חדשה בפורום - ציור בפוטושופ

• הוסף לסימניות
שלום!
אני משתתפת פסיבית בפורום, לומדת ומקבלת השראה ממכם, תודה.

הפעם העלתי ציור שלי,
מחכה להערות והארות...

• הוסף לסימניות
הנה זה פה

עכשיו עלה

קבצים מצורפים

• besando a un chico.png
    KB 292.6 · צפיות: 27
  • הוסף לסימניות
אפשר הערות אפילו שאני לא ציירת עם דיפלומה?
קודם כל - נראה מצוין!

דבר שני - ציור הוא ההתרשמות שלנו מהמציאות, לכן מותר לנו "לשקר" כשאנחנו מציירים, ולמה אני מתכוונת? יכול להיות שהציור שציירת (על בסיס תמונה קיימת?) מתבסס על מקום שיש בו מעקה של גרם מדרגות, אבל למעשה זה ממש לא משמעותי לנושא של הציור שלך, והייתי אומרת - מיותר, ואם זה מיותר אז זה קצת הורס וחבל, במיוחד בגלל שהקווים הוורטיקאליים משפיעים מאוד על המראה הכללי של הציור, יוצרים קצת בלבול ומושכים את תשומת הלב. יותר מזה: את רוצה לשדר רגע של קירבה בין סבתא לנכדה והקווים האלו ממש מנתקים את הדמויות. בקיצור: את יכולה פשוט להעלים את המעקה הזה, או לטשטש אותו, או כל דרך שאת מוצאת לנכון לגרום לכך שהם יקבלו את המקום שנכון להם בציור הזה.

במחשבה שניה, יכול להיות שנוצרת כאן דווקא מחשבה על המאמץ של הסבתא בחיבור הבין דורי, שהוא כידוע לכולנו לא פשוט. הדבקות של הסבתא בנשיקה, מצד אחד, וההפרעה של הסורג - את יודעת מה? זה דווקא יכול להיות מעניין, אבל אם רוצים את הכיוון הזה צריך לעבוד על זה כי כרגע זה מפריע בעין. המצב הקיים הוא שהמישור האחורי של הציור מתחרה עם המישור הקדמי. תחשבי על זה.

דבר שני, הפריע לי שהפנים של הדמויות מאוד שטוחות. לא מתקבלת כאן התחושה של תלת ממדיות, של הכדוריות של הפנים. במטפחת הקשורה לצוואר - ממש מרגישים את התלת ממד, אבל החיבור בין המטפחת ראש והפאה לפנים - אפעס משהו שם לא מסתדר.

עוד משהו: יש הבדל סגנוני בחלקים שונים של התמונה: המטפחת לעומת הבגד של התינוק, הפנים של הסבתא לעומת הפנים של התינוק ועוד.

להמשיך? מה זה הדבר הזה שיושב בין הסבתא לתינוק על הרצפה? האם הוא חיוני לציור? נראה שלא. אולי כדאי לבטל? ואם זה חיוני - כדאי לפתח כדי להעצים את הציור. כי ככה זה נראה לא פה ולא שם.

והעיקר: הרגע הזה שבין הסבתא לתינוק: צריך לעבוד עוד על החיבור בין הפה למצח. שם זה השיא של הציור והוא צריך להיות מושלם. כלומר, לא מושלם של הנשיקה המושלמת, אלא מושלם ברמה הטכנית. מה רצית להביע בציור? את החיבור בין הדורות, את הנשיקה החמה? או ההפך, את הקושי שבחיבור, את הקונפליקט?

סליחה שזה הפך להיות ביקורת אמנות, אבל זה רק בגלל שהציור מעורר עניין. לציירים יש בטוח הערות יותר קונקרטיות ממני, וגם עצות פרקטיות לייעול. אין לי מושג למה, אבל הייתי חייבת (אולי בגלל שאין לי כח לעבוד עכשיו?)

ולסיום: יש לך עתיד!

• הוסף לסימניות
אני רואה כאן לא סתם סבתא,
אלא את הרבנית קנייבסקי. צדקתי?
והמדרגות, גם להם יש עניין. הם מובילות לבית של רב חיים.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י GRN;1880698:
אפשר הערות אפילו שאני לא ציירת עם דיפלומה?
קודם כל - נראה מצוין!

דבר שני - ציור הוא ההתרשמות שלנו מהמציאות, לכן מותר לנו "לשקר" כשאנחנו מציירים, ולמה אני מתכוונת? יכול להיות שהציור שציירת (על בסיס תמונה קיימת?) מתבסס על מקום שיש בו מעקה של גרם מדרגות, אבל למעשה זה ממש לא משמעותי לנושא של הציור שלך, והייתי אומרת - מיותר, ואם זה מיותר אז זה קצת הורס וחבל, במיוחד בגלל שהקווים הוורטיקאליים משפיעים מאוד על המראה הכללי של הציור, יוצרים קצת בלבול ומושכים את תשומת הלב. יותר מזה: את רוצה לשדר רגע של קירבה בין סבתא לנכדה והקווים האלו ממש מנתקים את הדמויות. בקיצור: את יכולה פשוט להעלים את המעקה הזה, או לטשטש אותו, או כל דרך שאת מוצאת לנכון לגרום לכך שהם יקבלו את המקום שנכון להם בציור הזה.

במחשבה שניה, יכול להיות שנוצרת כאן דווקא מחשבה על המאמץ של הסבתא בחיבור הבין דורי, שהוא כידוע לכולנו לא פשוט. הדבקות של הסבתא בנשיקה, מצד אחד, וההפרעה של הסורג - את יודעת מה? זה דווקא יכול להיות מעניין, אבל אם רוצים את הכיוון הזה צריך לעבוד על זה כי כרגע זה מפריע בעין. המצב הקיים הוא שהמישור האחורי של הציור מתחרה עם המישור הקדמי. תחשבי על זה.

דבר שני, הפריע לי שהפנים של הדמויות מאוד שטוחות. לא מתקבלת כאן התחושה של תלת ממדיות, של הכדוריות של הפנים. במטפחת הקשורה לצוואר - ממש מרגישים את התלת ממד, אבל החיבור בין המטפחת ראש והפאה לפנים - אפעס משהו שם לא מסתדר.

עוד משהו: יש הבדל סגנוני בחלקים שונים של התמונה: המטפחת לעומת הבגד של התינוק, הפנים של הסבתא לעומת הפנים של התינוק ועוד.

להמשיך? מה זה הדבר הזה שיושב בין הסבתא לתינוק על הרצפה? האם הוא חיוני לציור? נראה שלא. אולי כדאי לבטל? ואם זה חיוני - כדאי לפתח כדי להעצים את הציור. כי ככה זה נראה לא פה ולא שם.

והעיקר: הרגע הזה שבין הסבתא לתינוק: צריך לעבוד עוד על החיבור בין הפה למצח. שם זה השיא של הציור והוא צריך להיות מושלם. כלומר, לא מושלם של הנשיקה המושלמת, אלא מושלם ברמה הטכנית. מה רצית להביע בציור? את החיבור בין הדורות, את הנשיקה החמה? או ההפך, את הקושי שבחיבור, את הקונפליקט?

סליחה שזה הפך להיות ביקורת אמנות, אבל זה רק בגלל שהציור מעורר עניין. לציירים יש בטוח הערות יותר קונקרטיות ממני, וגם עצות פרקטיות לייעול. אין לי מושג למה, אבל הייתי חייבת (אולי בגלל שאין לי כח לעבוד עכשיו?)

ולסיום: יש לך עתיד!
זו באמת הרבנית.
את הסורגים היה צריך יותר לטשטש[אם חשוב שיראו אותם] - בקיצור שדה ראיה רדוד יותר.כמו בצילום.
הערות נבונות ומחכימות.

• הוסף לסימניות
האיור מעולה ומביעה מאד, לגבי מה שנאמר - המעקה והמדרגות אכן יש מקום מיוחד גם להם ואם יהיו קצת בשקיפות או אולי Blur עדין משהו כמו 10 % בוודאי יראו אותם ויבינו למה הכוונה וכך גם ידגיש יותר את הדמויות שעומדות מקדימה.
הרבה הצלחה! נראה עבודה מיוחדת!

• הוסף לסימניות
מאד יפה!

אם כי יש מה לשפר באור והצל - הם לא הכי מדויקים...

• הוסף לסימניות
מצויין!
מקצועי ויפה, כל הערה שיש להגיד משנית ביותר.

• הוסף לסימניות
מיוחד!

GRN (גם אם את לא ציירת, את יכולה ללכת ללמוד... יש לך את זה!) כבר האירה לך על נקודות הטעונות שיפור בדמויות.

• הוסף לסימניות
אמנם לא קשור לאשכול, אולם GRN - מצדיעה לך על הניתוח המיוחד.

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י שאול יצחק;1880943:
מצויין!
מקצועי ויפה, כל הערה שיש להגיד משנית ביותר.

ציור שיש מה לדבר עליו - הוא ציור טוב!

נכתב ע"י א-ירושלמית;1880961:
מיוחד!

GRN (גם אם את לא ציירת, את יכולה ללכת ללמוד... יש לך את זה!) כבר האירה לך על נקודות הטעונות שיפור בדמויות.

ביקורת אמנות ועשיה אמנותית זה שני דברים נפרדים (ואני כבר משקיעה בתחום אחר, אין לי יותר מדי זמן בשביל להספיק להתפזר), אבל תודה :).

• הוסף לסימניות
נכתב ע"י אורי ש;1881771:
למה זה מזכיר לי חתימה של מישהו...;););)
ולכל הקנטרנים, לא התכוונתי לשום דבר (כפולים...) חוץ מבדיחה!
.

קקטוס!!!:D:D:D

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה