חוות דעת על סקיצה

• הוסף לסימניות
שלום,
אשמח לשמוע את חוות דעתכם המקצועית ובעלת הניסיון על סקיצה שלנו, לפני שנמשיך לתכנון מפורט יותר.

קצת רקע...מדובר על מגרש של חצי דונם באזור חיפה, השטח משופע עם קיר תמך בשליש האחרון.
בחרנו לבנות שני מפלסים כלפי מעלה (הגישה למפלס התחתון של הגינה תהיה דרך מדרגות חיצוניות בינתיים)
הגינה הגדולה קדמית וצפונית, הנוף נמצא בדרום מערב. יש שכן אחד מימין למגרש (צפון מערב)
כרגע אנחנו משפחה עם ארבעה ילדים ובעז"ה מקווים לצמוח למשפחה גדולה יותר, עם אירוח מסיבי בשבתות וחגים.

יש לנו התלבטות בנוגע למרחק שבין המדרגות למטבח. בכלל נשמח לשמוע כל חוות דעת על הפרקטיות של חלוקת הבית ובדגש על צרכים של משפחה חרדית.

תודה מראש על כל מחשבה ותגובה:)

קבצים מצורפים

• קומה עליונה חדרים.jpeg
    קומה עליונה חדרים.jpeg
    KB 130.5 · צפיות: 94
  • קומת כניסה.jpeg
    קומת כניסה.jpeg
    KB 142.2 · צפיות: 94
  • הוסף לסימניות
אני לא אדריכלית או מעצבת
אבל אם התכנון הוא לארח בחדר שבקומה התחתונה הייתי עושה שרותים נפרד נוסף בקומה כדי לאפשר יחידה ממש נפרדת ופרטית לאורחים.
בכלל חסר שרותים בודד ללא מקלחת בקומה
אם מארחים ללא לינה יותר מוצלח שאורח יכנס לשרותים בודד ולא לחדר אמבטיה.

בקומה העליונה אם יש אפשרות לסגור איכשהו את החדר כביסה נראה לי עדיף זה מקום שמטבע הדברים לא ממש מסודר ופוטוגני בד"כ.

ועוד משהו קטן שהפריע לי בעין, זה הנישה שנוצרה בקומה העליונה בכניסה לחדר שליד האמבטיה, הייתי מכניסה את השטח הקטן הזה לתוך החדר שהמסדרון יהיה בקו ישר.

נערך לאחרונה ב:
  • הוסף לסימניות
מה עם כיור לפ. נטילת ידיים בסמוך לח. הרחצה?
גם אם אתם לא מקפידים
לרוב אורחים כן יקפידו וכדאי.
מצטרפת להמלצה של הקודמת מעלי לסגור את הפ. כביסה. אפילו עם דלת הזזה לעוד מרחב.
ולתת קו ישר גם בחדר הורים עם הדלת
את החדר רחצה בקומה למעלה -מומלץ לתכנן בצורה הזו. להזיז את הדלת למרכז החדר אולי ניתן לשחק עוד עם הסנטריה,
בכ''א במידות האלה זה בטוח יכנס פנימה ומתקבל חדר הרבה יותר מרווח ומנוצל.
msc_10599_1563349906.png

• הוסף לסימניות
אגב למשפחה כפי שתיארתם ואפשרות פתוחה למשטח גדול
מומלץ לחשוב אם מתאים לכם כיור יצוק עם משטח החתלה קטן לרחצת תינוק. מאוד נח.
בהצלחה

• הוסף לסימניות
אני דווקא חושבת שהשילוב בין שרותי אורחים לחדר רחצה לאורחים הוא נכון וזה שימוש מושכל בשטח.
הנוחות לאוחרים היא בעיקר הקרבה. לא צריך לעבור באזור ציבורי. ובשעות הלילה בקר מוקדמות זה בכלל יהיה פרטי בשבילם.
בד"כ אורחים זה לא דבר מספיק תדיר בשביל לעשות שתי אסלות בקומה. (כמובן בלי להכיר פרוגרמה ספציפית)

באופן כללי התכנון בקומה למטה נראה לי טוב ויורד לפרטים.
התכנון בקומה עליונה מאד סתמי... בלי שום אוירה או זרימה טובה.
חדר הורים רגיל כמו בדירה קבלנית פשוטה.. אולי זה לא מפריע לכם.
אבל יש פה בית גדול והייתי מצפה ליותר. לדוג' ארון בתוך נישה. אולי בכלל מבואת כניסה לחדר שינה ממנה נכנסים לחדר שינה ולחדר הרחצה. משהו קצת יותר מרחיב את הדעת.
פינת כביסה אפשר לעשות היום יפה מאד. לא חובה לסגור אבל היא טיפה נקניקית. משהו בקומה הזו לדעתי עדיין חסר.

נסיתי לעשות משהו כזה:
1625462062353.png

באמבטיה המרכזית כמו שהיא היום השפיץ של האמבטיה מפריע מאד ולא אסטטי, כדאי שהאמבטיה תהיה בין קירות.
הארון בחדר הורים בצורה כזו גם הוא בין קירות בלי שפיצים ואת יכולה בחלק האחרון שלו לעשות נישה לכוון המסדרון ולשנות פורפורציה של חדר שרות. כמובן שאפשר לעשות הפוך.
רק נסי לחלק בצורה פחות שבלונית ולקבל חללים יותר נעימים. פחות סתמיים.

בכל אופן הייתי מנסה גם לעשות אופציה שמגיעים לאזור גדול פתוח שכוול בתוכו פינת כביסה מנוגרת היטב (שילוב של מקום לטיפול בכביסה אבל גם שילדים יכולים לשחק ולשהות בו) נעים להגיע לאזור פתוח.
כלומר את מה שעשית בפרופורציה מלבנית לעשות בצורה מרובעת מול המדרגות. מקוה שזה מובן.

• הוסף לסימניות
עוד דבר קטן השולחן ככה באמצע המטבח. יכול להטריף את הדעת....
הכסאות אף פעם לא במקום במשפחה גדולה. אז לפחות שלא יסתובבו לך בין הרגליים.
תעשי חצי אי כשהישיבה מכוון הסלון. או תכנון אחר למטבח. אבל ככה זה פשוט לא יעבוד (או שיש משפחות אחרות מהזן שאני מכירה...)

• הוסף לסימניות
תודה רבה על התגובות המפורטות!

לוקחת בשמחה את הערותיכם על קומת החדרים, באמת עוד לא ירדנו מספיק לפרטים בקומה זו.

בנוגע לכיור מחוץ לחדר הרחצה -ישנו כיור חיצוני בחלל המקשר את חדר המקלחת עם הממ"ד.

אשמח לשמוע את דעתכם על המרחק בין המדרגות למטבח - האם המרחק הזה נוח? מרגיש לי שהריחוק יוצר ניתוק בין הקומות.
ועוד נקודה - המזווה נראה לכם יעיל?

פרוגבוט

תוכן שיווקי
פרסומת

פוסטים חדשים שאולי לא קראת....

הצטרפות לניוזלטר

איזה כיף שהצטרפתם לניוזלטר שלנו!

מעכשיו, תהיו הראשונים לקבל את כל העדכונים, החדשות, ההפתעות בלעדיות, והתכנים הכי חמים שלנו בפרוג!

לוח מודעות

הפרק היומי

הפרק היומי! כל ערב פרק תהילים חדש. הצטרפו אלינו לקריאת תהילים משותפת!

תהילים פרק כה

אלְדָוִד אֵלֶיךָ יי נַפְשִׁי אֶשָּׂא:באֱלֹהַי בְּךָ בָטַחְתִּי אַל אֵבוֹשָׁה אַל יַעַלְצוּ אֹיְבַי לִי:גגַּם כָּל קוֶֹיךָ לֹא יֵבֹשׁוּ יֵבֹשׁוּ הַבּוֹגְדִים רֵיקָם:דדְּרָכֶיךָ יי הוֹדִיעֵנִי אֹרְחוֹתֶיךָ לַמְּדֵנִי:ההַדְרִיכֵנִי בַאֲמִתֶּךָ וְלַמְּדֵנִי כִּי אַתָּה אֱלֹהֵי יִשְׁעִי אוֹתְךָ קִוִּיתִי כָּל הַיּוֹם:וזְכֹר רַחֲמֶיךָ יי וַחֲסָדֶיךָ כִּי מֵעוֹלָם הֵמָּה:זחַטֹּאות נְעוּרַי וּפְשָׁעַי אַל תִּזְכֹּר כְּחַסְדְּךָ זְכָר לִי אַתָּה לְמַעַן טוּבְךָ יי:חטוֹב וְיָשָׁר יי עַל כֵּן יוֹרֶה חַטָּאִים בַּדָּרֶךְ:טיַדְרֵךְ עֲנָוִים בַּמִּשְׁפָּט וִילַמֵּד עֲנָוִים דַּרְכּוֹ:יכָּל אָרְחוֹת יי חֶסֶד וֶאֱמֶת לְנֹצְרֵי בְרִיתוֹ וְעֵדֹתָיו:יאלְמַעַן שִׁמְךָ יי וְסָלַחְתָּ לַעֲוֹנִי כִּי רַב הוּא:יבמִי זֶה הָאִישׁ יְרֵא יי יוֹרֶנּוּ בְּדֶרֶךְ יִבְחָר:יגנַפְשׁוֹ בְּטוֹב תָּלִין וְזַרְעוֹ יִירַשׁ אָרֶץ:ידסוֹד יי לִירֵאָיו וּבְרִיתוֹ לְהוֹדִיעָם:טועֵינַי תָּמִיד אֶל יי כִּי הוּא יוֹצִיא מֵרֶשֶׁת רַגְלָי:טזפְּנֵה אֵלַי וְחָנֵּנִי כִּי יָחִיד וְעָנִי אָנִי:יזצָרוֹת לְבָבִי הִרְחִיבוּ מִמְּצוּקוֹתַי הוֹצִיאֵנִי:יחרְאֵה עָנְיִי וַעֲמָלִי וְשָׂא לְכָל חַטֹּאותָי:יטרְאֵה אוֹיְבַי כִּי רָבּוּ וְשִׂנְאַת חָמָס שְׂנֵאוּנִי:כשָׁמְרָה נַפְשִׁי וְהַצִּילֵנִי אַל אֵבוֹשׁ כִּי חָסִיתִי בָךְ:כאתֹּם וָיֹשֶׁר יִצְּרוּנִי כִּי קִוִּיתִיךָ:כבפְּדֵה אֱלֹהִים אֶת יִשְׂרָאֵל מִכֹּל צָרוֹתָיו:
נקרא  2  פעמים
למעלה