש
כי אם לא לא מסתדר לי איך מתגבשת קבוצה לקנות תמונות בשאטרסטוק, כאשר הרכישה נרשמת על שם מישהי אחת בלבד. לכאורא יש בזה בעיה, לא?
זה שלא ידוע על תביעות, לא אומר שיום אחד לא יוכלו לתבוע.

• הוסף לסימניות
אז איך באמת אפשר לקנות תמונות ממנויים? הזכויות שלהם בעצם?

• הוסף לסימניות
לא רק לקנות תמונות ממנויים. יש כאלו שמתגבשים כקבוצה, ומשלמים סכום זהה, וכל אחד מוריד כמות מסויימת של תמונות לעצמו, אבל בעצם הקבוצה רשומה על שם של מישהו אחד בלבד. איך אפשר לעשות את זה בעצם?

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ח פוגל;1358424:
לא רק לקנות תמונות ממנויים. יש כאלו שמתגבשים כקבוצה, ומשלמים סכום זהה, וכל אחד מוריד כמות מסויימת של תמונות לעצמו, אבל בעצם הקבוצה רשומה על שם של מישהו אחד בלבד. איך אפשר לעשות את זה בעצם?

א"א לעשות, רק אם אחת מורידה לכולם.
(הם בודקים כתובת ip או משהו כזה, כדי לראות שהתמונות יורדות כל פעם מאותו מחשב, ואם התמונות יורדות כל פעם ממחשב אחר הם מנתקים את המנוי)

• הוסף לסימניות
מנתקים את חיבור המחשב. זמנית. לא את המנוי. תמיד אפשר להיכנס שוב עם הסיסימה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י ונתנו10;1361180:
מנתקים את חיבור המחשב. זמנית. לא את המנוי. תמיד אפשר להיכנס שוב עם הסיסימה.

לא ניסיתי לנתק את המחשב
אבל ניסיתי ממחשבים אחרים ולא ניתן, המנוי היה חסום.
(הבעיה שלי לא הייתה של כמה מנויים ביחד, אלא שהורדתי כל פעם ממחשב אחר, משרד/בית/מחשב נייד)

• הוסף לסימניות
גם אחת שמורידה לכולם - התמונות על שמה, ולא על שם חברי הקבוצה.
אא"כ רכשו מהם מנוי קבוצתי שמאפשר את זה. (וזה הרבה יותר יקר)

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י גילה;1361540:
גם אחת שמורידה לכולם - התמונות על שמה, ולא על שם חברי הקבוצה.
אא"כ רכשו מהם מנוי קבוצתי שמאפשר את זה. (וזה הרבה יותר יקר)

זה בעיה אחרת (חוקית מבחינת החברה)
אני דיברתי על האופן הטכני.

• הוסף לסימניות
אז מה הבדיחה הזאת לקנות תמונה ממנויים? הרי זה אסור לשימוש כמו תמונות שקיבלתי בחינם ומסכן אותי באותה מידה, לא?

• הוסף לסימניות
רשיון

מצורף קובץ שקיבלתי מאסאפ קריאייטיב.

קבצים מצורפים

• רישיון רגיל שאטרסטוק.doc
    KB 66.5 · צפיות: 22
  • הוסף לסימניות
אז אם הבנתי נכון, לבקש ממישהו שיקנה עבורי לצורך כלשהו (ופרנסה בפרט) זה גזל? וקל וחומר אם קיבלתי בחינם?
מצטערת על הניג'וס, מאד חשוב לי לברר את זה לעומק אחרי מעשה.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה