"חבר בעמותה" - יש לזה השלכות שליליות?

מצב
הנושא נעול.
  • הוסף לסימניות
חברה שלי פותחת עמותה, וכיון שצריך מינימום 7 חברים, היא ביקשה ממני להיות "חברה", (לא מורשת חתימה", או "בודקת"), ולטענתה אין לי מזה כל סיכון.
אמנם היא חברה קרובה, ואני יודעת שהיא לא "טומנת לי פח", אבל אולי יש עוד השלכות שאיני יודעת.
אשמח לשמוע מבעלי ניסיון.
אני שמעתי שאם יש לעמותה חובות אפשר לגבות מהחברים, זה נכון?
וכן יש לי עסק פטור, זה משפיע?
אשמח לכל פיסת מידע.
תודה רבה.

• הוסף לסימניות
אין בעיה.
בעמותה יש מינימום 7 חברים, מתוכם 2 חברי ועד ו-2 חברי ועדת ביקורת.
לחבר ועד או ועדת ביקורת יש יותר אחריות על הנעשה.
לחבר עמותה רגיל אין שום שום אחריות על הנעשה.

• הוסף לסימניות
גם אני חברת ועד בעמותה, ולא נתקלתי בשום סיכון.
מה שכן, בעמותה שלי, זה מצריך לפעול ולעבוד למענה.

• הוסף לסימניות
לא אמורה להיות בעיה, אם את לא מתכוונת לקבל משכורת מהעמותה ואין לך עבר פלילי.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1503791:
לא אמורה להיות בעיה, אם את לא מתכוונת לקבל משכורת מהעמותה ואין לך עבר פלילי.

לפי חוק העמותות מותר לחבר עמותה לעבוד בעמותה ולקבל שכר סביר בהתאם לעבודתו, זאת בתנאי שאינו חבר ועד או ועדת ביקורת.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י sarit s;1503802:
לפי חוק העמותות מותר לחבר עמותה לעבוד בעמותה ולקבל שכר סביר בהתאם לעבודתו, זאת בתנאי שאינו חבר ועד או ועדת ביקורת.

נכון, אבל לא לחבר עמותה מייסד.

אני מבין שהיא רוצה להיות 'מייסד' של העמותה ולא להצטרף לעמותה קיימת.

דרך אגב, אפשר לפתוח את העמותה בפחות חברים (מספיק 2) ואחרי הפתיחה להוסיף את השאר כחברי עמותה רגילים.

• הוסף לסימניות
האם יש הבדל בין חבר דירקטוריון לחבר עמותה?
כי אם אין הבדל, אז ישנם כן הגבלות, כגון קבלת טובת הנאה, לדוגמא: קבוצת רכישה אסור לקרובי משפחה עד דרגא מסויימת לקנות בקבוצה

• הוסף לסימניות
עקרונית את צריכה להשתתף באסיפות כלליות.
בעמותות קטנות זה פעם בשנה בדרך כלל.
מימיי לא שמעתי על גביית חובות מחברי עמותה.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שירי12;1504425:
עקרונית את צריכה להשתתף באסיפות כלליות.
בעמותות קטנות זה פעם בשנה בדרך כלל.
מימיי לא שמעתי על גביית חובות מחברי עמותה.

זה לא חובה להשתתף באסיפות האלו, זה זכות שלך להשתתף ולחוות דעה רק אם את רוצה.

• הוסף לסימניות
אין בעיה כל עוד העמותה מתנהלת כשורה והכל תקין.
הבעיות מתחילות כשהעמותה מתחילה לגמגם, הניהול לא תקין
ומתחילים להצטבר חובות.. ואז הולכים לגבות אותם מחברי העמותה...

לצערי,מנסיון.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י מיכל123;1504517:
זה לא חובה להשתתף באסיפות האלו, זה זכות שלך להשתתף ולחוות דעה רק אם את רוצה.

יש החלטות שצריכות להתקבל ברוב מסוים.

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת
מצב
הנושא נעול.

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה